Extrifit High Whey 80: Výborný protein za skvělou cenu (Recenze)

High Whey 80 patří mezi vlajkové lodě značky Extrifit a zároveň se dlouhá léta jedná o jeden z nejspolehlivějších syrovátkových proteinů na trhu. Dnes si tento protein podrobně rozebereme a podíváme se na to, jak si v nabité konkurenci vede v porovnání s jinými produkty od známých značek. Platí i po několika letech od uvedení na trh, že High Whey 80 patří mezi to nejlepší, co můžete mezi syrovátkovými proteiny sehnat? Nebo jsou dny jeho slávy dávno pryč a dnes už se za něj nevyplatí utrácet peníze? To a mnohem více se dozvíte v naší nové recenzi.

Extrifit High Whey 80
Kategorie: Proteiny
Chuť
8.0/10
Rozpustnost
9.5/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
8.5/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
8.7
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Extrifit High Whey 80
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  1299 Kč
Cena:  1299 Kč
Cena:  1299 Kč

Spolehlivé složení je zárukou kvality

Extrifit High Whey 80 je kombinací syrovátkového koncentrátu tvořícího 85 % bílkovinné složky a syrovátkového izolátu představujícího zbývajících 15 %. Výroba pomocí metody křížové mikrofiltrace (CFM) je samozřejmostí, díky čemuž se výsledný produkt může pyšnit prvotřídní kvalitou. Kombinaci koncentrátu a izolátu považuji za velmi dobrou volbu, protože takový produkt v sobě kombinuje výhody obou typů proteinu. Na druhou stranu je důležité dodat, že jelikož syrovátkový izolát představuje jen 15 % složení, je potřeba na celý suplement hledět jako na koncentrát s o něco lepší stravitelností, než je zvykem. Ocenit musíme rovněž přítomnost trávicího enzymu papainu a pH stabilní laktázy. Obě látky pomáhají se vstřebatelností produktu, čímž zvyšují jeho účinnost.

Jedna dávka proteinu (30 gramů) obsahuje v průměru 22 g bílkovin, 2,1 g sacharidů a 2,2 g tuků. Za mírné zklamání považuji skutečnost, že navzdory svému názvu obsahuje Extrifit High Whey 80 maximálně 76 g bílkovin na 100 g produktu. U příchutě nugát se dokonce jedná pouze o 71 g bílkovin, což upřímně řečeno není zrovna nejvíc. Složení jako celek ale musíme hodnotit velmi dobře a až na tento malý nedostatek mu v podstatě nemáme co vytknout.

Nepřehlédněte
V naší recenzi na Czech Virus Pure Elite CFM se dozvíte, proč má tento protein jedno z nejlepších složení na trhu.

Bezproblémová rozpustnost a skvělá konzistence

Jak už bylo řečeno v předchozím odstavci, jedna dávka tohoto proteinu představuje 30 gramů. Jedno velké balení (2 270 g) vám proto vystačí celkem na 75 dní, což je prostě skvělé. Uvedených 30 gramů výrobce doporučuje rozpustit ve 150-200 ml vody, což je o něco méně, než odpovídá běžné praxi. I přesto nebudete mít během přípravy sebemenší problém s rozpustností nebo s tvořením hrudek. Protein ani nijak nepění, což je vítané pozitivum. Konzistence výsledného nápoje je podle mě skvělá, přesto ale doporučuji vyzkoušet jednu dávku smíchat 250 ml vody, protože v takovém případě je konzistence ještě o něco lepší (to je ale pouze subjektivní názor).

Najděte High whey 80 za nejlepší cenu na trhu
Zkontrolovat cenu

Ze stravitelnosti nemusíte mít obavy

Někdy se může stát, že má po užití proteinu problémy se zažíváním. Osobně se mi to stává spíše po vyzkoušení méně kvalitních výrobků. To ale rozhodně není tento případ. Extrifit High Whey 80 je stravitelný naprosto bez problému a žádné potíže jsem nezaznamenal ani po dlouhodobém užívání. Do jaké míry je to zásluhou enzymu papain a laktázy se stabilním pH, je těžké určit, každopádně tyto přidané látky určitě nejsou na škodu.

