Trénink

Proč jsou kulturisté odlišní?

V tomto článku bych se rád zaměřil na extrém zvaný kulturistika. Na to, že kulturisté bývají častokrát ve středu pozornosti a stávají se terči pohledů okolí. Být kulturistou znamená stát uprostřed cirkusu bez cirkusového stanu. Lidé na vás zírají, ukazují svými prsty, bojí se… Proč? 

Na to mám jasnou odpověď. Protože jsme jiní.

Denně potkáváme na ulici stovky lidí. Nepoznáte, který z nich hraje fotbal a který tenis. Ani jim nevěnujeme nějakou zvláštní pozornost, protože většina z nich vypadá totožně.

Jenže pak se stane, že oni potkají člověka, jako jste vy. Člověka, který už má pár let odcvičeno a taky podle toho vypadá. Vypadá jinak, než ostatní. Pod tričkem vynikají mohutné ruce, které jako první upoutají pozornost kolemjdoucích. Záda o velikosti letiště Charles de Gaulle se taktéž stanou cílem pro jejich pohledy. No a v kombinaci s obrovskými stehny, na které nemůžete sehnat rifle, se stanete dokonalým terčem pro vaše okolí. 

Lidé častokrát koukají s otevřenými ústy a nepřijde jim to trapné. Otáčí se za vámi, ukazují na vás, slyšíte, že jejich konverzace směřují k vaší osobě. Možná, že oni sami se také pokoušeli o to, co teď máte vy, ale nepovedlo se jim to. Možná jsou to odpůrci posilování a připadá jim to nechutné. Možná vás mají za hlupáka, který musí mít svaly, aby vzbudili nějaký respekt. Kdo ví.

 

Ale po pravdě řečeno, proč by vás měly zajímat názory ostatních? To, na čem opravdu záleží, jste VY sami a VAŠE cesta, ve které nesmí nikdo stát.

TIP: Jak vybudovat mohutné nohy?

Cvičte kvůli tomu, že je to váš životní styl, který vás baví a naplňuje. Vybrali vám tuto cestu snad lidé, kteří na vás ukazují?

Ne. Vybrali jste si ji sami.

Tak proč byste se teď, po určitém úseku cesty měli těmito lidmi zaobírat?

Určitě si vzpomínáte na dobu, kdy jste začínali cvičit. Také okolo vás byli lidé, kteří vám nevěřili, že u toho vydržíte, že to někam dotáhnete, že budete vypadat tak, jak teď vypadáte. Postupem času těmto lidem sklaplo, protože pochopili, že je to vaše cesta a že se jí nehodláte vzdát. Nic jste si z těchto lidí nedělali na začátku, tak proč byste měli teď?

Každý, kdo kdy projevil jiný názor, byl společností tvrdě odsuzován. Mohl bych zmínit i tak slavné lidi, jako je například Marco Polo a další. Společnost v té době je odsuzovala a měla je za blázny. Oni ale šli tvrdohlavě za tím, čemu věřili, a proto dnes víme třeba to, že Země je kulatá. 

Jestliže chcete, aby si vás lidé zapamatovali, musíte vystoupit s něčím výjimečným.  Pokud vás tato cesta stále naplňuje, máte důvod v ní pokračovat. Nezaobírejte se názory ostatních, soustřeďte se jen na svůj cíl a jděte si tvrdohlavě za ním přes všechny překážky, které vám život nastraží. Pokud chceš změnit svět, nikdy toho nedocílíš tak, že budeš stejný jako ostatní.

 

Musíš být lepší než ostatní. A abys byl lepší než ostatní, musíš umět snášet jejich pohledy a pomluvy. To jediné, na čem záleží, ukrývá tvoje hlava. Aby se z tebe mohl stát opravdový šampion, musíš se naučit myslet jako šampion. A šampioni se nestarají o to, co si o nich ostatní myslí. Proto bych vám rád na konec tohoto článku řekl toto: „Neboj se být jiný, protože není nic horšího, než být stejný jako ostatní.“

ČTĚTe dál: Stačí vám šálek kávy před cvičením?

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.