Czech Virus Beast virus: Prvotřídní nakopávač nebo zbytečná investice? (Recenze)

Naposledy upraveno: 16. září 2019

Existuje jen málo předtréninkových suplementů, které by měly mezi uživateli tak dobré hodnocení, jako má právě Beast Virus. No a jelikož je nakopávače potřeba neustále střídat, rozhodl jsem se svůj oblíbený Agrezz na chvíli odložit a vyzkoušet Beast.

Jaký je? Jak chutná? Jak rychlý má nástup účinku? Vyplatí se do něj vůbec investovat? To a mnohem více se dozvíte níže. 

 

Czech Virus Beast Virus V2.0
Publikováno: 6. června 2018
Upraveno: 16. září 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Chuť
8.7/10
Rozpustnost
9.8/10
Účinnost
9.5/10
Vstřebatelnost
9.8/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

Ještě před samotnou recenzí bych rád podotkl, že Beast Virus je součástí našeho srovnání 10 nejlepších nakopávačů, takže jestli vás zajímá spíše porovnání s konkurencí než samotná recenze, určitě se na žebříček nezapomeňte podívat.

Složení, které jen velmi těžko hledá konkurenci:

Již první verze Beast Virus disponovala složením, které mezi předtréninkovými doplňky patřilo k nejlepším. Když ale přišla druhá verze a původní složení bylo obohaceno o Betain HCl, inosin, Nitráty z červené řepy a extrakt z Vitis Vinifera, není mu absolutně co vytknout. Celé složení jedné dávky tedy vypadá nějak takto:

  • 6000mg citrulinu pro maximální prokrvení
  • 3000mg beta alaninu pro lepší koncentraci na trénink a jemné pálení končetin
  • 1900mg taurinu pro správnou koncentraci na trénink
  • 1800mg betainu HCl, který zlepšuje využití živin a podporuje metabolismus bílkovin
  • 1000mg inosinu pro lepší přenos kyslíku v organismu
  • 750mg cholinu pro správnou paměť a lepší emulzi tuků 
  • 650mg tyrosinu, který funguje jako prekurzor pro adrenalin a noradrenalin
  • 500mg nitrátů z červené řepy pro maximální prokrvení svalů při tréninku  
  • 200mg kofeinu pro lepší spalování tuků a maximální koncentraci na trénink
  • 200mg Vitis Vinifera (hroznové semínko) pro lepší prokrvení a výrazné antioxidační účinky
  • 10mg synefrinu pro ještě lepší spalování tuků
  • 54mg DMAE bitarátu pro maximální bdělost při tréninku
  • 5mg černého pepře, který zvyšuje využitelnost ostatních látek o 30% až 2000%

Pokud chcete na tréninku zažít skutečné a nefalšované peklo, určitě můžu Beast Virus v.2.0 doporučit. Už nikdy nebudete muset zdvojnásobovat dávky, protože bude stačit jedna a váš trénink dosáhne naprosto nové úrovně. 

Složení a příchuť nakopávače Beast Virus

Snadná příprava

Vzhledem k tomu, že jsou všechny složky Beast Virusu plně instantní, není s přípravou žádný problém, což zdaleka neplatí o všech nakopávačích. Mnohé z nich totiž obsahují nerozpustné složky, a tudíž musíte i po tom, co ho přelijete z šejkru do skleničky, neustále míchat.

V případě Beastu stačí párkrát promíchat v plastové lahvi a v klidu si ho vychutnat. Neusazuje se, nehrudkovatí a ani příliš nepění.  

NÁŠ TIP!
Pokud patříte mezi zkušené cvičence, můžete Beast Virus před tréninkem užívat spolu s m3/s pump. Dosáhnete tak nejen maximální stimulace, ale i skvělého prokrvení svalů.

Rychlá vstřebatelnost 

Co se týče vstřebatelnosti, Beast Virus mě velmi příjemně překvapil. Obvykle jsem zvyklý nakopávače používat minimálně 20 minut před tréninkem, protože se jednotlivé složky vstřebávají relativně dlouhou dobu.

V tomto případě jsem se ale držel rady výrobce a Beast Virus dávkoval až 10-15 minut před tréninkem. A již po pár minutách jsem pocítil první mravenčení obličeje a posléze i další nastupující účinky

Chuť, která neurazí, ale ani nenadchne 

Nikdy jsem žádné suplementy nepil kvůli jejich chuti, a tudíž tento bod většinou hodnotím velmi pozitivně. Víceméně to platí i u Beast Virusu. Chuť mandarinky ani kyselého jablka a maliny není nijak špatná, ale rozhodně nemůžu tvrdit, že by mě příliš nadchla.

Když si vzpomenu, jak jsem byl nedávno unesený z příchutí Czech Virus proteinu Probio7, je Beast Virus opravdu slabý.

Jak jsem ale řekl již v úvodu, suplementy nikdy neužívám kvůli jejich chuti a u předtréninkovek to platí dvojnásob, neboť většina obsažených látek je přirozeně hořkých. 

Beast Virus má skvělou rozpustnost i příchuť

Cena odpovídá účinkům

Jako je tomu u většiny kvalitních nakopávačů, není ani cena Beast Virusu příliš nízká. Na druhou stranu, pokud se už rozhodnete do těchto  ne zcela nezbytných doplňků investovat, doporučujeme si raději připlatit za kvalitu, než vyhodit o dvě stovky méně za suplement, který nebude fungovat.  

NÁŠ TIP!
Vzhledem k vysoké ceně rozhodně nedoporučujeme užívat Beast Virus před každým tréninkem, ale pouze před těmi těžšími. Před lehčími tréninky může být vhodnou volbou například černá káva nebo zelený čaj.

Celkové hodnocení 

Celkově si troufám Beast Virus zařadit jen těsně za Agrezz, který v současnosti nemá konkurenci. Jelikož si na jednotlivé nakopávače tělo pomalu zvyká, rozhodně není na škodu používat Beast Virus jako možnou alternativu pro každého zkušeného cvičence, který potřebuje povzbudit do tréninku a na silné konkurenční předtréninkovky už si zvykl. 

Jestli se do Beast Virusu rozhodnete investovat, v žádném případě nebudete litovat.

Tabulka cen pro Czech Virus Beast Virus V2.0
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Komentáře (2)

Roman
Prosinec 5, 2018

Ahoj,

asi po roku užívania AGREZZ, som si povedal že vyskúšam nakopávač od Suprexu keď ho tak Kiro ospevoval ale nalkoľko som už navyknutý na AGREZZ (ten mi funguje vždy), som nepocitoval žiadny efekt!

Má cenu zainvestovať do Beast Virus +Mp3 pump, či znova nabehnuť na AGREZZ.

Ďik!

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Prosinec 9, 2018

S Psycho Preworkoutem od Suprexu bohužel nemám žádné zkušenosti, takže k tomu se bohužel vyjádřit nemůžu. Pokud jde ale o tvůj dotaz, rozhodně bych Beast Virus v kombinaci s M3/s Pump vyzkoušel- mně fungovalo parádně, i když jsem byl také zvyklý na Agrezz. Užívání nakopávačů je značně individuální, proto třeba Agrezz někomu nefunguje, ale zato mu funguje třeba o poznání slabší Nitrox Pump. Tím chci říct, že nedokážu 100% zaručit, že ti bude tohle duo fungovat, ale určitě stojí za vyzkoušení!

Nehledě na to, že používat jen jeden nakopávač není nejlepší varianta, tělo si na něj zvykne a účinek pomalu, ale jistě mizí. Takže na tvém místě bych určitě střídal Agrezz s kombinací Beast+M3/s :)

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)