Energy Flash: Prvotřídní předtréninkovka od Chevronu? [recenze]

Naposledy upraveno: 3. srpna 2022

Jít do fitka je pro většinu z nás určitým rituálem, na který se za normálních okolností celý den těšíme. Určitě ale nejsem jediný, komu se čas od času prostě za žádnou cenu nechce, ať už kvůli pracovním povinnostem, škole, nebo třeba kvůli špatnému spánku předešlou noc. V těhle situacích obvykle sahám po některém z nakopávačů z předních míst našeho srovnání nejlepších nakopávačů. Poslední dobou jsem si ale zamiloval doplněk, o kterém jsem nikdy předtím neslyšel. Byl jím Energy Flash od společnosti Chevron Nutrition. A po nějakém čase testování je na čase, abych se o své zkušenosti podělil. 

Chevron Nutrition Energy Flash
Publikováno: 3. prosince 2021
Upraveno: 3. srpna 2022
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Chuť
9.0/10
Rozpustnost
10.0/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
9.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů
Tabulka cen pro Chevron Nutrition Energy Flash
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  699 Kč

Prvotřídní složení, které spolehlivě nakopne 

Jako vždy v našich recenzích, budu i tentokrát hodnotit na prvním místě složení, protože to je ten hlavní faktor, zda si doplněk vybrat či ne. A v případě Energy Flash jsem byl velmi příjemně překvapený. Z celkem 10 účinných látek určitě stojí za zmínku třeba citrulin, který prokazatelně podporuje prokrvení svalů při tréninku. Mile mě potěšil obsah 5 gramů beta alaninu, který je zodpovědný za ono pověstné pálení uší, které spousta lidí vyhledává. A jelikož pět gramů je docela solidní dávka, můžete se spolehnout, že vás uši budou štípat o sto šest. O zlepšení soustředění se pak postará kofein, extrakt ze zeleného čaje, DMAE a synefrin. To je zkrátka a dobře složení, kterému snad není co vytknout. Osobně bych možná jen použil více gramů citrulinu, některé konkurenční doplňky totiž nabízí až 8 gramů v jedné dávce, kdežto Energy Flash jich má jen pět. 

Složení Energy Flash je velmi obstojné

Super chuť a bezproblémová příprava

Rovněž další aspekt, kterým se v našich recenzích zabýváme, splnil Energy Flash na jedničku. Jeho příprava je totiž naprosto bezproblémová a rozpustíte ho dokonce i bez šejkru. Jestli pijete pre-workout třeba doma ještě předtím, než vyrazíte na trénink, můžete si odměrku klidně nasypat do skleničky, zalít vodou a rozmíchat pomocí obyčejné lžičky. Rozpustí se opravdu bez problémů a během chviličky. Stejně dobře je na tom i po stránce chuti. My jsme měli možnost vyzkoušet variantu jablko, která byla tak akorát sladká a příjemně osvěžující. Jelikož osobně nemám rád nějaké přeslazené příchutě doplňků, tato varianta mi víc než vyhovovala. Pokud byste náhodou chtěli vyzkoušet něco jiného, ještě je na výběr růžový grep. Ten jsme ale bohužel neměli možnost hodnotit. 

Nakopávač, který šlape jako hodinky 

Dobré složení, které jsme zmiňovali v prvním odstavci, se samozřejmě odráží dobrým efektem. Nakopávač jsem pil nějakých 25-30 minut před tréninkem a už po chvilce je cítit mírné mravenčení uší. Na tréninku jsem pak byl maximálně soustředěný a co je hlavní, prokrvení svalů bylo úplně neskutečné. Efekt nakopávače bez problémů vydržel zhruba hodinu a půl, což je standardní doba mého tréninku. Nemám co vytknout! 

Doporučujeme jej pít zhruba půl hodiny před tréninkem

Dobrý poměr ceny a kvality 

Energy Flash se prodává v půlkilovém balení, které obsahuje 20 dávek po 25 gramech a stojí cca 699 Kč. Jedna dávka tak vychází orientačně na 35 korun, což je příjemná cena. Agrezz, který se stal vítězem našeho srovnání nejlepších nakopávačů totiž vychází na 39 Kč za dávku a většina dalších produktů se drží vesměs podobně. Výhledově tedy určitě budeme přemýšlet o tom, že Energy Flash zařadíme do našeho žebříčku, který samozřejmě pravidelně aktualizujeme. 

Tabulka cen pro Chevron Nutrition Energy Flash
Obchod
Cena
Odkaz
Cena:  699 Kč

Závěr: Nakopávač, který se určitě vyplatí

Co říct závěrem? Snad jen to, že Energy Flash je solidní nakopávač za velmi dobrou cenu. Není tedy důvod, proč bychom vám ho nedoporučili. Za nás je to doplněk, ke kterému se v budoucnu určitě ještě rádi vrátíme a vyzkoušet ho vřele doporučujeme i vám. 

Máte s ním nějaké zkušenosti? Nebo byste se jen rádi na něco zeptali? Neváhejte tak učinit v komentářích. 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.