Titánus Whey CFM 80 – Jak hodnotíme protein Aleše Lamky? (Recenze)

Naposledy upraveno: 3. dubna 2020

Aleše Lamku nejspíš není potřeba nikomu blíže představovat. Na české scéně je známý především jako osobní trenér, který se zviditelnil i na YouTube.

Dnes však nebudeme mluvit o Aleši, ale o jeho proteinu. Na trhu se totiž objevil jeho nový protein Titánus Whey CFM 80. My jsme nezaháleli a přinášíme vám naše zhodnocení tohoto produktu.

Titánus Whey 80 CFM
Publikováno: 3. dubna 2020
Upraveno: 3. dubna 2020
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Proteiny
Chuť
7.8/10
Rozpustnost
8.7/10
Stravitelnost
8.8/10
Složení
8.9/10
Cena
8.9/10
Celkové hodnocení
8.6
z 10 bodů

Když nějaká veřejně známá osoba uvede na trh doplněk pod svým jménem, je vystavena velké pozornosti, takže očekáváme, že Aleš nenechal nic náhodě a tento protein bude opravdu stát za to.

Titánus Whey CFM 80 v obchodech

Velmi dobré složení

Stěžejní bod každého suplementu je pochopitelně jeho složení. Titánus si v tomto ohledu vede poměrně dobře, není mu zde příliš co vytknout. Kdybych přece jenom měl něco vybrat, byla by to přítomnost sladidla acesulfam K, který není zrovna nejšťastnější volbou.

Osobně bych místo toho ocenil použití například neohesperidinu, který je pro lidské tělo poněkud vhodnější. Drobný problém může představovat zahušťovadlo xanthan, jež může u někoho vyvolat alergickou reakci, protože se vyrábí například ze sóji nebo z kukuřice.

Titánus Whey CFM 80 složení

Dobrá chuť, která rozhodně neurazí

Protein je dostupný celkem v 5 příchutích. Některé jsou klasické, jako například vanilka, k dispozici jsou ale i poněkud zajímavější varianty s příchutí ledové kávy nebo marcipánu. Z hlediska složení mezi nimi není žádný závažný rozdíl. Jak mi vybrané příchutě chutnaly?

  • Vanilková příchuť (7,5/10) mě popravdě nijak moc nenadchla. Nemůžu říct, že byla špatná, avšak nebylo to nic, co by mě nějakým způsobem ohromilo. Příchuť není moc výrazná, na druhou stranu není ani přeslazená. Touto volbou jednoduše řečeno nemůžete trefit vedle. Pokud si na proteinu rádi pochutnáte a máte rádi výrazné příchutě, asi budete mírně zklamaní.
  • Banánová příchuť (8/10) je svými vlastnostmi velmi podobná vanilce. Opět zde platí, že je trochu nevýrazná. V porovnání s některými konkurenčními výrobky je to však spíše výhoda, protože zrovna banánová příchuť bývá často velmi přeslazená. Pokud máte rádi banán, určitě nebudete litovat.
  • Příchuť ledová káva (7/10) má o něco výraznější chuť. Ani v tomto případě není protein přeslazený, což je určitě plus. Bohužel u této varianty jsem měl mírné problémy s přípravou, protože se špatně rozpouštěla a zanechávala hrudky. Například takový Extrifit Protein Caffe chutná o poznání lépe.

Titánus Whey CFM 80 chuť

Bezproblémová příprava

Jestli něco na proteinech nesnáším, tak jsou to hrudky po rozmíchání. U většiny vyzkoušených příchutí jsem s tím naštěstí problém neměl. Rozhodně oceňuji i to, že protein po protřepání nepění a neusazuje se na dně šejkru.

Výrobce doporučuje použít 150ml vody, nicméně to záleží především na to, jak výraznou chuť preferujete.

Titánus Whey CFM 80 příprava

Adekvátní cena

Jedna dávka vás v případě dvou kilového balení vyjde asi na 16 Kč. To je průměrná cena mezi všemi proteiny z našeho žebříčku nejlepších proteinů, což znamená, že najdete i levnější varianty, nicméně spolu s cenou bude nižší i jejich kvalita.

Pokud přihlédneme ke složení a k celkové kvalitě produktu, musím říct, že cena je nastavená opravdu velmi dobře.

Tabulka cen pro Titánus Whey 80 CFM
Obchod
Cena
Odkaz

Závěrečné shrnutí

Moje pocity z tohoto proteinu jsou vcelku dobré. Nejedná se sice o žádnou převratnou novinku, která vás naprosto uchvátí, ale rozhodně vás nezklame.

Velmi oceňuji vysoký obsah bílkovin a také to, že žádná z příchutí není přehnaně přeslazená. Cena je naprosto odpovídající, takže tento protein mohu jenom doporučit.

Komentáře (3)

Adam
Duben 3, 2020

Čirou náhodou vedle Promin proeinu :-D je nějaký "nezaujatý" článek, kde není Promin?

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(-9)
Honza Malý
Duben 3, 2020

Ahoj Adame, je to z důvodu, že v recenzích vždy srovnáváme protein se špičkou. A jelikož našim aktuálním vítězem proteinů v poměru cena/výkon je CFM Evolution, občas ho na fotkách a v textu zmíníme. Příště ale budu myslet na tvůj komentář a zkusím i fotku s jiným proteinem :-) Díky.

Souhlasím(+10)
Nesouhlasím(-1)
Patrik
Duben 6, 2020

Díky za recenzi :) dále bych měl jako tip protein od Levrona :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)