KickAss Bodyflex – Extrémní nakopnutí před každým tréninkem (Recenze)

Naposledy upraveno: 31. května 2020

Přestože na trhu s nakopávači najdete desítky, ne-li stovky různých doplňků, ty kvalitní je třeba hledat opravdu dlouho a obezřetně. Pokud si jako jediné kritérium kvalitního nakopávače stanovíte například obsah citrulinu ve skutečně účinné dávce, která představuje 6 gramů, 99% doplňků vám vypadne.

Jedním z mála, které zůstanou, je Kick Ass od společnosti Bodyflex, na který jsme se do detailu zaměřili v dnešní recenzi.

BodyFlex Kick Ass
Publikováno: 31. května 2020
Upraveno: 31. května 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Rozpustnost
9.9/10
Chuť
9.5/10
Složení
9.4/10
Efekt
9.1/10
Cena
8.8/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě připomenout, že Kick Ass je nedílnou součástí našeho žebříčku nejlepších předtréninkových nakopávačů, tudíž jestli vás zajímá spíš srovnání s konkurencí než detailní hodnocení, určitě žebříček navštivte.

Složením konkuruje Kick Ass těm nejlepším

V souvislosti se složením Kick Ass bych se rád vrátil k citrulinu, který jsem v úvodu dnešní recenze už zmiňoval. Tento doplněk totiž neobsahuje 6g, tedy účinnou dávku, ale hned 8g, čímž právoplatně patří na špičku toho, co na dnešním trhu najdete. To ale samozřejmě není všechno, kromě citrulinu zde najdete hned 11 dalších složek. Konkrétně v jedné dávce před tréninkem přijmete:

  • 8000mg citrulinu, který urychluje odstraňování laktátu ze svalů, a tím pádem také oddaluje svalové vyčerpání
  • 3000mg beta alaninu, jež patří mezi nejlepší suplementy ovlivňující silové výkony na tréninku a zároveň způsobuje příjemné mravenčení a pálení končetin.
  • 2000mg taurinu pro lepší výkonnost a maximalizaci potréninkové regenerace
  • 1000mg l-tyrosinu, jež je významným prekurzorem adrenalinu a noradrenalinu
  • 350mg glukoronolaktonu, což je sacharid zlepšující paměť, oddalující únavu a zvyšující koncentraci
  • 250mg cholin bitarátu, který zlepšuje paměť a podporuje hubnutí díky schopnosti emulgovat tuky
  • 200mg kofeinu, který má velmi pozitivní stimulační vlastnosti a zároveň zlepšuje termogenezi, čímž napomáhá pálení tuků
  • 10mg extraktu z černého pepře, který má za úkol zlepšit absorbování a využitelnost ostatních látek
  • 100mg vitamínu C pro maximalizaci prokrvení svalů a delší udržení svalového napumpování díky zpomalení rozpadu NO2 a NO3.
  • 2,8mg vitamínu B6 pro správný metabolismus bílkovin a sacharidů
  • 5mcg vitamínu B12 pro správnou syntézu energie z ATP
  • 200mcg kyseliny listové zajišťující správnou syntézu nukleových kyselin

Jak si můžete všimnout, toto složení je opravdu nadupané a je vidět, že autoři si na něm dali záležet. Za vyzdvihnutí stojí glukoronolakton, který používá obrovské množství zahraničních výrobců, ale v Česku je stále ještě poměrně vzácný. I z tohoto důvodu nemám složení Kick Ass co vytknout.

BodyFlex Kick Ass složení

Modré malině se raději vyhněte

Nakopávač Kick Ass je dostupný ve dvou variantách. První z nich je modrá malina, což je příchuť, kterou rozhodně nedoporučuji. Samozřejmě, že každá z těchto variant musí být něčím obarvena a dochucena, ale tyto modré varianty většinou obsahují brilantní modř, což je extrémně kontroverzní složka.

Výrobce na svých stránkách nic kromě účinných látek neuvádí, avšak dá se předpokládat, že brilantní modř je zastoupena i zde. Druhou variantou je tropical, která mě zaujala o poznání více, protože svojí chutí i barvou připomíná ovocný džus.

Rozhodně není přeslazená, ale zároveň se velmi dobře pije a nepůsobí ani nijak hořce, že byste se před tréninkem museli k vypití odhodlávat. Já se na Kick Ass před tréninkem vždy těšil, protože takto chuťově vyladěných předtrénikovek opravdu není mnoho.

BodyFlex Kick Ass modrá malina

A na jaký efekt se můžete těšit?

Efekt Kick Ass byl zkrátka a dobře fenomenální. Zhruba patnáct minut po vypití se můžete těšit na první poznatelný efekt, což je pálení uší a pocit mravenčení. Již při rozcvičce jsem poznal, že se o něco více potím a v tomto duchu se nesl také celý trénink.

Kromě toho jsem zaregistroval samozřejmě i mnohonásobně lepší napumpování a po dobu celého tréninku jsem měl i podstatně viditelnější žíly, které u mě jinak příliš vidět nejsou. Zároveň se mi líbilo, že efekt trval po celý trénink, který v mém případě trvá zhruba hodinu a půl. Není totiž nic horšího, než když kvůli nedostatečné koncentraci látek přestane předtréninkový doplněk po půl hodině fungovat.

BodyFlex Kick Ass efekt

Optimální poměr mezi cenou a kvalitou

Jelikož celé balení stojí 689 kč, vyjde vás jedna dávka na nějakých 28 Kč. Z mého pohledu tak představuje opravdu ideální kompromis mezi cenou a kvalitou, protože zatímco efektivnější nakopávače jsou dražší, ty levnější již příliš nestojí za řeč.

Jako příklady můžeme zmínit třeba Agrezz, který je výborný, ale stojí hned 42 Kč a Thor, jež sice vyjde na polovinu toho, co Kick Ass, ale pozitivní efekt upřímně řečeno nezaznamenáte téměř žádný. Kick Ass bych tím pádem doporučil naprosto každému, kdo touží najít ideální poměr mezi cenou a kvalitou.

Tabulka cen pro BodyFlex Kick Ass
Obchod
Cena
Odkaz

BodyFlex Kick Ass cena a kvalita

Závěrečné zhodnocení

Kick Ass mě upřímně řečeno velmi mile překvapil a právem patří mezi nejlepší předtréninkové produkty na trhu. Osobně mi vadí snad jen dostupnost ve variantě modrá malina, protože si myslím, že doplňky pro zdravě žijící sportovce by měly obsahovat co nejméně chemikálií s možnými negativními efekty.

Pokud ale zvolíte variantu Tropical, není jí absolutně vůbec co vytknout. A i když existují silnější pre-workouty, žádný z nich se nepohybuje v této cenové kategorii, kterou Kick Ass s přehledem ovládá.

Velké srovnání nakopávačů do posilovny (video):

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.