Ostatní

23 nejlepších knih o posilování, výživě a tréninku (pro fitness nadšence)

Pokud máte rádi posilování a baví vás i číst knihy, bude tento článek pro vás jako dělaný.

Podíváme se totiž na 23 nejlepších knih o posilování, stravě a tréninku, které jsme pro vás pečlivě vybrali. Prostřednictvím knih se můžete nejen skvěle odreagovat, ale zároveň také rozvinout své znalosti v tomto oboru, které později uplatníte při tréninku.

Knihy o sportu jsou navíc součástí našeho seznamu dárků pro sportovce, tudíž pokud nebaví vás, určitě mohou posloužit jako vhodný dárek sportovcům ve vašem okolí. Teď už ale k tématu.

 

Moderní výživa ve fitness a silových sportech - Lukáš Roubík a kolektiv

Moderní výživa od Lukáše Roubíka

Vyznat se do detailu ve výživě je nezbytné pro každého sportovce, který chce své výkony posunout na novou úroveň.

Moderní výživa ve fitness a silových sportech obsahuje nespočet cenných informací, které ocení každý, kdo se o výživě chce dozvědět co nejvíce. Kniha je psaná poměrně do detailu, takže ji spíše než úplní začátečníci ocení spíš zkušenější sportovci, kteří už znají základy. To však neznamená, že by z ní nemohli čerpat i ti, kteří se do světa výživy teprve snaží proniknout.

Kromě teoretických informací najdete také řadu praktických tipů a několik vzorových jídelníčků. V současnosti za ni zaplatíte 499 Kč.

 

Co vám výživoví poradci neříkají? - J. Tóth, P. Walek

Co vám výživoví poradci neříkají? od J. Tóth, P. Walek

V této knize autoři vysvětlují principy vyváženého stravování a poukazují na to, proč jsou mnohé diety nesmyslné. Svůj názor podložili více než 250 klinickými studiemi, na které v textu odkazují a mimo to se můžete těšit i na mnoho chutných receptů.

Kniha je určena pro všechny aktivní sportovce, kteří se snaží nabrat svalovou hmotu nebo zhubnout přebytečný tuk. Ocení ji především lidé, kteří toho o cvičení příliš mnoho neví, ale i pokročilým sportovcům přinese mnoho nových a zajímavých informací.

velmi dobré recenze, využívá aktuálních vědeckých studií a zaplatíte za ni 400 Kč, takže vám ji můžeme s klidným svědomím doporučit.

 

Velká kniha posilování - Jim Stoppani

Velká kniha posilování - Jim Stoppani

Velká kniha posilování detailně popisuje ty nejdůležitější aspekty silového tréninku od nabírání svalů, přes silový progres až po redukci tuku tak, aby byly pochopitelné i pro začátečníky.

Na 640 stranách naleznete kromě klasických a osvědčených metod také nejnovější tréninkové inovace, programy, cviky a dokonce i konkrétní příklady tréninkových jednotek.

Začátečníci ocení především zásobník 381 cviků, které jsou detailně popsány a pro lepší pochopitelnost obohaceny i o fotografie, pokročilým cvičencům pomůže překonat stagnaci a odpovědět na všechny otázky týkající se silového tréninku.

Všem cvičencům, kteří se chtějí neustále posunovat dopředu, tuto knihu vřele doporučujeme. Druhé a rozšířené vydání této knihy vyjde na 440 Kč a pokud se do ní rozhodnete investovat, rozhodně nebudete litovat.

 

Sacharidové vlny 1,2 - Michal Kulštejn

Sacharidové vlny 1,2 - Michal Kulštejn

Dvoudílná kniha Sacharidové vlny od Michala Kulštejna přináší komplexní pohled na tuto oblíbenou a především funkční metodu, které se při redukčních dietách velmi často používá.

Autor nenabádá ke slepému kopírování jídelníčků slavných sportovců, ale naopak vede čtenáře k sestavení vlastního výživového plánu přesně tak, jak to jeho organismus vyžaduje. V prvním díle této knihy s podtitulem „Cyklování sacharidů pro účinné odbourávání tuků“ se zabývá spíše teoretickou částí, v druhém díle „Jídelníčky a praktické recepty pro efektivní spalování tuků“ je hlavním tématem praktická část a to včetně mnoha užitečných receptů a tipů na sestavení vlastního jídelníčku.

