Barebells Protein Bar – Nejchutnější tyčinky na trhu za přestřelenou cenu (Recenze)

Naposledy upraveno: 4. ledna 2020

Přemýšleli jste někdy nad tím, kolik je na trhu druhů různých proteinových tyčinek? Já si to začal naplno uvědomovat až při sestavování našeho nedávného testování tyčinek ze supermarketu. Když tedy dojde řeč na Barebells, nedivil bych se, kdyby se vám vůbec nic nevybavilo.

Tyto tyčinky se ale rozhodně vyplatí, protože po chuťové stránce nemají konkurenci. Jak si ale vede složení? Která varianta je nejlepší? To se dozvíte v dnešní recenzi.

Barebells Protein Bar
Publikováno: 4. ledna 2020
Upraveno: 4. ledna 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteinové tyčinky
Složení
8.3/10
Chuť
10.0/10
Cena
8.1/10
Konzistence
9.8/10
Stravitelnost
9.9/10
Celkové hodnocení
9.2
z 10 bodů

Na úvod zbývá dodat snad jen to, že tuhle tyčinku jsem vyzkoušel hned v 6 ze sedmi nabízených variant, tudíž se kromě srovnání s ostatními dozvíte i to, která mi nejvíce chutnala.

Složení, které má benefity i nedostatky

Když jsem se podíval na složení těchto tyčinek, musím se přiznat, že jsem byl poměrně překvapený. Na jedné straně složení obsahuje pár bodů, které stojí za vyzdvihnutí:

  1. Použití maltitolu - toto sladidlo je poměrně sladké, ale přitom obsahuje ve srovnání s cukrem podstatně méně kalorií. A právě to se v proteinových tyčinkách určitě hodí.
  2. Mléčná bílkovina - Ta má velmi dobré spektrum aminokyselin a jejich uvolňování je o poznání pomalejší než například ze syrovátkového hydrolyzátu a pokud proteinové tyčinky nechcete jíst pouze po tréninku, je to lepší volba.
  3. Obsah skutečných ořechů - kolikrát se vám již stalo, že jste jedli nějaké jídlo a potom si uvědomili, že vlastně obsahuje jen třeba 0,05% suroviny deklarované v příchuti? Tyčinky Barebells ořechy skutečné obsahují, třeba varianta lískového oříšku a nugátu má hned 7.5% ořechů.

Na druhou stranu je ale nutné vědět, že tahle tyčinka má co do složení i svá jistá negativa. Především se mi nelíbí následující dvě:

  1. Obsah hydrolyzovaného kolagenu - Z mého pohledu extrémně nekvalitní (ale pro výrobce levná) bílkovina, která má podstatně menší využitelnost než jakýkoliv syrovátkový či mléčný protein. U tyčinek ze supermarketů to může být pochopitelné, u tyčinky za 60 korun ne.
  2. Obsah palmového tuku - Pro palmový tuk platí defacto to stejné co pro hydrolyzovaný kolagen. Jedná se o surovinu, která je do jisté míry kontroverzní, ale v levných tyčinkách je jeho použití omluvitelné. V jedné z nejdražších tyčinek na trhu ale ne.

V konečném důsledku ale složení hodnotím pozitivně, zejména díky skvělým nutričním hodnotám- tyčinka obsahuje méně než 3 gramy jednoduchých cukrů.

Barebells složení

Ať zvolíte jakoukoliv variantu, neuděláte chybu

Jak jsem již předeslal v úvodu, Barebells jsem vyzkoušel ve všech dostupných variantách kromě nové mint-chocolate, která mě upřímně řečeno příliš nelákala. Moje hodnocení tedy vypadá nějak takto:

