Ostatní

17 nejlepších fitness kanálů, které stojí za to sledovat na YouTube

Díky YouTube a jemu podobným publikačním platformám je přístup k informacím jednodušší, než kdy předtím. V dnešní době tak nedělá téměř nikomu problém sednout si před kameru a předávat své know-how divákům a všem potenciálním fanouškům. I když prvotní myšlenka je naprosto skvělá, objevuje se čím dál více videí od autorů s nulovými zkušenostmi, kteří vydávají neověřené či nepravdivé informace za fakta.

Pro začínající cvičence tak může být těžké rozeznat, který kanál přináší skutečně hodnotné informace, a kterému se raději vyhnout. A právě proto vám přinášíme dnešní článek, ve kterém si ty nejlepší fitness kanály představíme.

1. Aleš Lamka

Aleš Lamka YouTube

 

Pokud na YouTube trávíte opravdu hodně času, kanál Aleše Lamky je pro vás jako dělaný. Tenhle physique totiž vydává jedno video každý den a v jeho repertoáru najdete série otázek a odpovědí týkajících se stravy a suplementace, velmi častá tréninková videa i inspirující rozhovory s dalšími osobnostmi naší fitness scény.

Narozdíl od mnohých sportovců v dnešní době Aleš nepoužívá a nikdy nepoužíval žádnou formu dopingu, tudíž veškeré informace, které ve svých videích zmiňuje, mají velkou informační hodnotu především pro naturálního cvičence.

2. Jonáš Petřík

Jonáš Petřík YouTube

Dalším významným “YouTuberem” (i když on sám se za něj rozhodně nepovažuje) je Jonáš Petřík, zakladatel pražského JonasGymu a člověk s několikaletou sportovní historií. Jestli hledáte opravdu hodnotné informace, které vám jen tak někdo zadarmo nedá, revoluční pohledy na mnohé problematické aspekty cvičení i tipy na rozvržení tréninku a zlepšení techniky základních cviků, je Jonáš tím vůbec nejlepším člověkem.

“Drobnou” nevýhodou je to, že Jonáš na pravidelné natáčení videí příliš nedbá, proto si budete muset vystačit například s jedním videem za tři měsíce.

 

3. Jiří Vacek

Jiří Vacek YouTube

Jirka Vacek je jasným důkazem toho, že extrémně hodnotné informace nejsou vždy oceněny největším počtem sledujících. Přestože z hlediska české YouTube scény může Jirka působit poněkud nevýrazně, jeho videa typu “Jak vybrat protein” mají především pro začínající sportovce obrovskou informační hodnotu. Ale ani pokročilí cvičenci se rozhodně nemusí bát, že by jim tenhle závodní kulturista neměl co nabídnout.

Jirka velmi často mluví o důležitosti elektrolytů a dalších suplementů, na které se v dnešní době velmi často zapomíná, dává užitečné tipy k tréninku i správné regeneraci. A když se dlouholeté zkušenosti a obrovský přehled spojí s příjemným vystupováním a pokorou, nemůže vzniknout nic jiného, než jeden z nejlepších YouTube kanálu na naší fitness scéně.

TIP: S Jirkou Vackem jsme vydali 6 krátkých rozhovorů na našem YouTube kanále

 

4. Radomil Vašík

Radomil Vašík YouTube

Že jste tohle jméno nikdy neslyšeli? Nedivím se. Radomil Vašík je, podobně jako výše zmíněný Jirka Vacek, člověk s extrémně velkými znalostmi a mnohaletou praxí. Jeho zaměřením není kulturistika, ale powerlifting. A jeho výsledky jsou ohromující- při váze 81kg zapsal na loňském mistrovství světa total 680kg, stále ještě v juniorské kategorii. Co se týče trenérské činnosti, Radomil se podílí na silové přípravě hokejového klubu HC Berani Zlín a za svou trenérskou kariéru již trénoval přes 200 sportovců.

