CBD star: To vůbec nejlepší CBD na trhu? [recenze]

Naposledy upraveno: 2. února 2022

Jen málokterá látka zažívá v posledních měsících tak obrovský boom jako CBD. A výrobci jsou si toho moc dobře vědomi, což je samozřejmě jeden z důvodů, proč konopný průmysl vzkvétá jako nikdy předtím. S tím ale souvisí i to, že mnoho produktů nedosahuje takových kvalit, jako by mělo, protože se výrobci snaží srazit cenu co možná nejníže. 

Pravým opakem těchto produktů je CBD star. Drahé, ale neuvěřitelně kvalitní výrobky, které jsme pro vás recenzovali několik měsíců, abychom zvládli podat relevantní informace. Jak se nám líbily? Jak nám vyhovovaly a který vybrat? To se dozvíte v tomto hodnocení. Už teď ale můžeme předeslat, že jsme z nich byli tak nadšení, že jsme produkt zařadili i do samostatného srovnání nejlepších CBD olejů

CBD olej Natural 10% 10ml CBD STAR
Publikováno: 22. října 2021
Upraveno: 2. února 2022
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Ostatní
Chuť
10.0/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
10.0/10
Cena
8.0/10
Efekt
10.0/10
Celkové hodnocení
9.6
z 10 bodů
Tabulka cen pro CBD olej Natural 10% 10ml CBD STAR
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Složení nemá konkurenci

Na trhu existuje celá řada různých produktů, z nichž můžete vybírat. Třeba v naší redakci jsme kdysi testovali CBD olej od Bulk Powders, který byl průhledný. A naše zkušenosti byly samozřejmě velmi negativní, takže jsme i k produktům CBD star přistupovali trochu skepticky. To se ale ukázalo jako zbytečné, protože se jedná o produkt na úplně jiné úrovni. Všechny jejich produkty obsahují kompletní spektrum kanabinoidů a pak se liší podle toho, jaké obsahují terpeny navíc. V nabídce tak najdete varianty:

  • Natural - Pomyslná vstupní brána do světa CBD. Je vhodný pro lidi, kteří nikdy žádné CBD neměli a chtějí poznat co možná nejširší spektrum slibovaných účinků. 
  • Night - Kombinace kanabinoidů a terpenů myrcen, beta carophylene, limonen, linalool a alpha-humulene. U těchto terpenů se skutečně objevují vědecké studie prokazující, že mají třeba analgetické účinky a přímo se mohou podílet na zlepšení kvality spánku u lidí, kteří s ním mají problémy.
  • Focus - Tento produkt je určený primárně na soustředění. Jsou zde zastoupeny vesměs podobné terpeny, ale navíc je v této variantě alpha-pinene, který podle vědeckých studií skutečně může stát mimo jiné za lepší pamětí.  
  • Day - Tento suplement obsahuje kromě kanabinoidů také terpinolene, kde vědecké studie ukazují, že u určitých lidí dokáže podporovat energii a některé výzkumy píší o vlivu na pozitivní náladu.

Produkty CBD star mají rozhodně jedno z nejlepších složení na trhu.

Chuť je samozřejmě typicky konopná

Věřte tomu, nebo ne, ale dnes skutečně existují CBD kapky, které konopí ani trochu nepřipomínají. To CBD star má opět navrch. Jejich kapky jsou v tmavém skle, které olej chrání a hned, jak odšroubujete víčko, ucítíte extrémně silnou vůni konopí. Stejně taková je i chuť a vzhledem k tomu, že olej se kape pod jazyk a nechává působit, ještě dlouho budete vůni a chuť cítit. To může být pro někoho sice trochu překážka, ale pokud budete CBD užívat ráno nebo večer před vyčištěním zubů, nemělo by vám to vadit.

Jaké jsme zaznamenali účinky?

