Czech Virus Perfect Milkshake – Zlatý standard mezi proteiny? (Recenze)

Naposledy upraveno: 14. května 2020

Perfekt Milkshake je horká novinka z dílny Czech Virus, kterou jsem mohl testovat hned od začátku, co protein přišel na trh.

Je jeho složení opravdu výrazně horší oproti prémiovému Pure Elite CFM? Jak si vede v porovnání s takovým CFM Evolution od značky Prom-IN? Pojďme si rovnou protein rozebrat a zhodnotit.

Czech Virus Perfect Milkshake
Publikováno: 14. května 2020
Upraveno: 14. května 2020
Autor recenze: Roman Grigar
Kategorie: Proteiny
Chuť
9.2/10
Rozpustnost
9.5/10
Stravitelnost
8.9/10
Složení
7.8/10
Cena
9.1/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů

Protein Perfect Milkshake od Czech Virus jsem zkoušel v několika příchutích, takže vám níže doporučím tu nejlepší možnou variantu. Pojďme se ale nejdříve podívat na složení.

Solidní složení

Jedná se o syrovátkový koncentrát zpracovaný šetrnou metodou za studena, které se říká ultrafiltrace. Při této metodě vznikají kvalitní, nedenaturované bílkoviny s maximem bioaktivních frakcí, které mají spoustu zdravotních benefitů (zlepšení absorpce vitamínů, antioxidační účinky, podpora imunity, neurologických funkcí, spánku atd.). Ultrafiltrace je na rozdíl od CFM levnější metodou, což se pozitivně projeví na ceně proteinu, která bude oproti CFM nižší. Z hlediska kvality bílkoviny bude rozdíl oproti CFM zanedbatelný. Zpracování syrovátky tedy není co vytknout.

Do proteinu jsou přidané dva trávicí enzymy - bromelain a papain, které štěpí proteiny. Díky tomu se protein stává ještě lépe stravitelným, přičemž se i lehce zvýší využitelnost bílkovin.

Sukralóza (sladidlo), aromata, barviva, chlorid sodný (sůl), tvarohový a jogurtový prášek, xanthanová guma (stabilizátor a zahušťovadlo) a kyselina citronová (regulátor kyselosti) jsou dopomocnými látkami, které nejsou zdravotně závadné. V tomto případě zde pravděpodobně najdeme o trochu více sladidla, než jsme u jiných produktů od Czech Virus zvyklí, ale pokud se firma soustředí na to, aby vznikla výborná chuť, musí se s tím počítat.

Czech Virus Perfect Milkshake složení

Výborná chuť

Jedná se v tomto případě o tři ovocné příchutě. Měl jsem trochu strach, jak protein bude chutnat. Mám totiž zkušenosti, že ovocné příchutě u proteinu nejsou nikdy chuťově tak autentické, jako tomu je například u čokolády, vanilky nebo kokosu. Nutno také podotknout, že velmi často u ovocných příchutí dochází k rychlému přepíjení. V tomhle Czech Virus však nezklamal. Jsem překvapen, jak dokonale se jim všechny tři příchutě povedly. Ať už jde o příchuť jahodový milkshake, citronový oplatek nebo jogurtovou třešeň:

  • Jahodový milkshake (8,5/10) mi chutnal ze všech příchutí nejméně, avšak je to opravdu jen v porovnání s citronovým oplatkem a jogurtovou višní. Co se týče samotné chuti, je to rozhodně jeden z nejlepších jahodový proteinů, které jsem kdy ochutnal.
  • Citronový oplatek (9/10), této příchutě jsem se bál, jelikož spojení citronu s proteinem jsem si nedokázal představit. Nevím, jak vám, ale mně osobně to zní zvláštně. Byl jsem ovšem příjemně překvapen. I přesto, že nemám rád citronové oplatky, tato příchuť mě nadchla a povedla se podle mě ještě víc, jak jahodový milkshake.
  • Jogurtovou třešen (10/10) lze popsat naprosto jednoduše - nejlepší příchuť ovocného proteinu, jaký jsem kdy měll. Jakmile se protein rozplynul na jazyku, vybavily se mi vzpomínky z dětství, kdy jsem ucítil úplně stejnou chuť jako u jogurtu Florian. Chyběl mi k tomu už jen rohlík a byl bych myšlenkami zpátky ve školní lavici, kdy jsem kombinaci Florianu s rohlíkem svačil. Tyto příchutě se mnou testovali další 3 lidé a všichni jsme se shodli, že jogurtová třešeň je opravdu nejlepší.

