Chevron Nutrition 100% Whey Protein: Má tenhle protein šanci na úspěch? [recenze]

Naposledy upraveno: 28. listopadu 2021

Společnost Chevron Nutrition vstoupila na trh se sportovní výživou teprve loni, ale i za tak krátkou dobu se jí podařilo dostat do povědomí mnoha sportovců. V repertoáru má celou řadu produktů, přičemž největší pozornost na sebe pochopitelně poutají proteiny. Nemohli jsme si tedy nechat ujít možnost zhodnotit jejich 100% Whey Protein, který má ostatním produktům od osvědčených výrobců konkurovat především skvělou chutí a rozpustností. Jak jsme byli s proteinem spokojení? Má Chevron Nutrition šanci prosadit se s podobnými produkty na trhu? To vše a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi. 

100% Whey Chevron Nutrition
Publikováno: 28. listopadu 2021
Upraveno: 28. listopadu 2021
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Proteiny
Chuť
7.0/10
Rozpustnost
8.5/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
9.0/10
Cena
6.0/10
Celkové hodnocení
8.0
z 10 bodů
Tabulka cen pro 100% Whey Chevron Nutrition
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Ještě než se pustíme do hodnocení, je potřeba uvést všechno na pravou míru. Chevron Nutrition je na trhu sice teprve od loňska, ale s přípravou produktů a testováním receptur začal výrobce už v roce 2017. Celé 3 roky tedy testoval a vylepšoval složení svých produktů. I z toho důvodu budeme při hodnocení zcela objektivní a nebudeme přihlížet k tomu, že se jedná o nováčka na trhu. Něco takového by vlastně nemělo vůbec smysl, protože koncového zákazníka zajímá kvalita finálního produktu bez ohledu na okolnosti. 

Povedené složení s minimem umělých látek

Protein od Chevron Nutrition v sobě kombinuje syrovátkový koncentrát a izolát. Tato skutečnost pouze potvrzuje to, co výrobce prezentuje jako jednu ze svých hlavních výhod – je pro každého. Je jedno, jestli jste začátečník, nebo pokročilý sportovec. Chevron dělá své produkty tak, aby vyhověly potřebám co nejširšího spektra sportovců. V jedné odměrce se tedy nachází 22,8 gramů bílkovin, což je celkem slušná dávka. Konkrétní složení a poměrné zastoupení jednotlivých látek se pochopitelně liší v závislosti na příchuti. Ve všeobecnosti ale můžeme říct, že v proteinu od Chevron Nutrition se nenachází nic, co by nás mělo nějakým způsobem znepokojovat. Například o červenou barvu příchuti jogurt a jahoda se stará prášek z červené řepy a kousky sušených jahod. 

Velkým plusem, který rozhodně nesmíme opomenout, je přítomnost směsi trávicích enzymů DigeZyme®. Ta se nachází mimo jiné v produktech, které obsadily přední příčky našeho žebříčku nejlepších trávicích enzymů. V jedné dávce proteinu proto získáte dohromady 30 miligramů amylázy, proteázy, celulázy, laktázy a lipázy. Ty skvěle podporují trávení a posouvají celý protein na vyšší level. 

Složení 100% Whey Protein hodnotíme kladně.

Stravitelnost na jedničku

Vzhledem k tomu, že protein se v jídelníčku většiny sportovců vyskytuje na denní bázi, je jeho stravitelnost opravdu klíčová. Pít den co den špatně stravitelný protein je ideální způsob, jak si přivodit zažívací potíže. Vzhledem k tomu, jak jsme v předchozím odstavci vychválili obsah trávicích enzymů a jejich přínosu pro lepší trávení, je asi jasné, že teď budeme v chvále pokračovat. Směs DigeZyme® je opravdu zárukou kvality a i v tomto případě se stará o bezproblémové trávení. Po vypití tohoto proteinu jsem nikdy neměl žádné potíže s trávením ani pocit těžkosti. Právě naopak. V tomto směru mohu jedině doporučit. 

