Extrifit V52 Vita Complex Forte – Multivitamín s špatným efektem (Recenze)

Naposledy upraveno: 16. dubna 2020

Když jsme začali přemýšlet nad tím, jaké multivitamíny vybrat do našeho žebříčku, V52 od společnosti Extrifit byl jasnou volbou. Extrifit je na trhu stálicí, která má na kontě už celou řadu velmi kvalitních výrobků. Když se mi do ruky dostal jejich multivitamín poprvé, byl jsem plný očekávání.

Bohužel tato očekávání se rozplynula, jakmile jsem si přečetl složení na zadní straně obaluCo konkrétně se mi nelíbilo? Jaký je můj názor na tento produkt? Doporučil bych ho vůbec ostatním? To a mnoho dalšího se dozvíte níže.

Extrifit V 52 Vita Complex Forte
Publikováno: 13. února 2020
Upraveno: 16. dubna 2020
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Vitamíny, minerály
Složení
6.5/10
Kvalita surovin
6.0/10
Účinnost
7.5/10
Cena
8.5/10
Využitelnost
6.8/10
Celkové hodnocení
7.1
z 10 bodů

Vzhledem k obrovské konkurenci na trhu s výživovými suplementy je pochopitelné, že výrobci se často snaží přijít s něčím novým, čím by mohli zákazníky ohromit. Extrifit v tomto případě zacílil především na co největší počet aktivních látek. Naneštěstí i zde platí pravidlo, že kvalita je důležitější než kvantita, a právě kvalita je to, co V52 chybí.

Najdete zde vše, co potřebujete. Ale...

V každé tabletě toho vitamínu najdete hned 52 látek, což je minimálně na českém trhu jedno z nejrozsáhlejších složení, s jakým jsme se v naší redakci setkali. Nezpochybnitelným plusem je obsah velkého množství adaptogenů a enzymů, které obsahuje jen malé množství konkurenčních výrobků. Mezi nejvýznamnější účinné látky v jedné tabletě patří:

  • 125 mcg jódu, který je klíčový pro správné fungování štítné žlázy
  • 10 mg L-karnitinu, který hraje důležitou roli v přeměně uloženého tuku na energii
  • 14,3 mg ženšenu, jenž pomáhá předcházet stresu a zároveň podporovat správnou činnost mozku
  • 35 mg inositolu
  • 1 mg vitamínu A

Když ale přijde na kvalitu některých látek, nebo množství, ve kterém jsou obsaženy, slova chvály již nejsou na místě. Hořčík je zde obsažen ve formě oxidu, který je sice nejlevnější, ale pochopitelně také nejméně kvalitní. Další prvky, jako například vitamín D3, jsou obsaženy v tak malém množství, že jediným přínosem jejich přítomnosti v produktu je navýšení celkového množství látek. Složení celkově působí dojmem, že výrobce nekladl velký důraz na kvalitu, ale snažil se pouze upřednostnit kvantitu.

Extrifit V 52 - složení

NÁŠ TIP!
Kvalitní vitamíny a minerály jsou nezbytně nutné pro správnou regeneraci po náročném tréninku. Tématu regenerace jsme věnovali celý článek, ve kterém se dozvíte, jakými dalšími způsoby se dá regenerace podpořit.

Kdy a jak V52 užívat?

Dávkování je v případě V 52 velmi jednoduché. Jedna denní dávka se skládá pouze z jedné tablety, kterou je nejlepší konzumovat spolu s jídlem a samozřejmě nezapomenout zapít dostatečným množstvím vody. Při doporučeném dávkování vám jedno balení vydrží na 2 měsíce.

Extrifit V 52 - užívání

Odpovídá cena kvalitě?

V 52 se řadí mezi levnější multivitamíny. Jedna denní dávka vás vyjde na 7 Kč, což je velmi dobrá cena. V porovnání s většinou ostatních vitamínových doplňků v této cenové kategorii se jedná o velmi kvalitní produkt.

Vzhledem k jeho ceně se hodí především pro studenty, nebo pro sportovní nadšence, kteří cvičí spíše rekreačně. Lidé, kteří sportují aktivněji, by měli zvážit koupi kvalitnějšího doplňku s koncentrovanějším složením.

Tabulka cen pro Extrifit V 52 Vita Complex Forte
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Extrifit V 52 - cena a kvalita

Pocítím při užívání V52 nějaký rozdíl?

Účinnost doplňků tohoto typu je značně subjektivní, takže na každého může mít trochu jiný efekt. Nicméně z mého pohledu není V52 moc účinný.

Je pravda, že jsem pocítil pozitivní změny v porovnání s obdobím, kdy jsem nebral žádný multivitamín, ale ve srovnání s konkurenčními výrobky byl efekt mnohem menší. I když do sebe dostanete každý den 52 látek, jejich špatná kvalita a nízký obsah způsobí, že nemají téměř žádný účinek. V konečném důsledku pak stejně budete muset užívat některé dílčí důležité složky (jako je například hořčík a zinek) zcela odděleně.

Extrifit V 52 - užívání rozdíl

Náš tip!
Pokud jste zjistili, že Extrifit V52 není to pravé pro vás, podívejte se na náš žebříček nejlepších multivitamínů pro letošní rok, kde jsme se podrobně podívali na různé alternativy, ze kterých si vybere jak rekreační, tak zkušený sportovec.

Závěrečné zhodnocení

Ačkoli jsem byl ohledně toho multivitamínu od začátku dost optimistický, po důkladnějším pohledu na složení a efektivitu tohoto výrobku musím konstatovat, že V 52 nepatří mezi nejvydařenější produkty, které Extrifit nabízí. Ale jak už to v životě bývá, nic není černobílé. Neříkám, že V52 si nemůže najít své fanoušky. Znovu opakuji, že ve své cenové kategorii se jedná o poměrně dobrý suplement.

Pokud nevyžadujete nejkvalitnější složení, protože netrénujete příliš často, nebo zkrátka sportujete spíše rekreačně, V52 může být dobrou volbou. Ovšem člověk, který se cvičení věnují více a potrpí si na kvalitním složení, ve kterém se objevují dobře využitelné vitamíny a minerály, by byl z koupi tohoto produktu pravděpodobně zklamaný.

To je z naší strany vše. Do komentářů nám můžete napsat svůj názor na tento doplněk, nebo se na nás obrátit s kterýmikoliv dotazy.

Srovnání nejlepších multivitamínů na trhu (VIDEO):

Komentáře (1)

dodo
Září 23, 2020

Dobrý deň

Môžem užívať Vita Complex V52 Forte dlhodobo?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)