HODNOCENÍ: Prvotřídní protein High Whey 80 (Test/Recenze)

Naposledy upraveno: 1. října 2017

Shrnutí: High Whey 80 je zcela revoluční produkt s vylepšeným složením a ověřenými ingrediencemi.

Extrifit High Whey 80
Publikováno: 1. září 2017
Upraveno: 1. října 2017
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
8.0/10
Rozpustnost
9.9/10
Stravitelnost
9.0/10
Složení
9.5/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů

„Nový protein od Extrifitu s vylepšeným složením?“ Pomyslel jsem si před pár týdny.

Zaujal mě už kvůli prvotřídnímu oranžovému obalu, a tak jsem se o něj začal zajímat důkladněji. Prostudoval jsem nutriční hodnoty, zdroje bílkovin, výrobní technologie i všech 12 dostupných příchutí a hned jsem věděl, že ho prostě musím mít. 

Hlavní výhody:

  • Kombinace syrovátkového proteinového koncentrátu a CFM proteinového izolátu 
  • Obohaceno a papain a pH stabilní laktázu 
  • 23g bílkovin v každé dávce (30g)
  • Perfektní pro nárůst svalové hmoty
  • Ideální produkt do diety

Prvotřídní rozpustnost a optimální konzistence

Jde vidět, že proteiny umí v Extrifitu opravdu na jedničku.

High Whey 80 je 100% instantní, rozmícháte ho i bez použití sítka v šejkru. Nevytváří hrudky, nepění a je hotový do minuty. Jednu 30g odměrku jsem vysypal do 250ml vody a výsledný produkt měl naprosto optimální konzistenci.

Nejlepší příchuť? Jednoznačně vanilka!

Po předešlých zkušenostech jsem nechtěl riskovat, že si koupím opět nějakou nechutnou břečku, a proto jsem sáhl po osvědčené vanilkové příchuti. Naprosto bez nadsázky si troufám tvrdit, že to byl ten nejlepší protein, jaký jsem kdy ochutnal.

Naopak příchuť cookies mi přišla natolik umělá, že jsem nebyl schopný protein vůbec dobrat.

Cena, která nepoloží váš rozpočet

Standartní cena High Whey 80 je někde okolo 1099,-Kč, což je vzhledem k velmi lahodné chuti, výborné konzistenci, skvělému zastoupení živin a velmi dobré stravitelnosti opravdu příjemná cena.

Ve výprodeji se dá ovšem sehnat i za mnohem lepší cenu. Díky dostupnosti hned ve třech různých velikostech si navíc vybere opravdu každý z vás.

Perfektní stravitelnost díky obsahu papainu a laktáze se stabilním pH

První věcí, kterou jsem si na tomto vylepšeném produktu všiml, byl právě obsah trávicího enzymu papainu a laktázy se stabilním pH.

co je to papain a laktáza?

Papain je proteolytický enzym pojmenovaný podle svého původu v papáji. Své hlavní využití má ve změkčování masa, protože dokáže rozložit i ta nejtvrdší masová vlákna. Používá se ale například i při bělení zubů.

Laktáza je enzym, který má na starost štěpení laktózy na jednoduché cukry. Své hlavní využití má při hydrolyzaci laktózy v mléčných výrobcích- snižuje obsah laktózy a tím pádem zlepšuje vstřebatelnost. Velmi často se také přidává do zmrzlin, protože mléko pak dostane sladší a příjemnější chuť, ale zároveň si zachová veškeré nutriční hodnoty.

Musím říct, že stravitelnost nového a vylepšeného High Whey 80 je daleko lepší, než jako tomu bylo u původního produktu.

Složení

Základem High Whey 80 je syrovátkový proteinový koncentrát, který tvoří 85% bílkovin v produktu. Zbylých 15% tvoří CFM syrovátkový proteinový izolát. Aby byla tato kombinace dotáhnuta k dokonalosti, je obohacena o výše zmíněný papain a laktázu se stabilním pH.

Závěrečné zhodnocení

Pokud hledáte prvotřídní protein, na který se budete těšit po každém tréninku, je High Whey 80 od Extrifitu tou pravou volbou pro vás.

Komentáře (0)

Zatím nikdo nekomentoval. Buď první a napiš svůj názor.