Zcela průměrná chuť  

Musím se přiznat, že když jsem se na recenzi tohoto proteinu chystal, jsem měl ohledně chuti velká očekávání. Po ochutnání jsem byl ale celkem zklamaný. Nechápejte mě špatně, Chevron rozhodně nepatří mezi proteiny, které hned po prvním ochutnání nechcete už nikdy ani vidět. Ve skutečnosti mi příchuť jogurt a jahoda docela chutná. Ale od proteinu, který má konkurenční produkty porazit hlavně díky skvělé chuti, bych opravdu čekal něco víc. Chevron vás v tomto ohledu v porovnání s ostatními proteiny na trhu neurazí, ale ani nijak zvlášť nenadchne. 

Příchuť jogurt a jahoda na mě ze začátku moc neohromila. Byla celkem nevýrazná a na konci měla slabou umělou pachuť. Za to jsem si ale mohl sám, protože jsem protein smíchal s příliš velkým množstvím vody. V tomto směru rozhodně doporučuju následovat doporučené dávkování výrobce, který radí jednu odměrku míchat s 250 mililitry vody. V opačném případě si opravdu moc nepochutnáte. Na druhou stranu při menším množství vody se více projevuje umělá pachuť. Je proto potřeba najít kompromis, při kterém vám protein bude nejvíce chutnat. Dost jsem se těšil také na to, jak se do výsledné chuti promítnou kousky sušených jahod. Ale abych řekl pravdu, ani jsem si nevšiml, že tam byly. V konečném důsledku se tedy nejedná o žádnou hitparádu. Pokud je pro vás chuť proteinu klíčová, podívejte se na náš žebříček nejlepších proteinů, kde si rozhodně přijdete na své. 

Chuťově nás tenhle protein příliš nezaujal.

Bezproblémová rozpustnost

Dobrá rozpustnost je pro mnoho lidí rozhodujícím faktorem při koupi proteinu. Napít se a mít plnou pusu hrudek nebo nerozpuštěného prášku opravdu není nic příjemného. To naštěstí není případ Chevronu. Je sice pravda, že po protřepání chvíli pění, ale nejedná se o nic závažného a rozhodně to nějakým způsobem nekazí chuť jako takovou

Naprosto přemrštěná cena

Najít kvalitní protein za dobrou cenu může být docela oříšek. A Chevron vám tohle hledání bohužel příliš neulehčí. Ne proto, že by nebyl kvalitní nebo nebo měl špatně složení. Problém je v tom, že za jednu dávku zaplatíte 23 Kč, což je v porovnání s konkurencí opravdu hodně. Například takový Prom-IN CFM Evolution, který jsme ohodnotili jako jeden z nejlepších proteinů (ne-li ten nejlepší) vůbec, vyjde v přepočtu na jednu odměrku asi na 17 korun. A podobných případů je nespočet. Složení Chevronu je sice chválihodné, ale rozhodně ne natolik, aby se za něj vyplatilo tolik připlácet. Cena je v tomto případě největším kamenem úrazu, který bude Chevronu konkurování ostatním výrobcům do značné míry komplikovat. 

Tabulka cen pro 100% Whey Chevron Nutrition
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Vyplatí se? 

Protein od Chevron Nutrition s sebou nese řadu pozitiv ale i negativ a vyvolává ve mě dost smíšené pocity. Největším problémem je pochopitelně přestřelená cena, která převyšuje i ty nejlepší proteiny na trhu, což rozhodně odradí velké množství lidí. Složení si sice zaslouží pochvalu, nicméně pořád se nejedná o nic přelomového. S výjimkou obsahu trávicích enzymů vlastně neobsahuje nic, co by stálo za nějakou další zmínku. Chuťově se pohybujeme v průměru, i když uznávám, že tahle kategorie je dost subjektivní. Když nad tím tak přemýšlím, nenapadá mě asi žádný důvod, proč bych měl tento protein upřednostnit před některým z našeho žebříčku nejlepších proteinů. I přesto se ale určitě najdou lidé, kterým bude vyhovovat a kteří ocení především jeho skvělou stravitelnost. 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.