Velikou výhodou je i pravidelnost, s jakou videa vychází. Takže pokud vás zajímá silový trojboj a chcete se svými výkony neustále zlepšovat, je kanál Radomila Vašíka jasnou volbou.

5. Jiří Tkadlčík

Jiří Tkadlčík YouTube

Dalším sportovcem, kterého se bezpochyby vyplatí sledovat, je Jirka Tkadlčík, jeden z nejlepších strongmanů do 105kg na světě. Stejně jako v případě některých dříve zmíněných sportovců platí i u Jirky, že rozhodně nemůžete počítat s extrémní pravidelností těchto videí.

O to větší hodnotu ale obsažené informace mají - například z videí o suplementaci určitě mohou těžit i pokročilý cvičenci. Kromě těchto videí samozřejmě Jirka přidává čas od času i videa se svými výkony, které pro vás budou jistojistě obrovskou motivací.

 

6. Kanál PROM-IN

Prom-IN YouTube

V našem článku o nejlepších fitness kanálech nesmí chybět ani kanál PROM-IN. Přestože na tomto kanále najdete primárně detailní popisy produktů tohoto populárního výrobce suplementů, můžete zde objevit i spoustu vynikajících fitness receptů, rozhovorů s inspirujícími osobnostmi, ale i motivujícími tréninky.

Hlavní “hvězdou” tohoto kanálu je Pavel Samek, ambasador společnosti a sportovec s obrovským přehledem z oblasti sportovních doplňků a správného stravování.

7. Filip Grznár

Filip Grznár YouTube

Potřebuje následující sportovec vůbec nějaký komentář? Někdo ho miluje, někdo ho nesnáší. Tak jako tak se mu ale nedá upřít jeho obrovský přehled v oblasti stravy, suplementace, hardcore tréninků a v neposlední řadě dopingu. I když o tom mohl leckdo z vás pochybovat, stačí se podívat na to, jak skvěle připravil Aleše Bursu na jeho poslední závody a hned vám dojde, že za Filipa nemluví jen plané řeči, ale především viditelné výsledky.

 

Kromě hodnotných informací oplývá Filipův kanál i vulgarismy, takže se při sledování jeho videí rozhodně nebudete nudit.

„V konečném důsledku bych byl raději obyčejný člověk s čistou hlavou“ říká Filip Grznár (Rozhovor)

8. Jakub Enžl

Jakub Enžl YouTube

Ještě před pár lety měl jen málokdo tušení, kdo to Jakub Enžl vlastně je. Dnes ale patří s téměř 30 tisíci odběratelů mezi nejlepší a nejpopulárnější české YouTubery zaměřené na fitness. A aby taky ne, v repertoáru jeho videí najdete vše od rad na hubnutí přes nabírání svalové hmoty a správný jídelníček až po zlepšení silových výkonů na základní cviky.

Příjemnou výhodou je i pravidelné publikování videí. Sice ne tak aktivní, jako v případě Aleše Lamky, ale minimálně jednou do týdne rozhodně budete mít na co koukat.

9. Adam Raw

Adam Raw YouTube

Vůbec bych se nedivil, kdyby většině z vás jméno Adam Raw nic neříkalo. A pokud vám náhodou přijde povědomé, pravděpodobně si říkáte, proč jsme ho zařadili na náš seznam. Pravdou je, že v případě Adamovy tvorby nemůže být příliš řeč o fitness, ale co se týče správné výživy a tipů na trénink (nejen z oblasti workoutu), jeho videa jsou opravdu hodnotná.

Stejně jako v mnohých předchozích případech ale platí i tady, že s příliš pravidelným vydáváním videí rozhodně počítat nemůžete.

 

10. Vašek Mráz

-

Vašek Mráz je dalším ze série sportovců, kteří by si zasloužili daleko větší popularitu. I když ho pravděpodobně znáte z rozhovorů na YouTube kanále Kulturistika.com, i jeho soukromý channel stojí za zhlédnutí. O to více, pokud vás zajímá trénink, jídlo i pohled do zákulisí strongmanských závodů, kam jezdí spolu s Českým Grizzlym, nejsilnějším mužem republiky minulých let.