První díl knihy vyjde na necelých 300 Kč, druhý díl na 380 Kč, a pokud usilujete o redukci tuku, jsou pro vás tyto knihy jako stvořené.

 

Tréning vězně - Wade Paul „Coach”

Tréning vězně - Wade Paul „Coach”

Kniha Tréning vězně nabízí velice zajímavý úhel pohledu a učí své čtenáře trénovat tak, jako by na tom závisel jejich život. Kromě praktických rad a vysoce účinných cviků se dozvíte i velmi zajímavé informace z historie cvičení.

Paul Wade v knize předkládá logický a účinný postup, jak vytěžit maximum ze svého potenciálu a vypracovat se pomocí klíčových cviků, které detailně popisuje. Pokud nedáte dopustit na svoji posilovnu, Tréning vězně vás nejspíš příliš nenadchne, protože se autor mnohdy až zbytečně naváží do tréninků v posilovnách a vyjadřuje svůj nenávistný postoj k nim.

I tak je ale kniha velmi čtivá a poskytuje množství cenných informací. Za knihu zaplatíte 402 Kč.

 

 

Výživa pro fitness a kulturistiku - Ivan Mach, Jiří Borkovec

Výživa pro fitness a kulturistiku - Ivan Mach, Jiří Borkovec

Výživa pro fitness a kulturistiku je určena jak aktivním sportovců, tak i trenérům či fitness instruktorům, aby jim usnadnila orientaci ve výživě, pitném režimu i suplementech.

Kniha bere v potaz i vegetariány a problematikou se zaobírá opravdu důkladně, navíc obsahuje přílohu s přehledy, tabulkami, recepty a kontrolními otázkami, díky nimž si čtenáři osvojí zásady zdravé výživy.

Kniha je určena jak pro začátečníky, tak pro pokročilé sportovce, kteří se chtějí o stravě dozvědět více. Vyjde asi na 150 Kč.

TIP: Vše, co potřebujete vědět o kloubních výživách!

Čtyřhodinové tělo - Tim Ferris

Čtyřhodinové tělo - Tim Ferris

Naučná kniha Čtyřhodinové tělo s podtitulem „Neobvyklá cesta ke zhubnutí, zlepšení sexu a vůbec k proměně v superčlověka“ přináší ověřené tipy a triky, které zlepší váš každodenní život.

Dozvíte se například jak zlepšit kvalitu spánku, jak zvýšit hladinu testosteronu o téměř 300% i jak efektivně zhubnout díky nízkosacharidovým dietám.

Kniha je čtivá a nabízí spoustu užitečných informací, některé pasáže jsou velmi humorné. Za 600 stránek skvělého čtení zaplatíte 500 Kč.

 

Fitness výživa: Power Eating program - Susan Kleiner

Fitness výživa: Power Eating program - Susan Kleiner

Program Power Eating je skělý průvodce stravou určený převážně silovým sportovcům (kulturistům, trojbojařům, crosfitterům atp.). Autorka v knize popisuje stravování v průběhu celého ročního cyklu, aby každý sportovec dosáhl maximálních výsledků, ať už se jedná o zlepšení síly, redukci tuku či lepší svalový rozvoj.

Kniha obsahuje nejmodernější vědecké poznatky, které jsou podpořeny i osobními zkušenostmi autorky. Naleznete zde mimo jiné i propracované jídelníčky na udržení svalové hmoty, na nabírání či redukci tuku.

Kniha vyjde na 320 Kč a najdete v ní mnoho důležitých informací, které posunou váš progres mílovými kroky.

 

Ako nabrať svaly - Boris "Valihora" Prekop

Ako nabrať svaly - Boris

Kniha Ako nabrať svaly je výsledkem 10 let úspěšné trenérské, sportovní a publikační činnosti autora Borise "Valihory" Prekopa, též známého jako fitness YouTubera. Nabízí zde komplexní návod na nabírání svalové hmoty a vše, co je s tímto tématem spojené.

Kniha se opírá o vědecké studie, vlastní experimenty s vlastním tělem během přípravy na soutěž i nejrůznější poznatky z bohaté trenérské zkušenosti. Přestože je toto téma velice komplikované, autor používá srozumitelný a jednoduchý styl psaní, čímž knihu přibližuje i široké veřejnosti. Je vhodná jak pro zkušené cvičence, tak i pro naprosté začátečníky.

Problematika nabírání svalové hmoty je do poslední součástky rozebrána na 200 stranách a zaplatíte za ni přibližně 550 Kč.