Czech Virus Perfect Milkshake chuť

Příprava a dávkování

S přípravou proteinu nebyl žádný problém. Rozpustil se perfektně bez toho, aniž by pěnil a hrudkovatěl.

Dávkování proteinu se nedá přímo stanovit. Závisí to na potřebách člověka a na celkovém příjmu bílkovin z běžného jídla. Tento protein se dá samozřejmě:

  • Užívat po tréninku
  • Kdykoliv během dne jako svačina pro ty, kteří mají velké nároky na bílkoviny
  • Na doslazení kaší a jiných zdravě připravených dobrot
Náš tip
Vytvořte ovesnou kaši s vodou, jogurtem, nebo mlékem. Přidejte mražené jahody a následně vmíchejte jahodový protein Perfect Milkshake. Dozdobte ořechy, přidejte borůvky a vychutnejte si skvělou a nutričně vyváženou ovesnou kaši.

Czech Virus Perfect Milkshake příprava a dávkování

Rozdíl mezi špičkovým Pure Elite CFM od stejné značky?

V nabídce Czech Virus najdete jejich populární Pure Elite CFM, který je oproti Perfect Milkshake zaměřen na výborné složení. Rozdíl je v procesu získávání syrovátky, kdy u Pure Elite je použita CFM metoda a v případě Perfect Milkshake je syrovátka získávána ultrafiltrací. Pure Elite je navíc obohacený o trávicí enzymy DigeZyme® (amyláza, proteáza, lipáza, celuáza, laktáza a lipáza) a probiotické kultury LifteinU™(Lactobacillus rhamnosus). Pure Elite není jen čistý koncentrát, ale z 10% izolát, díky čemuž obsahuje o něco méně mléčného tuku a laktózy.

Pure Elite CFM je tedy prvotřídní kvalita a hodí se pro ty nejnáročnější. Perfect Milkshake je výbornou volbou pro každého cvičence, který potřebuje doplnit kvalitní bílkoviny a zároveň si na proteinu pochutnat.

Czech Virus Perfect Milkshake vs Pure Elite CFM

Dostupný protein všem cvičencům

Za 2 kg balení zaplatíte 949 Kč, přičemž dostanete 66 dávek po 30g. Na přepočet je to tedy 14 Kč za dávku, což je z hlediska kvality zpracování syrovátky absolutně v pořádku. Tato cena je standartní u proteinů podobné kvality.

Czech Virus je známý svými prémiovými produkty, za které si nechá dobře zaplatit. Konečně zde tedy máme cenově dostupný protein, který se může kvalitou zpracování srovnat s těmi nejlepšími a zároveň je vhodný pro studenty s omezeným finančním rozpočtem.

Tabulka cen pro Czech Virus Perfect Milkshake
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Alternativou může být CFM Evolution

Základní rozdíl je zejména v procesu získání syrovátky. Evolution od Prom-inu je získán procesem CFM a Perfect Milkshake, jak už jsem několikrát zmínil, ultrafiltrací. Oba proteiny obsahují enzymy Bromelain a Papain. Prom-IN má do proteinu navíc přidané BCAA a Glutamin, které tam jsou však v menším množství a v konečném aminokyselinovém spektru zásadní rozdíl oproti Perfect Milkshake neudělají.

V případě CFM Evolution máme na výběr z více příchutí, avšak dle mého názoru jsou příchutě Perfect Milkshake o něco povedenější. Cenově vyjdou tyto dva proteiny podobně.

Czech Virus Perfect Milkshake obsah bílkovin

Závěr

Dle slov Czech Virus se jedná o zlatý standard mezi proteiny. S tímto tvrzením souhlasím. Oproti jejich Pure Elite CFM, který je navíc obohacen o další trávicí enzymy a laktobacily, je protein složením určitě o něco horší. Avšak pokud vezmeme v potaz jen základní faktor, který od syrovátkového proteinu čekáme - rychlé doplnění kvalitních bílkovin bez zatížení trávení, splní Perfect Milkshake tento úkol bezchybně.

Chuť je perfektní, složení solidní a cena příjemná. Rozhodně doporučuji běžné populaci a sportovcům, co hledají kvalitní a navíc velmi chutný syrovátkový koncentrát.

Komentáře (1)

Martin Jenka
Květen 21, 2020

Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli by jste nezrecenzovali minerální vody DrWitt. Recenze by vás vyšla na 200Kč max.. Myslím že by recenze měla spoustu zájemců si ji přečíst.

Souhlasím(+9)
Nesouhlasím(0)