Brýle proti 100% modrého světla: Must-have pro všechny, kteří před spaním koukají do telefonu

Naposledy upraveno: 17. května 2022

Modrému světlu se dnes nevyhne snad nikdo z nás. A je vlastně jedno jestli před spaním pracujete na notebooku, koukáte na film, nebo třeba jenom odepisujete kamarádům a projíždíte sociální sítě z telefonu. Modré světlo je zkrátka a dobře všude a v nadměrném množství může blokovat spánek a způsobovat bolesti hlavy. Fungují na to brýle proti modrému světlu? A vyplatí se je koupit? Na to jsme se zaměřili v dnešní recenzi. 

Brainmarket brýle White
Publikováno: 15. ledna 2022
Upraveno: 17. května 2022
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Ostatní
Design
9.0/10
Kvalita provedení
10.0/10
Funkčnost brýlí
10.0/10
Balení
7.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
9.0
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Brainmarket brýle White
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  399 Kč

Brýle, které blokují všechno modré světlo?

Pokud jste četli náš srovnání nejlepších brýlí proti modrému světlu, jistě vám nemusíme vysvětlovat, že existují brýle s různou schopností blokovat modré světlo. A čím barevnější jsou, tím více modrého světla blokují. Takže zatímco brýle blokující jen 15% modrého světla jsou téměř k nepoznání od klasických brýlí, brýle blokující 100% modrého světla jsou většinou ostře žluté nebo červené. My jsme si z BrainMarketu pro tuto recenzi vybrali silnější variantu nazvanou White, na které musíme ocenit i velmi povedený design, který rozhodně není samozřejmostí. 

Balení by si brýle proti modrému světlu určitě zasloužili o něco lepší.

Kdy a jak brýle používat?

I když by se mohlo zdát, že brýle blokující 100% modrého světla jsou skvělou variantou pro celodenní nošení, není tomu úplně tak. Přes den jsme totiž modrému světlu vystaveni tak nějak přirozeně a není důvod ho eliminovat. Ten přichází až na večer, kdy modré světlo narušuje produkci melatoninu a ovlivňuje tak negativně náš spánkový rytmus. Brýle blokující všechno modré světlo jsou tak jako dělané zhruba 1,5 - 2 hodiny před spaním. Pro celodenní používání jsou lepší slabší brýle, třeba ty blokující jen 15%-25% modrého světla.

Pomohou mi nějak?

Jestli jste si zobrazili dnešní recenzi, určitě váš zajímá, zda brýle vlastně fungují. A naše odpověď zní, že až překvapivě dobře. Brýle proti modrému světlu si nasadíte dvě hodiny před spaním a už zhruba po hodině se začnete cítit lehce unavení. Když pak vypnete všechny zdroje modrého světla a lehnete si, bez jakýchkoliv problémů usnete. Když brýle navíc zkombinujete s nějakým spolehlivým doplňkem na spaní, dostanete svůj spánkový režim na úplně novou úroveň.

Mají nějaká negativa?

Brýle White, tak jako vlastně kterékoliv jiné brýle blokující 100% modrého světla, způsobují, že vidíte červeně. Osobně musím říct, že to nepovažuji za nějaké extrémní negativum, protože při psaní článků nebo brouzdání po netu to nijak nevadí. Je mi ale naprosto jasné, že při profesích, kde je vyžadovaná určitá přesnost a preciznost, to může být trochu na obtíž. A stejně tak je to otravné ve chvílích, kdy sledujete nějaký film.

V kombinaci s kvalitním doplňkem na spaní posunete svoji večerní rutinu na zcela novou úroveň.

Co říkáme na cenu?

Brýle White jsme dostali přímo z BrainMarketu, kde je seženete za necelých 400 Kč. To je podle nás velmi příjemná cena, protože když se k brýlím chováte slušně, mohou vám vydržet opravdu dlouho. Vzhledem k tomu, že je s největší pravděpodobností budete nosit jenom dvě hodiny denně, není důvod, proč by neměly pár měsíců či let vydržet.

Tabulka cen pro Brainmarket brýle White
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  399 Kč

Závěr: Brýle, které každému doporučujeme

Brýle White od BrainMarketu jsou velmi efektivním nástrojem k odstranění modrého světla. A navíc jsou dostupné za opravdu dobrou cenu, vzhledem k tomu, kolik práce odvedou. Jestli večery trávíte večery místo čtením knihy koukáním do telefonu nebo jakoukoliv jinou digitální aktivitou, určitě vám je doporučujeme vyzkoušet. Podle nás za to opravdu stojí.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.