 

Posouvání hranic - Al Kavadlo

Posouvání hranic - Al Kavadlo

Naučná kniha Posouvání hranici nabízí čtenářům přesný návod, jak vybudovat neuvěřitelnou sílu a naprosto ohromující postavu, jen s použitím vlastní tělesné váhy.

Autorem knihy je Al Kavadlo, který veškeré postupy nejprve důkladně vyzkoušel na sobě. Pokud si i vy myslíte, že posilování s vlastní vahou je hračka, tato kniha vám otevře oči a vaše svaly budou následujících pár dní bolet tak, že úplně vynecháte trénink v posilovně.

Obtížnost cviků roste postupně, takže se opravdu nemusíte bát, že by kniha nebyla vhodná pro začátečníky. Za Posouvání hranic zaplatíte 400 Kč.

 

 

Příprava na souťež v kulturistice od A do Z - Lukáš Roubík

Příprava na souťež v kulturistice od A do Z - Lukáš Roubík

Kniha Příprava na soutěž v kulturistice od A do Z je napěchovaná cennými informacemi až po okraj.

V první části knihy se dozvíte, jak fázovat celoroční přípravu, pokud chcete soutěžit v kulturistice, v dalších částech knihy jsou jednotlivé fáze důkladně popsány včetně účinných tréninkových metod, vhodných suplementů i správné výživy v daném období (včetně rozpisů jídelníčků). Následující části knihy se zabývají správným pózingem a kniha je obohacena mnoha detailními fotografiemi, aby byla každá póza pro závodníka jednoduše pochopitelná.

Celou knihu pak uzavírá kapitola o Svazu kulturistiky a fitness ČR spolu se všemi náležitostmi, které je potřeba zařídit před závody.

Kniha je určena jak pro závodníky v kulturistice, tak i pro běžné cvičence, kteří chtějí rozšířit své vědomosti. Za kvalitní informace si v tomto případě zaplatíte necelých 210 Kč.

 

Břicháč Tom - Jak jsem zhubl 27 kg a jak můžete i VY!

Břicháč Tom - Jak jsem zhubl 27 kg a jak můžete i VY!

Autor knihy Tomáš Kosačík detailně mapuje svoji cestu za vysněnou postavu.

Od dětství měl s nadváhou problémy a vyzkoušel snad všemožné diety, ale váha se mu po čase vždycky vrátila. Nakonec se mu podařilo zhubnout o 27 kg a tuto váhu si udržuje.

Způsob, jakým toho docílil i vlastní recepty sdílí se čtenáři této knihy. Pokud chcete i vy zhubnou jednou pro vždy, určitě je pro vás kniha Břicháč Tom tím pravým. Zaplatíte za ni přibližně 220 Kč.

 

Posilování: anatomický průvodce - Delavier Fréderic

Posilování: anatomický průvodce - Delavier Fréderic

Anatomický průvodce posilováním je naprosto unikátní kniha, která na více než 600 ilustracích zachycuje svaly lidského těla v akci.

Detailní kresby přesně zachycují jednotlivé svaly, které se u daných cviků zapojují a nastiňují také to, jak se tyto svaly navzájem ovlivňují s okolními klouby a kostmi.

Kniha je navíc doplněna podrobným anatomickým popisem nejčastějších zranění a obsahuje i praktická strečinková cvičení na jejich minimalizaci.

Je vhodná především pro začátečníky, ale vzhledem ke své komplexnosti a kvalitě obsahu ji ocení téměř každý. Zaplatíte za ni asi 600 Kč.

MOŽNÁ VÁS ZAJÍMÁ: Jak správně dávkovat BCAA?

Total Recall - Arnold Schwarzenegger

Total Recall - Arnold Schwarzenegger

Total Recall je biografií hvězdného Arnolda Schwarzeneggera, špičkového kulturisty a zároveň jednoho z nejlepších,nejoblíbenějších a nejlépe placených herců na světě.

Za svůj život si dokázal vybudovat to, o čem většina z nás pouze sní - slávu, postavení i moc. Kniha vypráví životní příběh chudého chlapce z maloměsta, který si postupně vybudoval svůj vlastní životní sen. Naprosto otevřeně se dozvíte o nekalých praktikách v Hollywoodu, problémech v manželství i o zneužívání testosteronu.

Kniha je vhodná pro každého člověka, který potřebuje získat potřebnou motivaci a dozvědět se spoustu zajímavostí o životě této žijící legendy. Má celkem 584 stran a zaplatíte za ni 297 Kč.