  • Bílá čokoláda a mandle (10/10) - Naprostý chuťový orgasmus, který si zamilujete i vy. Tyčinka má velmi měkkou konzistenci, je posypána kousky mandlí a celá zalitá v bílé čokoládě. Když se do ní zakousnete, nemá práškovitou konzistenci jako třeba Prom-In, je poměrně sladká, ale ne přeslazená. Mandle jdou jasně cítit, jejich chuť je poměrně intenzivní a když se v puse rozpustí bílá čokoláda, vytvoří se nezapomenutelný chuťový zážitek, který není možné hodnotit jinak než 10 body.
  • Karamel a kešu (9,5/10) - Pod původní čokoládovou vrstvou s kousky oříšků se nachází karamel, což je ta nejměkčí čast. Pak následuje ta typická hmota, která je totožná pro téměř všechny ostatní. Stejně jako ostatní tyčinky je poměrně sladká, karamel i kešu jsou naprosto jasně patrné..Dávám jí proto 9,5 bodů.
  • Slaný Karamel (9/10) - Tato verze tyčinky úplně extrémně připomíná oblíbenou Snickers, kterou jsem měl ještě před dodržováním striktního jídelníčku velmi rád. Má ale o něco lepší nutriční hodnoty, což je určitě příjemné plus. Její konzistence je měkká a na tyčince vznikne taková závislost, že nedokážete zůstat jen u jedné. Dávám této variantě 9 bodů z 10.
  • Čokoláda a kokos (9/10) - Rovněž velmi dobrá varianta, která sice byla o něco tužší a bylo třeba ji déle kousat, nicméně po chuťové stránce působila naprosto přirozeně a nebyla ani přeslazená, což naprosto oceňuji. Jak kokos, tak i čokoláda byly intenzivní, ale ne natolik, aby vyvolávali pocit, že jsou v produktu nějak uměle přidány. Proto hodnotím rovněž 9 body.
  • Nugát a lískový oříšek (9/10) - Nad tím, jak dobře působí spojení lískové oříšku a nugátu jsem nikdy dřív nepřemýšlel. Když jsem ale vyzkoušel tuhle proteinovou tyčinku, úplně jsem se do ní zamiloval. I když jsem se bál umělé pachuti, působí naprosto přirozeně a vůbec se nechce věřit, že by tahle tyčinka měla jen naprosté minimum sacharidů. Hodnotím ji tedy taktéž 9 body z 10 možných.
  • Cookies And Cream (8,5/10) - Tato varianta disponuje stejně měkkou konzistencí jako ty předchozí a i když to možná pro někoho zní nereálně, z tyčinky je opravdu patrná stopa smetany, jak již samotný název napovídá. A cookies samozřejmě poznáte také, protože tyčinka obsahuje celé kousky. Chuťově je také dobrá, ale na můj vkus možná o něco sladší a trošku umělejší než zbývající. Dávám jí proto 8,5 bodů z 10, ale i přesto doporučuji vyzkoušet.

Jak jste si mohli sami všimnout, hodnocení všech tyčinek je velmi pozitivní a výběr té ideální záleží tedy spíše na vašich preferencích. Ať ale zvolíte jakoukoliv, neuděláte chybu.

-

Bohužel si budete muset připlatit

Jak již bývá u jakž takž kvalitních tyčinek s dobrou chutí zvykem, budete si za ně muset připlatit. Jedná tyčinka vás totiž vyjde bez slevy na 59 Kč, což je opravdu šíleně vysoká cena. V tomhle případě se tedy rozhodně vyplatí počkat na nějakou slevovou akci, protože s ní můžete ušetřit klidně i 20 Kč a v ní samozřejmě nakoupit tyčinek více.

Tabulka cen pro Barebells Protein Bar
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

-

Závěrečné zhodnocení

Ačkoliv ve složení jisté nedostatky najít můžete, po chuťové stránce tahle tyčinka jen horko těžko hledá konkurenci. Osobně si myslím, že investice je to dobrá, protože nabízí skvělý kompromis mezi složením a chutí, protože si na ni opravdu pochutnáte a zároveň nenarušíte svoji dietu nadbytečnými kaloriemi z jednoduchých cukrů či nějakých ne příliš vhodných aditiv.

Komentáře (1)

Kamil Jeřala
Leden 5, 2020

Ahoj,mohl by jsi zrecenzovat,nebo alespon napsat zde sve dojmy z tycinek Amix Exclusive Protein Bar 85gr.?Diky

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)