Universal Animal Pak – Legendární multivitamín (Recenze)

Naposledy upraveno: 10. ledna 2020

Dnes se zblízka podíváme na jeden z nejzajímavějších multivitamínů vůbec. Animal Pak od společnosti Universal Nutrition není ani zdaleka žádným nováčkem na trhu. Od doby, kdy se poprvé objevil, si už dávno získal přízeň mnoha sportovců, především těch vrcholových.

Je opravdu tak kvalitní, jak se o něm říká, nebo je to jenom nafouknutá bublina? Vyplatí se do něj investovat? Na všechny vaše otázky odpovíme v následující recenzi.

Universal Nutrition Animal Pak
Publikováno: 10. ledna 2020
Upraveno: 10. ledna 2020
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Vitamíny, minerály
Složení
9.5/10
Dávkování
7.3/10
Kvalita surovin
9.0/10
Účinnost
9.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
8.8
z 10 bodů

Animal Pak byl dlouhou dobu naprostý lídr na trhu s multivitamíny. Doba už se ale posunula a kvalita výrobků od konkurence šla výrazně nahoru. Proto můžete často slyšet, že do Animal Pak se už nevyplatí investovat peníze a že je zastaralý. Nedalo mi to a musel jsem se přesvědčit na vlastní kůži. Mé osobní zkušenosti a poznatky se tedy dozvíte níže.

Jedinečné složení, které jen tak nenajdete

Kvalitní složení je základem každého doplňku stravy, a proto se na něj klade opravdu velký důraz. Animal Pak nabízí až 55 účinných látek. Kromě vitamínů a minerálů v jedné denní dávce přijmete celkem 8 aminokyselin (z toho 6 esenciálních), řadu adaptogenů a trávicích enzymů. Za drobný nedostatek osobně považuji absenci chelátových vazeb u minerálů, protože ty disponují daleko širším spektrem efektů. Na druhou stranu ale tuto skutečnost vyvažuje extrémně vysoký obsah těchto látek.

Dalším plusem je přítomnost širokého spektra vitamínů skupiny B, které napomáhají správnému fungování metabolismu. Najdete zde také 64 mg pepsinu, který má na starosti trávení bílkovin, nebo například 500 mg žraločí chrupavky, která je nesmírně prospěšná pro zdraví kloubů. Výhodou v porovnání s ostatními vitamínovými doplňky je obsah trávicích enzymů, jako je například komplex pro zdravá játra, které ještě více podporují celkové zdraví organismu.

Animal Pak - složení

Animal Pak můžete dávkovat během celého dne

Právě dávkování je to, co mnoho lidí Animal Paku vytýká. A upřímně se není čemu divit. Jedna dávka se skládá z 11 tablet, což může někoho odradit. Koneckonců ani já sám nejsem velkým fanouškem polykání tablet a kapslí. Ale toto dávkování je důvod, proč je Animal Pak tak účinný.

Díky postupnému přijímání vitamínů a minerálů během dne se dá příjem všech látek rozvrhnout tak, aby byly co nejvíce účinné. Ráno s jídlem jsem bral vitamíny, k obědu jsem přidal nějaké trávicí enzymy a večer před spaním minerály. Vše je potřeba zapít dostatečným množstvím vody a ze začátku je to dost otravné. Nicméně po nějaké době jsem si na to zvykl a nedělalo mi to až takový problém.

-

NÁŠ TIP!
Pokud vám dávkování 11 tablet během dne přijde nepraktické, přečtěte si recenzi Nexgenu od společnosti Reflex, který se také může pyšnit velmi kvalitním složením, ale jeho dávkování je podstatně jednodušší.

Za kvalitu si připlatíte

Společně s náročným dávkováním je vysoká cena hlavní důvod, proč se Animal Pak v našem žebříčku neumístnil na vyšší příčce. Mezi vitamíny se řadí k těm nejdražším. V průměru 19 korun za jednu dávku je celkem vysoká částka, především pokud si nepotrpíte na tu úplně nejvyšší kvalitu, nebo jste například student, který sportuje jen rekreačně.