 

Tvarování těla pro muže a ženy - Petr Tlapák

Tvarování těla pro muže a ženy - Petr Tlapák

V knize tvarování těla pro muže i ženy radí Petr Tlapák všem cvičencům, jak si cvičením vylepšit postavu bez bolesti zad či kloubů i bez přibírání zbytečného tuku.

Zároveň se dozvíte, jak předejít zraněním a naučíte se mnoho kvalitních cviků, které jsou popsány do detailu. Bohužel kniha obsahuje málo fotografií, které by usnadnili pochopení cviků. Autor čerpá z vlastních zkušeností vysokoškolského učitele, trenéra a vrcholového sportovce.

Kniha je vhodná především pro začátečníky, ale ocení ji i zkušení sportovci. Kniha stojí 327 Kč.

 

 

Ovládněte svůj metabolismus - Jillian Michaels, Mariska van Aalst

Ovládněte svůj metabolismus - Jillian Michaels, Mariska van Aalst

Svádíte neustálí boj se svojí hmotností? Je pro vás těžké zhubnout každý kilogram nebo svoji váhu jen udržet? Dost možná za to může váš endokrinní systém.

Stejný problém měla totiž i Jillian Michaels, autorka knihy “Ovládněte svůj metabolismus”. Rozhodla se oslovit významné experty, kteří se zabývají touto problematikou a sestavit s jejich pomocí seznam nejideálnějších potravin pro správnou produkci hormonů v těle a ovládnout tak svůj metabolismus.

Kniha obsahuje třífázový plán hubnutí a naučíte se díky ní vyloučit z jídelníčku nezdravé potraviny a nahradit je těmi zdravými, abyste dosáhli maximálních a trvalých výsledků.

Je vhodná pro každého sportovce, který se snaží žít zdravě a bez přebytečného tuku, ale neví, jak přesně sestavit jídelníček. Kniha stojí 330 Kč

 

Power to the People! - Pavel Tsatsouline

Power to the People! - Pavel Tsatsouline

Kniha Power to the people nabízí tajemství tréninku těch nejlepších ruských sportovců, která jsou nyní dostupné pro každého.

Dostanete se do formy díky dvěma jednoduchým cvikům denně, které vám zaberou maximálně 20 minut a konečně se naučíte efektivně trénovat, neztrácet čas a nabírat i bez zbytečných suplementů.

Tato kniha je určena pro všechny sportovce, kteří chtějí posunout svoji výkonnost na novou úroveň. Skrývá v sobě opravdu mnoho užitečných informací, ale bohužel za ni zaplatíte 1073 Kč.

 

Jídlo na prvním místě - Dallas a Melissa Hartwigovi

Jídlo na prvním místě - Dallas a Melissa Hartwigovi

Kniha Jídlo na prvním místě je podle nás tou vůbec nejlepší publikací o stravě.

Dozvíte se, jak se stravovat pro maximální výkon, lepší trávení, minimalizaci zdravotních problémů a optimální tělesnou hmotnost. Autoři dopodrobna (ale srozumitelně a jednoduše) představují biochemické reakce, které v těle probíhají, vysvětlují závislost mozku na cukru i vzájemné působení jednotlivých hormonů.

Tato publikace je až po okraj nabitá informacemi a pokud i vy hledáte cestu z bludného kruhu nezdravých stravovacích návyků, je pro vás jako stvořená.

Má velmi dobré recenze a nabízí snadno pochopitelné informace, za které zaplatíte 294 Kč.

 

Core trénink - Hoheneder Alexander, Münch Thomas

Core trénink - Hoheneder Alexander, Münch Thomas

Core trénink je skvělý způsob, jakým zlepšit svoji postavu a vybudovat štíhlé atletické tělo.

Mimo to je tato metoda skvělá pro silové sportovce, kteří potřebují mít ve středu těla maximální oporu při dřepech či tazích. V této knize najdete šestitýdenní program, který je vhodný jak pro začátečníky, tak i pro zkušené sportovce. Samozřejmostí jsou cenné rady profesionálů, detailní návody i motivační fotografie pro správné pochopení.

Kniha vyjde na pouhých 120 Kč a svůj trénink rozhodně obohatíte o mnoho prvků, které váš progres posunou na novou úroveň.

