BigZone Vita-min Inject – Kvalitní vitamín za nízkou cenu (Recenze)

Naposledy upraveno: 26. ledna 2020

Trh s vitamínovými doplňky je naprosto přeplněný spoustou výrobků, které tvrdí, že nabízí jedinečné složení a úžasný efekt za cenu, kterou nelze odmítnout. Ve většině případů vás však čeká jen zklamání z vyhozených peněz a krabice předražených bonbónů. Platí zde pravidlo, že za kvalitu si opravdu musíte připlatit. Z toho důvodu mnoho lidí raději sáhne po suplementu horší kvality, aby se vyhnuli utrácení velkého množství peněz za kvalitní doplňky.

Naštěstí se v tom nepřeberném množství občas objeví multivitamín, který opravdu splňuje, co od něj očekáváte, aniž byste museli investovat přehnaně moc peněz. Přesně takový je Vita-min Inject od společnosti Big Zone, který si dnes rozebereme. Takže pokud hledáte kvalitní multivitamín za dobrou cenu, pokračujte ve čtení.

Big Zone Vita-min Inject
Publikováno: 26. ledna 2020
Upraveno: 26. ledna 2020
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Vitamíny, minerály
Složení
7.7/10
Kvalita surovin
9.5/10
Účinnost
8.0/10
Cena
8.5/10
Poměr cena/výkon
8.8/10
Celkové hodnocení
8.5
z 10 bodů

Značka Big Zone zažívá v současnosti velký boom. To je také důvod, proč jsme již některé produkty tohoto německého výrobce testovali. Všechny jejich výrobky se mohou pyšnit skvělou kvalitou surovin, naprostou čistotou a hlavně funkčností. Společnost Big Zone má mimořádně přísné podmínky výroby, proto si můžete být jisti, že v každém balení dostanete přesně to, co je napsané na etiketě.

Kvalitní, avšak poněkud omezené složení

V balení se skrývá 16 účinných látek, které patří do kategorie té nejvyšší kvality. Mezi největší plusy ve složení patří:

  • široké zastoupení vitamínů skupiny B, které jsou nápomocné pro trávení makronutrientů, tudíž jsou naprostý “must have” každého sportovce
  • 400 mg vitamínu C, jenž je základem pro správné fungování imunitního systému a je nezbytný také pro zdraví pohybového aparátu
  • 150 mcg mědi, což je nepostradatelný prvek pro správné fungování srdce, nervové soustavy, svalů a také imunitního systému
  • Hořčík ve formě citrátu, neboli vazby se skvělou využitelností a zároveň energizujícím efektem
  • 20 mcg selenu, který pomáhá stabilizovat hladinu hormonů štítné žlázy a příznivě ovlivňuje činnost jater
  • 50 mcg chromu, jehož nedostatek se projevuje bolestí hlavy, únavou a neklidem

Kromě výše zmíněných látek však Vita-Min Inject obsahuje pouze vápník, který je ve vitamínových doplňcích bezvýznamný, protože je dostatečně obsažen v běžné stravě. Naprosto zde také chybí vitamíny rozpustné v tucích, železo, nebo například zinek. Absence těchto látek je výraznou nevýhodou v porovnání s konkurenčními výrobky.

-

Jak správně dávkovat?

Výrobce doporučuje dávkovat 2 kapsle dvakrát denně. Nicméně většina klíčových látek je bohatě obsažena již ve dvou kapslích, tudíž není nezbytné užívat i zbývající dvě kapsle.

Pokud jste normálně se stravující člověk, přijmete vitamíny i v běžné stravě a tím pádem by nadbytečné množství těchto látek padalo na neúrodnou půdu. Toto upravené dávkování vám umožní, aby vám jedno balení vydrželo celé 3 měsíce.

-

Poměr cena/výkon je naprosto skvělý

Jak už jsem zmiňoval v úvodu, Vita-min Inject je doplněk, který za málo peněz nabízí hodně muziky. Při dávkování 2 kapslí denně vás vyjde denní dávka na 6 korun. V porovnání s ostatními suplementy obdobné kvality se jedná o opravdu velmi dobrou částku. Za tuto cenu dostanete všechny klíčové látky, které potřebujete, pokud pravidelně sportujete.

Pokud byste se rozhodli přece jenom dávkovat 4 kapsle denně, cena za denní dávku se sice zdvojnásobí, ale i tak bude poměr ceny a kvality velmi dobrý.

Tabulka cen pro Big Zone Vita-min Inject
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Je Vita-min Inject skutečně užitečný?

Nejedná se sice o doplněk, který by mohl konkurovat výrobkům jako je Nexgen nebo Animal Pak, ale i tak nám zde Big Zone nabízí opravdu kvalitní produkt, za který neutratíte peníze zbytečně. Kvalita použitých surovin zaručuje prvotřídní efekt.

Během užívání tohoto doplňku jsem nepocítil žádné problémy s imunitou nebo regenerací a doba zotavení po tréninku se mi podstatně zkrátila. Je ale velmi důležité si uvědomit, že žádný multivitamín nemá sloužit jako lék, ale jako prevence. A tuto funkci plní Vita-min Inject více než dobře.

-

NÁŠ TIP!
Pokud vás Vita-min Inject nezaujal, v našem žebříčku nejlepších multivitamínů pro letošní rok najdete různé alternativy, které by vám mohli vyhovovat více.

Závěrečné zhodnocení

Můj celkový dojem z tohoto multivitamínu je opravdu dobrý. Samozřejmě má nějaké nedostatky, jako je například nižší množství účinných látek, ale jeho pozitiva jasně převládají nad negativy.

Jeho největším plusem je bezpochyby nízká cena. V případě, že vám nevadí si něco málo připlatit, doporučil bych vám zvolit některý z vitamínů, které se umístily na předních příčkách našeho žebříčku. Ale pokud hledáte kvalitu za nízkou cenu, narazili jste na správný výrobek.

To je pro dnešek od nás vše. Pokud máte jakékoliv dotazy, neváhejte a zeptejte se nás v komentářích. Můžete se s námi podělit také o to, který multivitamín preferujete vy, nebo například na jaký produkt bychom měli napsat recenzi příště.

Komentáře (2)

Nikolaj
Únor 18, 2020

Ahoj, v jedné videorecenzi o multivitaminovych doplňcích stravy jsi mluvil o multikomplexu od nutrendu, kde jsou vitamíny odděleny od minerálů, podle mě nevypadá tak špatně, i když tam stejně nasrali trochu toho vápníku a není tam tolik složek, za tu cenu a provedení docela dobrý kauf. Co si o tom myslí tým světfitness, nebo bude na to i recenze?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Jan Malý
Únor 19, 2020

Ahoj, recenzi na tenhle doplněk máme již hotovou, čeká na vypublikování :-) Takže již brzy.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)