BiotechUSA Hydro Whey Zero: Nejchutnější hydrolyzát na trhu? (Recenze)

Naposledy upraveno: 17. prosince 2019

Hydrolyzované proteiny jsou doplňkem, který je mnohými považován za naprostou špičku v potréninkové suplementaci, protože díky rychlé vstřebatelnosti putují aminokyseliny rovnou do svalu. A i když je celá otázka poněkud složitější a téma nejlepšího proteinu po tréninku by vystačilo na samostatný článek, hydrolyzáty jsou bezpochyby velmi kvalitní.

A právě proto jsme se rozhodli vyzkoušet v naší dnešní recenzi Hydro Whey Zero od společnosti BiotechUSA. Jaký byl? Chutnal nám? Nebyl příliš hořký? To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Hydro Whey Zero
Publikováno: 17. prosince 2019
Upraveno: 17. prosince 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
9.1/10
Složení
9.2/10
Rozpustnost
9.5/10
Cena
8.8/10
Efekt
9.2/10
Celkové hodnocení
9.2
z 10 bodů

Na úvod ještě zbývá dodat, že tento protein jsem se rozhodl vyzkoušet právě kvůli jeho chuti, protože od Biotech jsme na našem webu testovali hned několik produktů a ze všech jsme byli po chuťové stránce nadšení. Jak mně zaujal jejich hydrolyzát se tedy dozvíte o pár odstavců níže.

Ve složení nenajdete pouze hydrolyzát

I když název Hydro Whey Zero ve vás může evokovat, že se jedná o hydrolyzát, pravdu byste měli v tomto případě jen částečně. Protein je totiž tvořen hned dvěma zdroji bílkovin, a sice hydrolyzátem a izolátem, což jsou samozřejmě dva vysoce kvalitní zdroje bílkovin, ale čistý hydrolyzát to přece jen není. Tato směs, v níž má hydrolyzát 41% zastoupení, je dále obohacena o l-arginin, l-glutamin a krémovou složku, která je tvořena kokosovým tukem, maltodextrinem, rostlinným proteinem a oxidem křemičitým, který plní funkci protispékavé látky. Ke slazení byla navíc použita sukralóza, což je zdravotně nezávadné sladidlo, které je rozhodně tou nejlepší možnou variantou.

Hydro Whey Zero složení

Nejlepší příchuť? Bezkonkurenčně čokoládová!

Biotech Hydro Whey Zero jsem kvůli naší recenzi vyzkoušel ve dvou příchutích, a sice v osvědčené čokoládě a vanilce. No a zatímco první zmíněná příchuť mě zaujala natolik, že jí řadím k nejchutnějším proteinům vůbec, druhá byla pravým opakem. Moje podrobné hodnocení se tedy dozvíte v následujících odrážkách:

  • Čokoládová příchuť podle mého názoru chutná jako čokoláda z automatu, kterou jistě všichni znáte. Chuť je hodně intenzivní, poměrně sladká a po každém tréninku se na ni rozhodně budete těšit. Jediné mínus je vůně, která působí dost uměle, ale to nepředstavuje žádný velký problém. Dokonce není absolutně vůbec patrná hořkost, která je pro většinu hydrolyzátů typická. S klidným svědomím hodnotím čokoládu 9.5 body z 10.
  • Vanilková příchuť mě naopak vůbec nezaujala. Její chuť je poměrně "vodová" a neintenzivní, i když jsem použil stejné množství vody i proteinu. Stále platí, že hořkost z proteinu není patrná, ale jak jsem byl z čokolády nadšený, tak jsem z vanilky zklamaný. Hodnotím ji tedy pouze 6 body z 10.Hydro Whey Zero příchuť

Skvělá rozpustnost a nulová pěnivost

Při přípravě tohoto doplňku jsem použil 250ml vody přesně tak, jak doporučuje výrobce. V takovém případě se mi ale zdála chuť poměrně sladká a intenzivní, proto jsem ještě přidal 50ml vody a tak se mi zdála chuť optimální. Protein se rozpouští naprosto bez problémů, při přípravě nepění a ani nevytváří hrudky.

Hydro Whey Zero příprava

Na kombinaci hydrolyzátu a izolátu velmi příjemná cena

Vzhledem k tomu, že za celé balení zaplatíte 1400 Kč, jedna pětadvacetigramová dávka vás vyjde na nějakých 19,2 Kč. V případě obyčejného proteinu by to samozřejmě byla velmi vysoká cena, za jakou by si protein koupil jen málokdo. Pokud ale vezmete v potaz, že se jedná o kvalitní kombinaci izolátu a hydrolyzátu, je cena velmi příjemná. Na to jsme ale od společnosti Biotech víceméně zvyklí, protože dobrý poměr ceny a kvality má téměř u všech svých doplňků.

Tabulka cen pro Hydro Whey Zero
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Hydro Whey Zero cena

Kdy a jak jsem Hydro Whey Zero užíval?

Obvykle v tomto odstavci zmiňuji, že jsem dodržoval doporučené dávkování a kolik vody jsem použil. V případě tohoto hydrolyzátu jsem ale postupoval velmi odlišně. Přidával jsem totiž 10g do svého potréninkového šejku, v němž byl kromě hydrolyzátu zastoupen ještě obyčejný koncentrát a micelární kasein. Právě tato kombinace totiž velmi efektivně zvedá hladinu aminokyselin v krvi i v dlouhodobém horizontu. Tato problematika by ale vystačila na celý samostatný článek.

Hydro Whey Zero užívání

Závěrečné zhodnocení

Hydrolyzát je bezpochyby doplňkem, který má své opodstatnění, avšak doporučuji ho jen v určité míře a spíše než samotný v kombinaci s jinými zdroji bílkovin. Hydro Whey Zero je v případě, že se pro hydrolyzát rozhodnete, tou nejlepší možnou variantou, kterou můžu doporučit i v poměru ceny a kvality. Doporučuji ovšem zvolit čokoládovou variantu,

No a to by bylo pro naši dnešní recenzi všechno. Pokud máte nějaké otázky, neváhejte se zeptat v komentářích.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.