Prom-IN BCAA Synergy: Ty nejlepší aminokyseliny pro pořádné dříče (Recenze)

Naposledy upraveno: 27. března 2019

Za několik let strávených v posilovně jsem vyzkoušel již desítky různých větvených aminokyselin. Když jsem před nějakým časem objevil BCAA Synergy od společnosti Prom-IN, věděl jsem, že tahle jsou ta pravá.

Víte i vy, jakou mají rozpustnost? Jak chutnají? Jaké mají složení a vyplatí se vůbec koupit? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvíte v následující recenzi. 

Prom-IN BCAA Synergy
Publikováno: 25. dubna 2018
Upraveno: 27. března 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Aminokyseliny, BCAA
Chuť
9.6/10
Rozpustnost
9.8/10
Vstřebatelnost
9.8/10
Složení
9.7/10
Poměr cena/kvalita
9.9/10
Celkové hodnocení
9.8
z 10 bodů

Jistě jste si také všimli, že BCAA Synergy obsadily první místo v našem žebříčku nejlepších instantních BCAA a pravidelně jste se nás na ně ptali. Proto vám konečně přinášíme samostatnou recenzi tohoto produktu.

BCAA Synergy s shakerem

Bezkonkurenční složení 

BCAA Synergy obsahují směs klíčových aminokyselin sestavených pro maximální podporu vašeho výkonu, ochranu svalové hmoty před katabolizací a správnou regeneraci.

V jedné dávce produktu (11g) najdete: 

  • 5g BCAA, které chrání svalovou hmotu před katabolizací, podporují proteosyntézu a zlepšují regeneraci
  • 3g A-AKG pro lepší produkci růstového hormonu i oxidu dusného, který zlepšuje svalové prokrvení během tréninku 
  • 2g glutaminu, který podporuje imunitní systém, zamezuje katabolismu a mnoho dalších benefitů

BCAA Synergy - mix aminokyselin

Úžasné příchutě

BCAA Synergy jsou dostupné hned v devíti skvělých příchutích (broskev, citron/máta,cola, grep, malina, meloun, pomeranč, višeň a zelené jablko), ze kterých si vybere naprosto každý z vás. Aby byla naše recenze co nejobjektivnější, vyzkoušeli jsme pro vás kompletně všechny příchutě a tady je naše hodnocení:

  • Cola, která i když zní jako naprosto umělá příchuť, nechutná zdaleka tak umělé jako některé další. Ba právě naopak. Mně osobně přišla velmi osvěžující, dokáží si představit, jak ji pijí i třeba v létě v průběhu dne s ledem. Překvapivě není ani příliš sladká, což mi naprosto vyhovuje. 
  • Citron a máta je příchuť, které jsem se relativně dlouho bránil, ale nakonec jsem si ji oblíbil možná ještě více než Colu. Rozhodně není nějak sladká, chuť citronu je naprosto patrná. Máta je v téhle příchuti sice poměrně nevýrazná, ale opět se jedná o velmi osvěžující variantu, kterou si dáte rádi i kdykoliv během dne. 
  • Pomeranč mě taktéž v rámci možností zaujal. Byl sice o poznání sladší než předchozí dvě příchutě, ale rozhodně nepůsobil tak extrémně uměle, jako některé další příchutě. 
  • Třešeň na mě již působila velmi uměle a přeslazeně. Stejně tak jako ostatní příchutě jsem ji rozmíchával ve 300ml vody, ale nakonec jsem musel přidat. Pak už příchuť sice nebyla tak intenzivní, ale umělá pachuť byla pořád patrná. 
  • Zelené jablko bylo další přeslazenou a umělé působící příchutí. Navíc ve srovnání s ostatními z nějakého neznámého důvodu podstatně více pěnila a pěna v šejkru vydržela opravdu dlouho. 
  • Malina byla na můj poměr opravdu extrémně sladká a umělá, stejně jako v případě třešně jsem musel přidat více vody, abych ji zředil.
  • Grep byla příchuť, u které jsem měl opravdu velká očekávání, nicméně nakonec jsem byl zklamaný. Stejně jako předchozí působila na můj vkus velmi uměle. 
  • Meloun měl z mého pohledu úplně stejný problém, jako všechny předchozí příchutě. Opět sladký a umělý. 
  • Broskev disponuje úplně stejným problémem. Přestože se opravdu nerad opakují, v podstatě nic jiného vytknout nemůžu. Rozpustnost byla bez problémů, pěnivost také. Jen kdyby příchutě nechutnaly tak uměle a sladce.

Kdybych se měl tedy rozhodnout, určitě investuji buď do příchutě Cola nebo do příchutě Citrón a a máta, protože ty byly nejlepší nejen u BCAA Synergy, ale rovněž to byly jedny z nejchutnějších aminokyselin, jaké jsem vůbec kdy vyzkoušel.

náš tip!
Pokud máte rádi Coca Colu, ale nechcete do sebe zbytečně dostávat spousty sladidel, kyseliny fosforečné a glukózovo-fruktózového sirupu, mohou BCAA Synergy s příchutí Cola posloužit jako skvělá alternativa.

BCAA Synergy - Kterou příchuť zvolit?

Snadná příprava a okamžitá vstřebatelnost 

Obrovským benefitem BCAA Synergy je snadná rozpustnost. V šejkru se rozpustí takřka okamžitě, nepění a ani nevytváří hrudky, takže jsou vhodné k okamžité konzumaci. 

Jak jsme si popsali v našem podrobném článku o BCAA, větvené aminokyseliny neprochází přes tenké střevo, ale jsou téměř okamžitě dostupné jako zdroj energie pro naše svaly. U BCAA Synergy je vstřebatelnost díky instantní formě bezproblémová a rychlá, tudíž je z vlastní zkušenosti doporučuji užívat až bezprostředně před tréninkem nebo při něm. 

náš tip!
Před tréninkem můžete BCAA Synergy smíchat s kreatinem, který uvolňuje ATP (palivo pro naše svaly) a také napomáhá regeneraci. Můžete si o něm u nás na webu dokonce přečíst i celý článek.

BCAA Synergy rozpustnost

Benefity v bodech 

  • Prvotřídní složení
  • Synergicky působící složky
  • Snadná rozpustnost i vstřebatelnost
  • Skvělé příchutě
  • 10g účinných látek v 11g dávce
Tabulka cen pro Prom-IN BCAA Synergy
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné zhodnocení 

BCAA sice netvoří základ suplementace, ale pokud trénujete často a potřebujete podpořit regeneraci, jsou rozhodně dobrou volbou.

Pro mě jsou BCAA Synergy tím nejideálnějším doplňkem, protože nabízí kombinaci tří osvědčených látek (glutaminu, argininu a BCAA), které před tréninkem maximálně pomůžou nejen regeneraci a ochraně svalové hmoty, ale také imunitnímu systému, prokrvení, resyntéze glykogenu atd.

Navíc cena za ně není vůbec přestřelená, a proto si je může dovolit víceméně každý student. Přikládáme i tabulku s tou aktuálně nejlepší cenou.

Prom-IN BCAA Synergy

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.