Pizza. Snad nejlepší jídlo na světě… nejoblíbenější cheatmeal a rozhodně dobrota, kterou se proslavila moje milovaná Itálie. Jak si takovou odlehčenou verzi bez kynutí udělat doma, si ukážeme v dnešním receptu, který zvládnete levou zadní!
Jestliže chcete zazářit na nějaké párty, určitě se nestyďte tyhle pizzky připravit. Z uvedeného množství jich můžete udělat až 22!
Ingredience, které budeme potřebovat (zhruba 22 kousků):
Těsto:
- 240g celozrnné žitné mouky
- 2 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce bílého jogurtu
- Vajíčko, sůl
- Troška vody
Náplň:
- 100g rajčatového protlaku
- 2 zarovnané lžičky kokosového cukru
- 3 lžičky vody
- Koření (pepř, sůl, oregano, sušený česnek)
- 100g sýra, 5 plátků šunky
Postup:
- V míse si smícháme celozrnnou žitnou mouku, olivový olej, 3 vrchovatější lžíce bílého jogurtu, vajíčko a sůl. Vypracujeme hutnější, sušší těsto, do kterého můžeme dle potřeby přidat i trochu vody. Drolivosti se nemusíte vůbec obávat, rozválet půjde krásně i tak.
- Těsto si přemístíme na vál, z něj pak uždibujeme kousky, které postupně válíme a vykrajujeme z nich pomocí kulatého vykrajovátka kolečka. Výhodou tohoto těsta je, že nepotřebujeme (skoro) žádnou mouku na pomoučení válu. Já pracuji na silikonové podložce a tudíž nemusím použít ani gram mouky navíc. :)
- Jakmile máme vykrájená kolečka, přemístíme je na pečícím papírem vystlaný plech. Mně vzniklo zhruba 22 placiček. K těm si pak připravím sugo smícháním rajčatového protlaku s vodou, troškou kokosového cukru a kořením. To pak namáznu na každé kolečko, vezmu si 1 balení plátkového sýra (používám Eidam 30%, ale určitě můžete použít i mozzarellu) a zhruba 5 plátků šunky a každé kolečko náležitě obložím.
- Nakonec je všechny zasypu oreganem a dám do trouby vyhřáté na 200°C péct zhruba na 12 minut.
- Poté už si jen užíváme tenounkého, křupavoučkého těsta a líbezné chuti Itálie u nás doma! :)
Dobrou chuť a krásný den vám přeje Kačka z blogu www.katefit29.blogspot.cz! Nezapomeňte své výtvory sdílet na Instagramu s #svetfitness.
Proč nám můžete věřit?
Ahoj! Já jsem Mirek a ve Světě Fitness působím až na drobnou přestávku vlastně skoro od začátku. Tomu ale předcházelo pár let, kdy jsem žil snad jenom posilovnou, věnoval se mrtvému tahu a silovému trojboji, objížděl závody a získal pár medailí.
Nejvíc si vážím asi republikového rekordu ve federaci WUAP. Kromě toho, že jsem cvičil, jsem se ale taky zajímal o jídlo a o suplementy, rád jsem si ve volném čase četl různé výzkumy a odborné knížky, abych toho co nejvíc věděl.