Erebos Drink – Přírodní energetický nápoj, který z vás udělá boha? (Recenze)

Naposledy upraveno: 19. března 2019

Energetické nápoje jsou zlo. Vždycky jsem to říkal a můj názor asi jen tak něco nezmění. A kdyby jen říkal. Dokonce jsem na toto téma sepsal i celý článek, který jsme poté umístili do sekce “Fitness neřestí”. Nicméně když jsem nedávno brouzdal světem sociálních sítí, natrefil jsem na jakýsi přírodní energetický nápoj, který mě opravdu zaujal.

Jak jste asi správně odhadli hned po přečtení názvu tohoto článku, byl to Erebos, naprosto přírodní produkt bez barviv a konzervantů, ale zato hned s extrakty z 19 různých přírodních bylin. Byl skutečně tak dobrý, jak se říká? Vyplatí se do něj investovat? Cítil jsem nějakou pozitivní změnu? To vše a mnohem více se dozvíte v následující recenzi.

Erebos
Publikováno: 10. března 2019
Upraveno: 19. března 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nápoje
Složení
10.0/10
Chuť
9.8/10
Cena
7.9/10
Efekt
9.5/10
Vstřebatelnost
9.8/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

Pro kompletnost zbývá dodat snad jen to, že abych nehodnotil jen a pouze jednu variantu Erebosu, vyzkoušel jsem hned tři- originální, spicy (kořeněnou) a bitter (s chmelem). Teď už ale k samotné recenzi. 

Složení, jaké absolutně nemá konkurenci

Jak jistě chápete, tím nejdůležitějším důvodem, proč se do Erebosu vyplatí investovat, je jeho prvotřídní složení. Najdete v něm výluhy z 19 různých bylin, z nichž nejvýznamnější jsou: 

  • ženšen pravý, který je znám pro své blahodárné účinky na snížení stresu, díky obsahu adaptogenních ginsenosidů může být využit při léčbě jak nízkého, tak i vysokého tlaku, obsahuje vitamíny B1,B2, B3, A, dále v něm najdete i zinek,  velké množství fenolů, alkaloidů i polypeptidů 
  • guarana, která je známá pro své stimulační účinky, schopnost zlepšovat náladu, oddálit pocit hladu, bránění rozvoji deprese a povzbuzení mozkové činnosti.
  • kotvičník zemní, který má schopnost zvyšovat hladinu testosteronu u mužů a zároveň zvyšovat hladinu estrogenů u žen. Má ale daleko více účinků, je protizánětlivý, dokáže stimulovat organismus i zlepšit celkovou psychickou a fyzickou vitalitu. 
  • kurkuma, která dokáže snižovat hladinu cholesterolu, odstranit volné kyslíkaté radikály z těla, chránit buňky před oxidativním stresem i regulovat pocit hladu (za což je zodpovědný enzym leptin signalizující centrální nervové soustavě sytost. 
  • ginko biloba, která je skvělým zdrojem přírodního vitamínu C, obsahuje vysoké množství terpenů, flavonoidů a dalších účinných látek. Mimo to bývá hojně využívána pro svoji schopnost zlepšit paměť a schopnost soustředění. 

A náš seznam by samozřejmě mohl pokračovat i dále, protože takový zázvor, yerba, kola a další rostliny také překypují pozitivními účinky. To už bychom v článku ale příliš ubírali místo dalším aspektům, na které jsme se v naší recenzi zaměřili. Pokud vás tedy zajímá složení podrobněji, určitě se podívejte na stránky výrobce

Erebos složení

Chuť, která osvěží nejen v horkých letních dnech 

Když zrovna nejsem v přípravě na závody, dám si čas od času pivo. Mám rád jeho typickou hořkost a pokud mi nenarušuje výkonnost na tréninku, vždy mi přijde jako lepší volba, než třeba Coca Cola a podobné chemické koktejly. Když jsem ale v přípravě na závody, nepřipadá alkohol v úvahu. A jelikož výše zmíněné přeslazené nápoje ze srdce nesnáším, potřeboval bych nějakou příjemnou náhradu. A právě tu jsem našel v Erebosu. Jak jsem předeslal již v úvodu, vyzkoušel jsem tři různé varianty a mé podrobnější hodnocení vypadá asi takto: 