 

Tělo jako posilovna - Mark Lauren

Tělo jako posilovna - Mark Lauren

Kniha Tělo jako posilovna nabízí velice jednoduché pojetí fitness, kde může vysněné postavy dosáhnout prakticky každý.

Je ideální pro všechny sportovce, kteří neradi navštěvují fitness centra a rádi si vystačí s obyčejnými pomůckami, jako je například židle nebo kniha.

Pokud rádi cvičíte s vlastní vahou a nechcete investovat stovky korun měsíčně za permanentku do posilovny, rozhodně kniha Tělo jako posilovna splní vaše požadavky.

Díky 125 nejrůznějším cvičením posílíte každý sval vašeho těla a dosáhnete tak maximálního progresu. Kniha vás vyjde na 268 Kč.

 

Jak pálit a neukládat - Petr Novák

Jak pálit a neukládat - Petr Novák

Kniha “Jak pálit a neukládat” vychází ze stejnojmenného semináře Petra Nováka.

Dozvíte se v ní vše, co jste kdy chtěli vědět o spalování tuků, důležitých hormonech i faktorech ovlivňujících správnou dietu.

Tato publikace je vhodná především pro začátečníky, kteří neví, jak přesně sestavit svůj jídelníček, aby spalovali tuky a dosáhli vysněné postavy. Je dostupná v elektronické i tištěné verzi.

 

Chtějte více, zhubněte více na celý život - Chris Powell

Chtějte více, zhubněte více na celý život - Chris Powell

V knize Chtějte více, zhubněte více na celý život přináší autor čtenářům extrémně účinný postup, jak dosáhnout vysněné postavy.

Klíčem je podle něj střídání dnů s nízkým a vysokým obsahem sacharidů, které vysvětluje i pro naprosté začátečníky. Přináší hned 4 cvičební plány, které jsou obohaceny o více než dvacet devítiminutových cvičení, abyste dosáhli maximálních výsledků v minimálním čase.

Svůj repertoár navíc obohatíte o několik chutných a snadných receptů, abyste se nadbytečných kil zbavili snadno a rychle. Kniha je vhodná především pro naprosté začátečníky. Stojí 274 Kč.

 

 

Projezte se k novému tělu - Pavel Walek, Tóth Josef

Projezte se k novému tělu - Pavel Walek, Tóth Josef

V době, kdy se vymýšlejí stále radikálnější a extrémnější diety, se autoři této knihy rozhodli jít opačným směrem. V knize Projezte se k novému tělu aneb hladovění nikam nevede se dozvíte, jak efektivně pracovat s vlastním tělem a dosáhnout vysněné postavy i bez vystavování se rizikům extrémních diet.

Mimo klasických informací, které jsou dostupné na internetu se autoři zaměřují i na význam psychologie při hubnutí, vliv genetiky, jojo efekt, problematiku hladu při hubnutí a mnoho dalšího.

Své názory opírají o více než 250 vědeckých studií a navíc v knize najdete 30 chutných receptů, které dokazují, že i zdravé jídlo může úžasně chutnat. Za tuto knihu zaplatíte 402 Kč.

TIP: Jak nahradit cukr přírodními sladidly?

Co tě nezabije - Scott Carney

Co tě nezabije - Scott Carney

Kniha Co tě nezabije je určena pro všechny milovníky extrému, neboť zkoumá chování lidského těla v obtížných podmínkách, vysoké nadmořské výšce i ledové vodě.

Autor zastává ideologii, že v komfortu moderní doby lidé zeslábli a jediný způsob jak to napravit, je vrátit se do původního prostředí našich předků. Sám dokonce vystoupal na Kilimandžáro za 28 hodin oblečený pouze v šortkách s batohem na zádech.

Pokud rádi posouváte své možnosti a milujete extrémní způsob života, kniha je pro vás jako stvořená. Zaplatíte za ni 312 Kč.

 

 

Bonusový TIP: Umění války - Sun-c'

Umění války - Sun-c'

Mistr Sun v této knize velmi inspirativně popisuje sílu taktického jednání s lidmi.

Přestože od napsání uplynulo přes 2000 let, zmíněné problémy jsou stále aktuální a autor naprosto jasně říká, že základem válečného umění není demonstrace síly, ale předvídavost a schopnost odhadnout svého protivníka.

Za tuto skvělou a inspirativní knihu zaplatíte pouhých 160 Kč.

Nejlepší kniha o stravě 

Nejlepší knihou o stravě je podle nás Moderní výživa ve fitness a silových sportech, protože obsahuje nespočet velmi užitečných informací a vychází z nejnovějších vědeckých studií a poznatků.

