Suplementy

Tvarohová buchta s chia semínky

Už víte, co budete péct na víkend? Ne? Tak si dovolím vám ukázat jeden recept, a to na tuhle chia buchtu s mrkví, která je plná bílkovin a přitom obsahuje tak málo cukru!

Jestliže máte doma malé (ne)jedlíky zeleniny, tohle je zaručená volba, jak do nich nějakou dostat. Recept obsahuje protein, proto nechám na vás, zda ho budete dětem podávat. V případě, že ne, doporučuji ho nahradit 2-3 lžícemi medu podle chuti.

Obsah článku
Zobrazit
Skrýt

Ingredience:

Korpus:

  • 40g chia semínek s 115g vody
  • 1 vajíčko
  • 1 nastrouhaná mrkev
  • 45g kokosu
  • 30g namletých vloček
  • 2 lžíce kakaa
  • přírodní sladidlo (med, javorový sirup, datle...) - volitelné

Náplň:

 

Postup:

  1. Chia semínka si v míse zalijeme vodou, dobře promícháme a necháme chvilku odležet. Vytvoří se nám chia gel, do kterého přidáme namleté vločky, kakao, kokos, 1 vajíčko a nakonec i 1 nastrouhanou mrkev. Těsto samo o sobě bude jen přirozeně  sladké díky mrkvi a kokosu, proto jestli sladíte více, určitě můžete přidat 2-3 lžičky medu nebo jiného sladidla.
  2. Těsto si namačkáme do silikonové formy (používám 23x23cm). V případě, že nemáme formu silikonovou, vysteleme si ji pečícím papírem. Nelekejte se, že těsto bude vodovější, je to způsobené přítomností chia gelu.
  3. V další míse si smícháme tvaroh, 1 bílý jogurt a dávku vanilkového proteinu. Vzniklou náplň pak nalijeme na korpus a posypeme ji kokosem, který pak zezlátne a dodá moučníku na sladké chuti, já přidám i pár mražených malin.
  4. Dezert dáme péct na 160°C zhruba na 35 minutek.
  5. Jakmile je vychladlý, nakrajíme ho na kostky, které můžeme pocákat čokoládou a následně podáváme. :)

Jestliže buchtu vyzkoušíte, určitě nám dejte vědět na Instagramu #svetfitness!

-

 

-

-

-

 

-

Proč nám můžete věřit?

Podobné články

Diskuze a zkušenosti (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.