Spolu tvoří naprosto skvělé duo a u jejich videí se zaručeně pobavíte. Navíc budete mít stále na co koukat, protože Vašek nahrává videa s železnou pravidelností každý týden. 

11. Aleš Bursa

Aleš Bursa YouTube

Aleš Bursa je bezpochyby jedním z největších českých kulturistů. Přestože na YouTube nahrává videa již hezkých pár let, pořádný boom zažívá (mimo jiné i kvůli spolupráci s Filipem) až posledních pár měsíců.

Kromě pořádné dávky všudypřítomné motivace najdete v Alešových videích i spoustu pokory a hodnotných informaci ze stravy, suplementace a pořádného kulturistického tréninku.

TIP: S Alešem Bursou jsme vydali 7 krátkých rozhovorů na našem YouTube kanále

12. Pavel Beran

Pavel Beran YouTube

Nejde zmínit největší české kulturisty a vynechat Pavla Berana. Ten je z našeho pohledu synonymem pokory a nefalšované dřiny, která ho dovedla až k profesionální kartě. Pavel si příliš nepotrpí na povídací videa, proto na jeho kanále převažují videa z extrémně těžkých tréninků, na které je prostě a jednoduše radost koukat.

Bohužel ale platí i v tomto případě, že na svou pravidelnou porci videí od Pavla si budete muset nějaký čas počkat.

13 tipů jak z každého tréninku vyždímat maximum

13. Fitmagazín FMG

Valihora YouTube

Jestli vám nevadí slovenština, určitě oceníte i videa z kanálu Fitmagazín FMG od Valihory. Najdete na něm totiž nejrůznější tréninkové tipy, které mohou pomoci i nejednomu pokročilému sportovci.

Vše je podrobně vysvětleno, důraz je kladen nejen na správnou techniku, ale také na vysvětlení všech detailů a odůvodnění, proč dané cviky do tréninku zařadit.

 

14. Honza Krasinský (Anabolic Horse)

Anabolic Horse YouTube

Šílenosti a užitečné rady týkající se cvičení. Ale spíš ty šílenosti. Jestli vám po “evoluci” Filipa Grznára chybí na scéně týpek, kterej ve volnejch chvílích pije králičí krev, dělá tlaky na ramena na gauči a povídá o tom, co ho sere, máme pro vás velmi potěšující zprávu.

Honza Krasinský je totiž plnohodnotná, v mnoha ohledech i vylepšená verze onoho nejlepšího dřepaře na světě. A navíc vydává videa s železnou pravidelností, takže nudit se rozhodně nebudete!

15. Vojta Trnka

Vojta Trnka YouTube

Mladý sympaťák, který úspěšně spojil skvělou genetiku s obrovskou dřinou. Vojta Trnka trénuje pod vedením Jirky Vacka, jednoho z nejlepších trenérů u nás a výsledky jsou opravdu extrémní. Pravidelně natáčí sérii From The Shadow, kde mapuje svůj trénink a vy se dozvíte spoustu zajímavých tipů, jak můžete dát svým svalům nový stimul k růstu.

Vojtovo vystupování je za všech okolností skromné a pokorné, takže jestli arogantní kulturisté křičící na celé fitko nejsou nic pro vás, určitě si Vojtu a jeho obrovská lýtka oblíbíte.

(Videorozhovor s Vojtou Trnkou) – Mladý kulturista s výbornou genetikou

16. Antonín Hodan

Antonín Hodan YouTube

Ne tolik známou osobností, která ale rozhodně má co říct, je Tonda Hodan. Ten kromě přínosných otázek a odpovědí vydává čas od času i skvělé rozhovory, kde do detailu vyzpovídá známé i méně známé osobnosti. U jeho videí se jednak něco naučíte a jednak se také pobavíte, což je naprosto ideální spojení.

Navíc Tonda vydává videa s železnou pravidelností každý týden, takže budete mít stále na co koukat. Jestli Tondu ještě nesledujete, neměli byste na nic čekat a urychleně to napravit.