Kniha obsahuje velmi podrobné informace u jednotlivých nutrientech, přičemž se zaměřuje také na to, v jaké formě by měly být v jídelníčky zastoupeny. Pozornost ale věnuje i různým druhům doplňků stravy, jejich přínosu a jednotlivým látkám, které obsahují. Ocenit musíme také to, že autoři se nebojí jít proti proudu a kritizovat některé moderní postupy, které sice dobře prodávají, ale ve skutečnosti skoro nefungují.

V závěru knihy se můžete seznámit také s detailními radami některých odborníků a najdete zde i vzorové jídelníčky pro jednotlivé sportovní kategorie (physique, silový trojboj, bikini fitness, strongman atd.). V oblasti výživy se jednoznačně jedná o nejlepší publikaci, na kterou můžete v České republice narazit.

Nejlepší kniha o tréninku a posilování

Nejlepší knihou o tréninku a posilování je podle nás Velká kniha posilování od Jima Stoppaniho, která detailně popisuje všechny podstatné aspekty silového tréninku.

Na 640 stranách se dozvíte, jak nabrat svalovou hmotu, zvýšit sílu a zbavit se přebytečného tuku. Tento ucelený tréninkový návod svým čtenářům nabízí bohatý výběr tréninkových programů a metod, cviků, a dokonce i konkrétních tréninkových jednotek.

Každá metoda tréninku je navíc doplněna o informace týkající se obtížnosti, účinnosti a rychlosti, jakou jde požadovaného cíle dosáhnout. V knize najdete přes 380 různých cviků, které jsou rozděleny podle konkrétních svalových skupin a díky přehlednému popisu i jednoduchým ilustracím nebudou mít problémy s pochopením ani naprostí začátečníci.

Kniha je vhodná jak pro začátečníky, tak i pro pokročilé sportovce, kterým pomůže překonat stagnaci. Myslíme si, že se jedná o takovou “bibli posilování”, která shrnuje veškeré důležité poznatky a najdete v ní odpovědi na všechny vaše otázky týkající se cvičení.

Nejlepší kniha o kulturistice

Nejlepší knihou o kulturistice je podle nás Total Recall - biografie veleúspěšného Arnolda Schwarzeneggera, špičkového kulturisty a zároveň jednoho z nejlepších,nejoblíbenějších a nejlépe placených herců na světě.

Kniha vypráví životní příběh chudého chlapce z maloměsta, který si postupně vybudoval svůj vlastní americký sen - získal slávu, peníze i moc. Naprosto otevřeně se dozvíte o nekalých praktikách v Hollywoodu, problémech v manželství i o jeho zneužívání testosteronu během soutěžní kariéry.

Pokud Vám chybí potřebná motivace, knihu rozhodně doporučujeme. Na 584 stranách se dozvíte spoustu zajímavostí o životě této legendy a nebudete chtít knihu odložit z ruky.

 

Doufáme, že pro vás náš seznam nejlepších knih o posilování, stravě a tréninku bude užitečný a některou z těchto knih si přečtete. Pokud jsme na nějakou knihu zapomněli, dejte nám vědět do komentářů a inspirujte nejen nás, ale také ostatní čtenáře!

 

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (6)

Tomáš Hlaváček
Březen 4, 2018

Něco takového jsem už dlouhou dobu sháněl. Na internetu je spousta článků a videí, ale takhle zaměřenou literaturu, co by stála za přečtení jsem dlouho hledal. Parádní práce

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(0)
Jan Malý
Březen 5, 2018

To nás moc těší, že článek pomohl. Díky Tome za komentář! :-)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Iveta
Červenec 23, 2018

Ještě si dovolím doplnit knihu Moderní výživa, která vyšla letos :-) mohu jen doporučit! Skvěle pojatá, místy trochu víc odborná, ale každý si v ní najde svoje :-)

Souhlasím(+5)
Nesouhlasím(0)
Blessure
Září 7, 2020

Ano, dle mého skromného názoru, opravdu nejlepší kniha o výživě a probíhajících procesech s ní spojených.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Lucka
Prosinec 23, 2018

Co si prosím myslíte o knize Encyklopedie moderní kulturistiky od Arnolda Schwarzeneggera?

Děkuji za názory :-)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Petra Ch.
Leden 5, 2019

Díky za super seznam! Přesně tohle jsem hledala.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)