CellUp: Praktická předtréninkovka na cesty? [recenze]

Naposledy upraveno: 3. srpna 2022

Většině z vás nejspíš nemusím o hektických dnech vyprávět, ale přesto si to na úvod neodpustím. Je vlastně jedno, zda do fitka chodíte ze školy, práce nebo odjinud. Málokdy má člověk možnost si nějak prakticky nést jednu odměřenou dávku suplementu, do které pak musí napustit čerstvou pitnou vodu a v klidu vypít. A nosit celé půlkilové balení suplementu jen kvůli jedné dávce taky nevyhovuje každému. A v tuhle chvíli přichází CellUp od společnosti AMix, který vám blíže představíme v naší dnešní recenzi.

Amix CellUp
Publikováno: 9. ledna 2022
Upraveno: 3. srpna 2022
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Chuť
9.0/10
Příprava
10.0/10
Efekt
7.0/10
Složení
8.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
8.6
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Amix CellUp
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  29 Kč
Cena:  29 Kč
Cena:  30 Kč

Složení je obstojné, ale mohlo by být lepší

Ze všeho nejdříve bychom si měli říct něco o složení. A to Cell Up nemá vyloženě špatné - primárně je třeba ocenit určitou originalitu, díky které se tento doplněk trochu odlišuje od plejády různých dalších suplementů. Kromě známého beta alaninu zodpovědného za charakteristické mravenčení uší zde najdete třeba glukoronolakton pro maximální koncentraci, glycerol pro pořádnou žilnatost a hned 250 mg kofeinu, což jev porovnání s většinou ostatních doplňků opravdu hodně. Jelikož je ale Cell Up tekutý, musí být konzervovaný. K tomu účelu byl použit sorban draselný a benzoan sodný, tedy konzervanty s relativně vysokým skóre škodlivosti.

Složení CellUp je velmi dobré, i když k dokonalosti mu něco chybí.
Složení CellUp je velmi dobré, i když k dokonalosti mu něco chybí.

Velmi praktické použití

Největším benefitem Cell Up je rozhodně jeho praktičnost. Nemusíte tahat celé balení sypkého prášku a riskovat jeho rozsypání, stejně tak ale není třeba ani cokoliv odměřovat. Prostě stačí si vzít 60ml lahvičku, vypít ji zhruba 45 minut před tréninkem a to je vše. Balení je praktické, vejde se do každého batohu a pokud jste zrovna na cestách nebo máte jen velmi omezené možnosti přípravy suplementů, přijde opravdu vhod.

Chuťově není co vytknout

Po chuťové stránce je Cell Up naprosto vynikající. Vyrábí se hned ve třech variantách a konkrétně se jedná o energy, mango a cola. Ať už vyberete kteroukoliv, dostanete skvělou chuť, která naprosto dostojí svému názvu. Počítejte ale s tím, že vzhledem k malému objemu je chuť velmi intenzivní a poměrně dost sladká. Koncentrované lahvičce by nejspíš prospělo, kdybyste ji rozmíchali třeba ve 250 ml vody, ale pokud to zrovna není ve vašich možnostech, bez problému ji zvládnete vypít jen tak.

Vyrábí se hned ve třech variantách a konkrétně se jedná o energy, mango a cola
Vyrábí se hned ve třech variantách a konkrétně se jedná o energy, mango a cola

Šlape jako hodinky

Cell Up z hlediska efektu vlastně není co vytknout. I když z mého pohledu mu k dokonalosti chybí třeba pořádná porce citrulinu, vlastně je to velmi povedený doplněk, který dokáže posunout vaši koncentraci na trénink na úplně jinou úroveň. Stejně tak na sobě poznáte i lepší prokrvení a mnohem větší žilnatost. Osobně bych doporučil pít doplněk s delším rozestupem od tréninku - mám pocit, že plně působit začal třeba až po zmiňovaných 45 minutách. Zároveň se hodí dodat, že vzhledem k vysokému obsahu kofeinu také nemusí být nejlepší možnou volbou při večerních trénincích - tehdy oceníte spíše předtréninkovky bez stimulantů, kterým jsme věnovali samostatný článek.

Poměrně příjemná cena

Dalším pozitivem tohoto doplňku je poměrně příjemná cena. Za jednu lahvičku totiž zaplatíte 33 Kč, což rozhodně není mnoho. Tím spíše, když přihlédnete k tomu, že se jedná o již hotový suplement, protože ty zpravidla bývají o něco dražší. Pro srovnání - ty nejlepší nakopávače na trhu stojí většinou kolem 40 korun za jednu dávku. Na druhou stranu ale třeba takový Nitrox Pump vyjde klidně jen na 25 Kč a jeho efekt je srovnatelný.

Tabulka cen pro Amix CellUp
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  29 Kč
Cena:  29 Kč
Cena:  30 Kč

Závěr: Skvělá volba na cesty, ale pro domácí využití najdete lepší

Co říct závěrem? Snad jenom to, že Cell Up je ve skutečnosti velmi dobrý produkt a ve své kategorii jen těžko hledá konkurenci. Pokud jste na cestách nebo si nestíháte připravit klasický nakopávač, může opravdu přijít vhod. Na druhou stranu pokud se poohlížíte po tradiční sypké předtréninkovce, seženete levnější produkty, které jsou schopné udělat podobnou parádu. A navíc neobsahují konzervanty.

Máte k dnešní recenzi nějaké otázky? Neváhejte se zeptat v komentářích!

 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.