C4 Drink On The Go – Ideální cestovní předtréninkovka? (Recenze)

Naposledy upraveno: 28. září 2019

Pokud tak jako já často cestujete, určitě řešíte i otázku týkající se převážení suplementace. Když jsem objevil C4 Drink, tedy verzi oblíbené předtréninkovky ve formě již připraveného nápoje, musel jsem ji vyzkoušet. Má ale smysl do ní investovat? Není to pouhý tahák na peníze s odbytým složením? Chutná alespoň trochu přijatelně? To a mnohem více se dozvíte v naší dnešní recenzi.

Cellucor C4 Original On The Go
Publikováno: 4. září 2019
Upraveno: 28. září 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Chuť
6.2/10
Efekt
6.0/10
Koncentrace látek
5.2/10
Složení
6.9/10
Cena
5.8/10
Celkové hodnocení
6.0
z 10 bodů

Původně jsem se rozhodl tento nakopávač vyzkoušet i proto, že originální předtréninkovka od této společnosti se velmi dobře umístila i v našem srovnání pre-workout doplňků. A aby toho nebylo málo, vyzkoušeli jsme hned tři ze čtyř dostupných příchutí. O tom ale až za chvíli.

Složení bohužel ukryté za patentovanou směs

Když jsme detailněji prozkoumali složení, příliš nás nezaujalo. Kromě vitamínů a minerálních látek totiž směs obsahuje tzv. Explosive Performance Energy směs, za níž se skrývají tyto látky:

  • Citrulin malát pro maximální koncentraci NO a tím pádem lepší napumpování
  • Beta alanin pro příjemné mravenčení končetin a lepší sílu, energii i vytrvalost
  • Bezvodý betain, který zlepšuje využití živin a podporuje metabolismus bílkovin
  • N-acetyl-L-tyrosin pro správnou produkci adrenalinu a noradrenalinu
  • 200mg bezvodého kofeinu pro lepší spalování tuků a maximální koncentraci na trénink

Tyto látky sice jsou vhodně zvolenými složkami před tréninkem, nicméně s výjimkou kofeinu neznáme přesné množství, tudíž se složení posuzuje poněkud hůře. Dá se ale předpokládat, že koncentrace těchto látek bude nedostatečné, neboť jen účinná dávka citrulinu představuje zhruba 6 gramů, přičemž celá směs obsažená v jedné plechovce má nějakých 6,73 gramů. Když pomineme netransparentní složení, které můj celkový dojem hodně snižuje, je tu ještě jedno negativum.

Téměř polovina příchutí obsahuje brilantní modř, což je podle mnohých vědeckých studií karcinogenní barvivo, které je v mnoha zemích světa dokonce zakázáno.

Na druhou stranu za pozitivní se dá považovat poměrně vysoký obsah kofeinu (tedy 200mg v jedné plechovce) a nulový obsah sacharidů či tuků, který z tohoto nakopávače dělá poměrně dobrý doplněk do závěru nějakých drastičtějších diet. Pokud pro vás ale pár gramů cukru není stěžejních, určitě se najdou lepší alternativy.

Po stránce složení je C4 Drink víceméně nezajímavým doplňkem - nedostatčená koncentrace účinných látek i použití karcinogenního barviva nejsou pádnými důvody, proč bych si ho znovu koupil.

C4 drink nakopávač

Extrémně vysoká cena, která je daní za pohodlí

Jednou z nesporných výhod nakopávače ve formě nápoje je bezpochyby pohodlí. Nemusíte sebou převážet šejkr, nepotřebujete nikde napouštět vodu. Jen otevřete plechovku a celý drink vypijete. Drink za 59 Kč. A to je další z problémů, na který u C4 Drinku narážíme.

Tabulka cen pro Cellucor C4 Original On The Go
Obchod
Cena
Odkaz

I ty nejlepší nakopávače z našeho srovnání předtréninkovek, stojí stále podstatně méně, než kolik zaplatítte za jednu plechovku tohoto doplňku. Bohužel už jen kvůli takto vysoké ceně si myslím, že do něj většina sportovců pravděpodobně nebude investovat. A upřímně to ani nedoporučuji, pokud máte jinou možnost.

C4 drink nakopávač

Chuť a barva přilákají každého milovníka chemie

Abych možná někdy výhledově přemýšlel o koupi dalších nakopávačů v plechovce od této společnosti, musela by mě velmi překvapit chuť. A to překvapila, nicméně trochu jinak, než jsem původně čekal. Chuť je opravdu umělá, některé příchutě jsou naprosto bez barvy a vypadají jako perlivá voda, přesto mají chuť a aroma. Detailní hodnocení příchutí vypadá nějak takto:

  • Frozen bombsicle (4/10) byla příchuť, která poměrně výrazně připomínala malinu. Drobným zmatením pro smysly však bylo to, že barva byla průhledná a navíc celý drink nevoněl zrovna dvakrát vábně. Když se ale vychladil v lednici, byl osvěžující a chuť nebyla vyloženě špatná, ale rozhodně bych si ji nedával častěji, už jen kvůli brilantní modři. Dáváme jí proto jen 4 body z 10 možných.
  • Tropical (4/10) byla jedinou příchutí, která z námi ochutnaných byla barevná, nicméně po chuťové stránce víceméně stejná. Opět je více než patrná chemická chuť, neobsahuje sice tolik bublinek, nicméně mi připadá ještě sladší. Dávám jí rovněž 4 body z 10.
  • Jahoda a vodní meloun (3.5/10) byla další průhledná a chemicky působící příchuť, kterou jsme ochutnali. Opět byla naprosto průhledná, nepřirozená, navíc chuť vodního melounu byste hledali jen horko těžko. Zaslouží si od nás jen 3,5 bodu z 10.

Takže jak vidíte, ani po stránce chuti nás C4 drink vůbec nezaujal. Navíc nutno podotknout, že tento nápoj bylo nutné podávat vychlazený, protože nevychlazený chutnal ještě podstatně hůře. Ale pokud potřebujete lednici k vychlazení, nakopávač přichází o jedno z nejvýraznějších pozitiv, a sice praktičnost.

C4 drink nakopávač

Závěrečné zhodnocení

V podstatě nevidím jediný důvod, proč do tohoto nápoje investovat. Pokud není vychlazený, stejně vás chuťově příliš nezaujme, složení neposkytuje to, co by za extrémně vysokou cenu mělo a náš celkový dojem je tím pádem velmi záporný. Přitom s C4 Original jsme byli natolik spokojeni, že jsme ji zařadili i do výše zmíněného žebříčku. Tento nápoj je pro nás ale bohužel velkým zklamáním.

C4 drink nakopávač

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.