  • Erebos original mi přišel jako zlatá střední cesta, jeho chuť byla naprosto příjemná, i přes použití kombinace medu a třtinového cukru nepůsobila přehnaně sladce, dokázala skvěle osvěžit a cítil jsem se po vypití naprosto famózně. Proto ho hodnotím 9,5 body z 10 možných. 
  • Erebos bitter používá místo medu chmel, což se samozřejmě projeví i na chuti. Tato verze nápoje mi přišla ještě více osvěžující, ještě méně sladká a jak už samotný název napovídá, příjemně hořká. Jelikož hořké nápoje naprosto miluju, nemám Erebosu bitter co vytknout. Na druhou stranu, pokud chmelové věci rádi nemáte, pravděpodobně bych raději zvolil originální Erebos. Já ho ale hodnotím také 10 body z 10. 
  • Erebos spicy obsahuje kromě výluhu z 19 bylin ještě výluh z některých koření, konkrétně se jedná o hřebíček, anýz a skořici. Podle některých webů patří tohle trio mezi skvělé koření, které vás obzvlášť v zimě dokáží skvěle zahřát a podpořit správné fungování imunitního systému. A v neposlední řadě dodají Erebosu skvělou chuť. Netroufám si ji k ničemu známému přirovnat, protože chuť tohoto nápoje je značně specifická, nicméně opět splnila mé očekávání, není sladká, osvěží a tentokrát i prohřeje. No a jelikož jsem tenhle nápoj testoval v zimě, opět mu nemám co vytknout a hodnotím ho 10 body z 10.  

Erebos varianty

Zpozoroval jsem na sobě nějaký pozitivní efekt? 

Erebos jsem užíval vždy před tréninkem jako náhradu nákopávače (v té době jsem používal Nitrox pump, jeden z TOP doplňků našeho srovnání nejlepších nakopávačů) a musím říct, že alternativa to byla naprosto vyhovující. Díky poměrně vysokému obsahu kofeinu (106mg/lahev) jsem cítil na tréninku příjemnou stimulaci, dobrou koncentraci a dokonce i potlačení únavy.

Samozřejmě nemůžete čekat extrémní napumpování, ani jiné efekty silných nakopávačů, ale vzhledem k tomu, že se jedná o čistě přírodní produkt, splnil má očekávání na 1000% a při první příležitosti koupit si další to rozhodně udělám. 

Cena je odpovídající, ale přesto vysoká 

Nemá cenu si nalhávat, že by cena za Erebos byla nějak nízká. Pokud se rozhodnete investovat do balení 6 kusů (tedy nejmenšího možného), vyjde vás jeden nápoj na 60 Kč. Jakkoliv děsivě to může působit, je důležité si uvědomit, jaká je vlastně cena klasických energetických nápojů, jaké jsou náklady na výrobu tohoto produktu a mnoho a mnoho dalšího. Osobně bych raději pil obden Erebos než každý den nějaký energetický nápoj s tunou glukózovo-fruktózového sirupu, konzervantů, aromat a dalších nekvalitních a nezdravých surovin.

Kde a za kolik se Erebos prodává?

Erebos cena

Závěrečné zhodnocení

Ideální produkt, jaký na současném trhu rozhodně nemá konkurenci a z mého pohledu i skvělá alternativa pro všechny z vás, kteří se potřebují zbavit závislosti na energetických nápojích i předtréninkových stimulantech. Je osvěžující, složení bezchybné a co je nejdůležitější, opravdu funguje. Jak už to ale u takových produktů bývá, musíte zkousnout poněkud vyšší cenu.

Zkrátka a dobře, pokud jste ochotni si za kvalitu náležitě připlatit, rozhodně Erebos musíte vyzkoušet.

Komentáře (3)

Marek Persein
Březen 18, 2019

Dobrý den,Jezdím v noci jako řídič a vykládám zboží na paletach 33 palet. Užívám tekutou stravu Manu jen v práci.Jakou jinou stravu v prášku by jste mě doporučili. Nejsem vegan atd.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Robo
Červenec 4, 2019

2kg slaniny

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Martin Červený
Srpen 31, 2019

Syrovátkový protein

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)