Na druhou stranu je fér podotknout, že jedna dávka vskutku pokryje veškerý potřebný příjem vitamínů a minerálů. U většiny levnějších variant se setkáte s horším složením nebo menší efektivitou.

Tabulka cen pro Universal Nutrition Animal Pak
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Je opravdu tak efektivní, jak se říká?

Patřím do skupiny lidí, která je ohledně multivitamínových výrobků poměrně skeptická. Ve většině případů necítím během užívání žádný znatelný rozdíl. Animal Pak mě ale opravdu velmi mile překvapil. Během celé podzimní sezóny chřipek jsem se cítil naprosto v pořádku a nesetkal jsem se ani s krátkým nachlazením.

Samozřejmě nemůžete čekat, že multivitamín funguje jako nějaký všelék, ale plní velmi dobře funkci prevence. Moje regenerace se také o něco zlepšila a celkově jsem se cítil lépe. Proto můžu s čistým svědomím říct, že Animal Pak opravdu funguje a funguje víc než dobře.

-

NÁŠ TIP!
Pokud vás Animal Pak nezaujal, nebo se jen chcete podívat i na jiné vitamínové doplňky, podívejte se na náš žebříček nejlepších multivitamínů na trhu a vyberte si ten, který bude nejvíce vyhovovat právě vám.

Závěrečné shrnutí a můj názor

Když už jsme si shrnuli vše podstatné, nabízí se otázka, jestli se Animal Pak vyplatí koupit. Odpovědět není tak jednoduché. Pokud jste vrcholový sportovec, nevadí vám časté polykání kapslí a jste ochotni do tohoto suplementu investovat docela vysokou částku, tak se vám určitě vyplatí. Z hlediska efektivity se totiž i po letech jedná o opravdovou špičku. Na druhou stranu pro někoho, kdo sportuje jenom rekreačně nebo z nějakého jiného důvodu nepotřebuje suplement té nejvyšší kvality, se vyplatí spíše nějaká levnější varianta.

Animal Pak mě přesvědčil o tom, že se pořád jedná o velmi kvalitní suplement. Má však pár mínusů v porovnání s některými jinými vitamíny na trhu. I když už se dávno nejedná o nejlepší doplněk ve své kategorii, nepochybně zůstane oblíbený mezi spoustou lidí, především mezi těmi, kdo mají rádi starou klasiku a polykání kapslí.

Komentáře (4)

Jaroslav Filak
Leden 10, 2020

Jak poznam, ktera tableta je vitamin, ktera mineral a podobne? Taky bych to rad rozdelil behem dne, ale netusim, ktera tableta je která. Diky

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Jan Malý
Leden 11, 2020

Ahoj Jardo, v balení máš takovou "poznávačku", podle které zjistíš, která tableta je k čemu určená.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Jaromír
Leden 11, 2020

Mohu se zepat, jak dlouho autor recenze produkt užíval? Pokračuje v jeho dávkování i nadále?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Fil
Leden 26, 2020

Zdravím,

za prvé se klaním a děkuji za nonstop přísun kvalitního a zajímavého čtení.

Animal Pak jsem užíval jednu sezónu, pak jsem přešel na NEXGEN PRO od Reflexu.

Ano, Animal Pak má sice ,,našlapané,, složení, ale dokud bude bez chelátových vazeb a ve formě lepených paskvilů tak bude neustále o krok pozadu a samozřejmě ještě K2 (MK7).

Můj názor.

Jo a když už jsem u toho NEXGEN PRO, prosím o radu. Jelikož jsem už starší ročník, trochu v těch ,,formách,, plavu :-)

V článku o NEXGEN PRO píšete, že nejvhodnější suplementace je NEXGEN PRO plus samostatně suplementovat ještě Zinek a Hořčík.

Což je teď můj případ, potřebuju navíc Hořčík.

V článku odkazuje na produkt ,,Magnezium bisglycinát,, také od Reflexu, ale pak níže píšete, že kombinace ,,Magnezium Citrát,, se nemá kombinovat s ,,magnezium Bisglycinát,,.

Jenže každý výrobek obsahuje právě jinou formu.

Předem moc děkuji za odpověď.

Ať se daří.

S pozdravem

Fil

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(0)