17. Lukáš Topinka

Lukáš Topinka YouTube

Vyhrál jsem Evropu a následně se posral. I tak zní název některého z videí Lukáše Topinky, naturálního kulturisty, u jehož příběhu ze závodů se nebudete nudit ani minutu. Mimo to ale samozřejmě Lukáš pravidelně přidává i videa s obrovskou informační hodnotou pro rekreační i profesionální cvičence - rozšíříte svoji obzory ve všech aspektech kulturistického života, ať už jde o stravu, trénink, nebo přístup jako takový.

 

Jestli existují sportovci, kterým se rozhodně nedostává taková popularita, jakou by si zasloužili, Lukáš Topinka mezi ně rozhodně patří. A kdo jiný by to měl ovlivnit než právě vy?

Bonus – Kanál SvětFitness.cz

-

Jako bonus bychom rádi odkázali i na náš kanál, který se úrovní projevu sice zatím nemůže měřit s populárními YouTubery, ale videa se postupně zlepšují a věříme, že svým fanouškům budeme schopni v budoucnu předávat velmi hodnotné informace i osobní zkušenosti, kterých rozhodně nemáme málo!

V našem repertoáru můžete najít rozhovory se slavnými osobnostmi, odpovědi na vaše otázky i nezávislé recenze populárních i nepopulárních suplementů.

A to by od nás bylo pro tento článek všechno. Pokud máte nějakého oblíbeného YouTubera, určitě ho neváhejte napsat do komentářů a inspirujte ostatní čtenáře!

Další podobné články:

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (11)

Dalibor
Prosinec 9, 2018

Pro normální tam mohl být i Jaroslav Pecka

Souhlasím(+87)
Nesouhlasím(-2)
Michal Hanák
Březen 7, 2020

Přesně

Souhlasím(+12)
Nesouhlasím(-1)
Karel Jirák
Prosinec 15, 2018

Nezapomněli jste na Krasinskýho?!

Souhlasím(+10)
Nesouhlasím(-7)
Jaroslav Helešic
Březen 24, 2019

A co Anabolic Horse???

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-5)
Honza Malý
Březen 24, 2019

Jasně, Honzu Krasinskýho bychom sem taky určitě mohli zařadit. V době, kdy vznikal tenhle článek, ještě moc aktivněji nenatáčel (teď ale jede celkem bomby na YouTube).

Časem tenhle článek určitě zaktualizujeme a přidáme Honzu, Vojtu Trnku a možná i pár dalších. Pomalu se nám ten český YouTube začíná plnit fajn osobnostma :-)

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(-4)
Jan M
Květen 6, 2019

Za mě top Vašik, Raw, Lamka.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-2)
Tomas Janota
Listopad 16, 2019

Když jsem začal cvičit , vybral jsem si na youtube trenéra který opravdu neco umí, kvalitně poradí a hlavně aby mi sednul lidsky. Jednoznačně mi tu chybí Jaroslav Pecka , protože on jako youtuber a on-line fitness trener patří jednoznačně do TOP 10 na české scéně už dlouhou dobu , prosim o dodatečné zařazení do Vašeho článku, díky

Souhlasím(+31)
Nesouhlasím(-2)
Tomáš
Únor 7, 2020

A kde je Vojta Koritenský?!

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(-4)
Jiří Bolom
Březen 17, 2020

Jarda Pecka rozhodně chybí! Jeho videa mají hlavu a patu, spousta neokoukaných videí, projev také na skvělé úrovni, bez zbytečných kravin a přehrávání, ale chápu, že někdo to naopak vítá. Své místo by si zde určitě zasloužil.

Souhlasím(+19)
Nesouhlasím(-4)
Peter
Duben 30, 2020

Dobrý kanal ma i Lišák .

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(-4)
Valknut
Leden 31, 2022

Zdravim hledám někoho kdo by měl v tomto směru zajem o spolupráci hledame lidi na propagaci značky .

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)