Nepřehlédněte
V našem žebříčku nejlepších trávicích enzymů najdete ty nejlepší produkty, které vám pomohou se zažíváním.

Některé příchutě vás potěší potěší, jiné nikoliv

Extrifit High Whey 80 je aktuálně dostupné ve 12 různých příchutích. Kromě klasik typu čokoláda, vanilka nebo banán si můžete dopřát také příchuť pistácie, nugátu nebo jablečného štrůdlu. Při hodnocení příchutí je důležité mít na paměti, že se jedná pouze o subjektivní názory naší redakce. Pokud nám něco nechutná, neznamená to, že zrovna vám daná příchuť nebude vyhovovat. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit příchutě čokoláda, lískový oříšek nebo borůvka. Jsou velmi dobře vyvážené a určitě stojí za zkoušku. Naopak příchutě cookies a nugát mě moc neoslovily a působily dost uměle.

Co se týče nutričních hodnot, jsou mezi jednotlivými příchutěmi celkem znatelné rozdíly. Zatímco nejvíc bílkovin obsahují příchutě vanilka, borůvka a cookies (76 g na 100 g), nejméně bílkovin obsahuje příchuť nugát (pouhých 71 g na 100 g). Příchuť nugát zároveň obsahuje i nejvíce sacharidů, takže nutričně je na tom ze všech příchutí nejhůře.

Férová cena

Důležitým aspektem, který při hodnocení nesmíme přehlédnout, je cena. Extrifit High Whey 80 se v tomto směru nachází tak nějak v průměru. Na trhu seženete levnější produkty, zároveň ale můžete narazit i na mnoho dražších alternativ. Důležité je, že v poměru ceny a kvality si tento protein stále vede velmi dobře. Díky vysoké kvalitě a propracovanému složení je tato cena zcela odůvodněná.

Tabulka cen pro Extrifit High Whey 80
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  1299 Kč
Cena:  1299 Kč
Cena:  1299 Kč

Závěrečné zhodnocení

Extrifit High Whey 80 patří i v dnešní době bez debat mezi nejlepší proteiny na trhu. Za vyzdvihnutí stojí zejména kombinace syrovátkového koncentrátu s izolátem a obsah trávicího enzymu papainu a pH stabilní laktázy. Mírným zklamáním byly některé příchutě, které na můj vkus působily až moc uměle. Vzato kolem a kolem však můžeme Extrifit High Whey 80 vřele doporučit každému, kdo hledá spolehlivý syrovátkový protein za férovou cenu.

Pokud vás Extrifit High Whey 80 přesto nezaujal, nevěště hlavu. V našem srovnání nejlepších syrovátkových proteinů najdete hromadu dalších kvalitních produktů, ze kterých si zaručeně vyberete.

Koupit za nejlepší cenu

Velký test syrovátkových proteinů (VIDEO):

Proč nám můžete věřit?

Diskuze a zkušenosti (4)

Herman Vesely
Červen 6, 2018

Zdravim rad bych vedel proc promin evolution je lepsi nez treba high extrifit ten ma o mnho vic aminokyselin I bcaa take obsahuje travici enzimy a je tak tz cfm a k tomu izolat...stoji stejne a hmotnost take stejna. dekuji

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Miroslav Dvořák
Červen 10, 2018

Ahoj,

Podle aktuálních cen na webu kulturistika.com vychází Prom- In CFM Evolution asi o 100 Kč levněji. Jinak High Whey 80 obsahuje o téměř 5g jednoduchých cukrů více, dále obsahuje zahušťovadla (xanthan a guma guar). Já osobně navíc nemám příliš rád umělé příchutě proteinů Extrifit, ale chápu, že to je můj čistě subjektivní názor.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Evelína
Únor 10, 2019

Zdravím, je dobrou volbou i ženě do "diety a rýsovačky" + po tréninkách boxu? Děkuji

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Únor 13, 2019

Ahoj,

Dobrou volbou určitě je, užívání proteinu po aerobním cvičení vůbec nic nebrání :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)