CBD star: To vůbec nejlepší CBD na trhu? [recenze]

Naposledy upraveno: 1. listopadu 2021

Jen málokterá látka zažívá v posledních měsících tak obrovský boom jako CBD. A výrobci jsou si toho moc dobře vědomi, což je samozřejmě jeden z důvodů, proč konopný průmysl vzkvétá jako nikdy předtím. S tím ale souvisí i to, že mnoho produktů nedosahuje takových kvalit, jako by mělo, protože se výrobci snaží srazit cenu co možná nejníže. 

Pravým opakem těchto produktů je CBD star. Drahé, ale neuvěřitelně kvalitní výrobky, které jsme pro vás recenzovali několik měsíců, abychom zvládli podat relevantní informace. Jak se nám líbily? Jak nám vyhovovaly a který vybrat? To se dozvíte v tomto hodnocení. Už teď ale můžeme předeslat, že jsme z nich byli tak nadšení, že jsme produkt zařadili i do samostatného srovnání nejlepších CBD olejů

CBD olej Natural 10% 10ml CBD STAR
Publikováno: 22. října 2021
Upraveno: 1. listopadu 2021
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Ostatní
Chuť
10.0/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
10.0/10
Cena
8.0/10
Efekt
10.0/10
Celkové hodnocení
9.6
z 10 bodů
Tabulka cen pro CBD olej Natural 10% 10ml CBD STAR
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Složení nemá konkurenci

Na trhu existuje celá řada různých produktů, z nichž můžete vybírat. Třeba v naší redakci jsme kdysi testovali CBD olej od Bulk Powders, který byl průhledný. A naše zkušenosti byly samozřejmě velmi negativní, takže jsme i k produktům CBD star přistupovali trochu skepticky. To se ale ukázalo jako zbytečné, protože se jedná o produkt na úplně jiné úrovni. Všechny jejich produkty obsahují kompletní spektrum kanabinoidů a pak se liší podle toho, jaké obsahují terpeny navíc. V nabídce tak najdete varianty:

  • Natural - Pomyslná vstupní brána do světa CBD. Je vhodný pro lidi, kteří nikdy žádné CBD neměli a chtějí poznat co možná nejširší spektrum slibovaných účinků. 
  • Night - Kombinace kanabinoidů a terpenů myrcen, beta carophylene, limonen, linalool a alpha-humulene. U těchto terpenů se skutečně objevují vědecké studie dokazující, že mají třeba analgetické účinky a přímo se mohou podílet na zlepšení kvality spánku u lidí, kteří s ním mají problémy.
  • Focus - Tento produkt je určený primárně na soustředění. Jsou zde zastoupeny vesměs podobné terpeny, ale navíc je v této variantě alpha-pinene, který podle vědeckých studií skutečně může stát mimo jiné za lepší pamětí.  
  • Day - Tento suplement obsahuje kromě kanabinoidů také terpinolene, kde vědecké studie ukazují, že u určitých lidí dokáže podporovat energii a některé výzkumy píší o vlivu na pozitivní náladu.

Produkty CBD star mají rozhodně jedno z nejlepších složení na trhu.

Chuť je samozřejmě typicky konopná

Věřte tomu, nebo ne, ale dnes skutečně existují CBD kapky, které konopí ani trochu nepřipomínají. To CBD star má opět navrch. Jejich kapky jsou v tmavém skle, které olej chrání a hned, jak odšroubujete víčko, ucítíte extrémně silnou vůni konopí. Stejně taková je i chuť a vzhledem k tomu, že olej se kape pod jazyk a nechává působit, ještě dlouho budete vůni a chuť cítit. To může být pro někoho sice trochu překážka, ale pokud budete CBD užívat ráno nebo večer před vyčištěním zubů, nemělo by vám to vadit.

 

Jaké jsme zaznamenali účinky?

Abychom byli schopni vám poskytnout co nejkomplexnější recenzi, vyzkoušeli jsme všechny 4 dostupné produkty. A jasným vítězem se pro nás stala varianta Night, kterou jsme užívali asi půl hodiny před spaním. Musím se přiznat, že už po bezmála týdnu užívání jsem cítil, že se kvalita mého spánku zlepšila, budil jsem se mnohem více odpočatý a co je nejdůležitější - nebyl jsem tak rozlámaný, jako například po užívání melatoninu, který jsme pro vás kdysi také recenzovali. Druhou nejlepší volbou pro mě byly varianty Day a Focus, kterou jsem užíval zhruba půl hodiny před prací (tedy ráno) a měl jsem pocit, že se po ní dokážu na veškeré činnosti mnohem lépe soustředit. Upřímně řečeno se mi ale špatně odhaduje, do jaké míry to mohlo být jenom placebo. Varianta Natural je pak spíše pro začátečníky ve světě CBD, protože se nesoustředí na konkrétní problém, ale nabízí zkrátka a dobře kompletní spektrum kanabinoidů.

Jediným problémem byla vyšší cena

My jsme během několika let existence našeho magazínu otestovali desítky produktů a přišli jsme na to, že za kvalitní produkty si sice musíte většinou připlatit, ale určitě se to vyplatí. A nejinak je tomu i v případě CBD star. Jedno balení varianty Natural stojí 1490 Kč, ostatní s extra terpeny pak vyjdou dokonce na 1590 Kč. To je opravdu spousta peněz, zvlášť, když si uvědomíte, že vám balení vydrží na méně než měsíc. Na druhou stranu za nás je to mnohem lepší investice, než si koupit o polovinu levnější CBD a nezaznamenat opravdu žádný efekt. 

Tabulka cen pro CBD olej Natural 10% 10ml CBD STAR
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Jak je to s CBD doopravdy? Je to podvod? 

Jak asi víte, náš magazín se vždycky snaží zprostředkovávat objektivní informace a pokud některé produkty nemají smysl, nebudeme vám je doporučovat. Nutno uznat, že k CBD je mnoho lidí skeptických a vědecké studie zatím mnoho účinků skutečně nepotvrdily - většinou se pro lepší efekt používá třeba kombinace CBD a THC, které ale není legální. To je ale dáno tím, že CBD zažívá boom teprve posledních pár let a vědecké studie jej testují zatím primárně na zvířatech. I když zatím CBD vypadá opravdu slibně, uvidíme teprve, co jeho výzkumy přinesou. Chlubit se schopností vyléčit rakovinu je nejspíš značně přehnané, ale pozitivní vliv na spánek i produktivitu v průběhu dne jsme sami zaznamenali a můžeme vám proto doporučit kvalitní CBD vyzkoušet.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.