Skull Labs Angel Dust: Je efekt stejně hardcore jako design? [recenze]

Naposledy upraveno: 3. srpna 2022

Když se řekne andělský prach, většina lidí si pravděpodobně vybaví nebezpčenou drogu, po jejíž užití mají uživatelé pocit, že dokážou cokoliv. Angel Dust od společnosti Skull Labs má sice velmi podobné účinky, nejedná se ale o zakázanou látku. Pod tímto názvem společnost prodává svůj veleúspěšný nakopávač. Po jeho vyzkoušení musíme uznat, že tento název má něco do sebe. Jak nám Angel Dust chutnal? Dostál svému jménu? A vyplatí se do něj investovat? Odpovědi najdeš v dnešní recenzi.

Skull Labs Angel Dust
Publikováno: 7. února 2022
Upraveno: 3. srpna 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Nakopávače
Chuť
8.5/10
Příprava
8.5/10
Efekt
9.0/10
Složení
7.5/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
8.5
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Skull Labs Angel Dust
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  499 Kč
Cena:  419 Kč -16%

Složení nenadchne, ale ani neurazí

Jak moc andělský je Angel Dust? Ve skutečnosti ani moc ne. Z hlediska složení je spíše průměrný a ničím nás vyloženě nenadchl. Ocenili bychom například přítomnost citrulinu, který významně podporuje prokrvení svalů během tréninku. Jedna dávka Angel Dust vypadá následovně:

  • 1 600 mg beta alaninu – podporuje výkonnost, oddaluje únavu a je zodpovědný za mravenčení pod kůží
  • 600 mg betainu – podporuje trávení, užívá se v souvislosti s podporou růstu svalové hmoty
  • 400 mg L-tyrosinu – umocňuje účinek kofeinu, je prekurzorem adrenalinu a noradrenalinu
  • 200 mg GABA – napomáhá ke správné funkci nervové soustavy a pozitivně ovlivňuje náladu
  • 200 mg kofeinu – dokáže pořádně nakopnout a zlepšit soustředění
  • 100 mg cholin bitartrátu – jedná se o účinné nooptrikum, podporuje funkci svalů a nervů
  • 75 mg Alpha GPC – dokáže efektivně nabudit a podporuje regeneraci po tréninku
  • 50 mg L-theaninu – umocňuje efekt kofeinu
  • 5 mg niacinu – zdroj kofeinu, pomáhá bojovat s únavou
  • 1,4 mg vitamínu B6 – podpora správného fungování nervového systému

Příjemným překvapením je absence škodlivých barviv a dochucovadel, která jsou v předtréninkových suplementech bohužel naprosto běžná. Nejkontroverznější obsaženou látkou je chinolinová žluť, která sice může vyvolat nepozornost u dětí, ale pro dospělé je tato látka v rámci možností v pořádku. 

I když to není zcela běžné, Angel Dust vůbec neobsahuje třeba citrulin.
I když to není zcela běžné, Angel Dust vůbec neobsahuje třeba citrulin.

Překvapivě dobrá chuť

Musím se přiznat, že naprostá většina předtréninkovek mi vůbec nechutná. Mají až moc intenzivní chuť, často mají umělou pachuť, člověk je zkrátka nepije pro radost. Musím ale uznat, že příchuť citrus/broskev, nechutná ve skutečnosti vůbec špatně. Náznak umělosti pochopitelně cítit je, ale překvapivě není nějak moc výrazný. Při přípravě je lepší použít spíše menší množství vody, protože přestože je Angel Dust chuťově poměrně intenzivní, výsledná chuť je lepší, když je trochu víc koncentrovaný. Problémy jsem neměl ani s rozmícháním, takže přípravu i chuť hodnotím velmi kladně.

Trénink s Angel Dust stojí za to

Velmi často se stává, že když člověk poprvé ochutná nakopávač, pořádně to s ním zamává. Pokud jste nováček a s předtréninkovkami nemáte moc zkušeností, raději začněte poloviční dávkou. Angel Dust totiž pořádně kope a funguje opravdu parádně. Jedna dávka je přitom pouhých 4,5 gramu, což rozhodně není moc. Přesto bych nedoporučoval překračovat doporučenou denní dávku, ačkoliv je mi jasné, že spousta lidí se dávkování zkrátka ze zásady držet nebude. Produkt s takto vysokým obsahem kofeinu se pochopitelně nevyplatí pít v pozdějších odpoledních hodinách, jinak si dost pravděpodobně zaděláte na probdělou noc.

Designově je Angel Dust opravdu povedený. I jeho efekt ale stojí za to.
Designově je Angel Dust opravdu povedený. I jeho efekt ale stojí za to.

Skvělý poměr ceny a výkonu

Jedna dávka andělského prachu z dílny Skull Labs vás vyjde na něco málo přes 8 korun. Taková cena za produkt, který vás opravdu spolehlivě nakopne, mi osobně přijde více než přijatelná. Když vezmeme v potaz, že začátečníkům a lidem, kteří na předtréninkovky nejsou moc zvyklí, bude stačit poloviční dávka, patří Angel Dust v poměru ceny a výkonu přední příčky na trhu. Jedno balení v sobě skrývá až 60 dávek, což bez problému vystačí celé dva měsíce. Jedná se tedy o velice výhodnou záležitost, především pokud při nákupech suplementů nechcete zbytečně utrácet. Kombinace cenové dostupnosti a parádního efektu bezpochyby naláká velké množství potenciálních zákazníků.

Tabulka cen pro Skull Labs Angel Dust
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  499 Kč
Cena:  419 Kč -16%

Závěr: Hledáte-li kvalitu za nízkou cenu, přijdete si na svoje

Angel Dust je suplement, od kterého jsem neměl vůbec vysoká očekávání, ale ukázal se jako velmi solidní předtréninkovka. Složení má sice pár much, ale na druhou stranu neobsahuje nic, z čeho by si člověk musel dělat vrásky. Chuť je nadprůměrná a výsledný efekt opravdu skvělý. To všechno navíc za velice příznivou cenu. V konečném důsledku ho proto můžu bez problému doporučit všem nadšeným sportovcům, kteří potřebují před tréninkem pořádně nakopnout.

Angel Dust není to pravé ořechové? Nevadí. Předtréninkovek jsme vyzkoušeli nespočet a vybrali jsme ty úplně nejlepší. Z našeho žebříčku nejlepších nakopávačů si zaručeně vybere každý. Například takový Beast Virus si vedl opravdu dobře.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.