Abychom byli schopni vám poskytnout co nejkomplexnější recenzi, vyzkoušeli jsme všechny 4 dostupné produkty. A jasným vítězem se pro nás stala varianta Night, kterou jsme užívali asi půl hodiny před spaním. I když některé klinické studie pracují s vysokými dávkami CBD, v naší redakci hned několik lidí zaznamenalo pozitivní vliv na spánek. Upřímně řečeno se ale špatně odhaduje, do jaké míry to mohlo být jenom placebo. 

Jediným problémem byla vyšší cena

My jsme během několika let existence našeho magazínu otestovali desítky produktů a přišli jsme na to, že za kvalitní produkty si sice musíte většinou připlatit, ale určitě se to vyplatí. A nejinak je tomu i v případě CBD star. Jedno balení varianty Natural stojí 1490 Kč, ostatní s extra terpeny pak vyjdou dokonce na 1590 Kč. To je opravdu spousta peněz, zvlášť, když si uvědomíte, že vám balení vydrží na méně než měsíc. Na druhou stranu za nás je to mnohem lepší investice, než si koupit o polovinu levnější CBD a nezaznamenat opravdu žádný efekt. 

Tabulka cen pro CBD olej Natural 10% 10ml CBD STAR
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Jak je to s CBD doopravdy? Je to podvod? 

Jak asi víte, náš magazín se vždycky snaží zprostředkovávat objektivní informace a pokud některé produkty nemají smysl, nebudeme vám je doporučovat. Nutno uznat, že k CBD je mnoho lidí skeptických a vědecké studie zatím mnoho účinků skutečně nepotvrdily - většinou se pro lepší efekt používá třeba kombinace CBD a THC, které ale není legální. Nebo se pro dosažení požadovaných efektů používá mnohonásobně vyšší dávkování.  To je ale dáno tím, že CBD zažívá boom teprve posledních pár let a vědecké studie jej testují zatím primárně na zvířatech. I když zatím CBD vypadá slibně, uvidíme, co jeho výzkumy přinesou. Chlubit se schopností vyléčit rakovinu je nejspíš značně přehnané, ale pozitivní vliv na spánek i produktivitu v průběhu dne někteří z nás sami zaznamenali a můžeme vám proto doporučit kvalitní CBD vyzkoušet. 

Diskuze (2)

Končus
Leden 18, 2022

Jak to že u pasáže Jak je to s CBD doopravdy? Je to podvod? se nezmíníte o tom, že množství v tomto případě hraje roli a že ze všech studií byla denní dávka 3x denně 1500mg CBD při které se dostavilo účinkům jaké zmiňujete v článku? A vážně jste Mirku zpozoroval účinky? při jakém dávkování bych poprosil, protože přední uznávaná americká studie uznává jasně, že kdokoliv kdo tvrdí že u CBD pocítil účinky a nebral denně v kuse po 7 dní 3x 1500mg CBD, tak na něj zapůsobil spíše placebo efekt a nebo je dobře zaplacený.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Mirek
Leden 22, 2022

Dobrý den,

Ano, se zmiňovanou studií máte samozřejmě pravdu, nicméně zde recenzovaný produkt obsahuje kromě CBD ještě spektrum terpenů, takže těžko přisuzovat konkrétní zaznamenané účinky konkrétně jenom a pouze CBD.

Nicméně já ani nepopírám, že se může jednat o placebo. Recenze ale vychází ze zkušeností více lidí v našem týmu, kterým se prostě při užívání CBD lépe usínalo. I kdyby to bylo placebo, je to prostě efekt, který jsme při užívání CBD zaznamenali a o kterém informujeme. Těžko usuzovat, zda a do jaké míry je to podíl obsažených látek a do jaké míry vliv psychiky. V recenzi jen popisujeme na někom zpozorované efekty. 

Díky za komentář a přeji, ať se daří :) Mějte se prima

Mirek

Souhlasím(+7)
Nesouhlasím(0)