Frankys Bakery Candy Splash recenze 2021, mezinárodně oblíbené bezkalorické ochucující kapky

Naposledy upraveno: 6. října 2021

Po dlouhé době se dostávám opět k velmi oblíbenému odvětví fitness stravování a tou jsou bezkalorické ochucující kapky tzv. Flavour drops. Jako první bezkalorické ochucovadla jsem v minulosti recenzoval Flavdrops od Myprotein a nyní přišla řada na toho největšího konkurenta a tím je společnost Frankys Bakery.

V minulé recenzi jsme se zaměřili spíše na to, zda se do takového typu produktu vůbec vyplatí investovat nebo jestli vám pomůže ve fázi dietování. Těmito věcmi se nyní zabývat nemusíme a recenze bude zaměřená čistě na tento konkrétní výrobek a na to, co vás všechny zajímá nejvíce a tou je chuť.

Frankys Bakery Candy Splash
Publikováno: 29. září 2021
Upraveno: 6. října 2021
Autor recenze: Michal Houfek
Kategorie: Potraviny
Chuť
9.5/10
Složení
9.0/10
Cena
5.5/10
Využitelnost
8.0/10
Celkové hodnocení
8.0
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Frankys Bakery Candy Splash
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Složení téměř bez jediné chybičky

Složení Candy Splash je u každé příchutě naprosto totožnéjediná složka, která se mění je použité aroma. Proto složení ochucujících kapek proberu takto obecně.

frankys bakery candy splash složení

Nejhlavnější složkou jsou samozřejmě právě tato aromataVýrobce na výrobku neuvádí, zda se jedná o aromata umělá nebo přírodní, což se může stejně u každé příchutě úplně lišit. Nicméně podle vlastní zkušenosti bych se spíše přikláněl k tomu, že výrobce použil aromata umělá. Z mého pohledu to není nijak na závadu, ale určitě to beru jako určité malé negativum.

V poslední řadě je tu použito sladidlo sukralóza. Jedná se o dneska již naprosto běžné umělé bezkalorické sladidlo, které můžeme nalézt takřka všude. Ve světě se vedou debaty o tom, zda jsou umělá sladidla pro nás nezávadná nebo zda přinášejí nějaká rizika, ale to jsou dle mého názoru naprosto zcestné debaty. Všechny umělé sladidla byly a jsou schváleny jako zdraví nezávadná. Nehledě na to, že aby vám jakkoliv ublížili, museli byste zkonzumovat neuvěřitelné množství, což je ale v podstatě se všemi jídly. Proto se sukralózy rozhodně nebojte a pokud máte chuť, oslaďte si vaše jídlo.

  ve 100ml v porci 5ml
Energetická hodnota 0 kJ 0 kJ
  0 kcal 0 kcal
Tuky 0 g 0 g
     Z toho nasycené mastné kyseliny 0 g 0 g
Sacharidy 0 g 0 g
     Z toho cukry 0 g 0 g
Bílkoviny 0 g 0 g
Sůl 0 g 0 g
Vláknina 0 g 0 g


Problémy s dávkovánímJako třetí složka je ve složení voda, tím celý výčet končí. Složení Candy Splash považuji za maximálně čisté a pokud přehlédnu použitá umělá aromata není mu co vytknout, proto je oproti Flavdrops od výrobce Myprotein rozhodně mým favoritem už z tohoto pohledu.

Výrobce udává předepsané dávkování 5-10 kapek v závislosti na množství připravovaného jídla. Po vlastním odzkoušení jsem zjistil že ochucující kapky jsou na můj vkus opravdu málo výrazné, proto pokud máte radši sytější chuť, tak bude nutné dávkování o mnoho zvýšit.

Z vlastního pozorování jsem zjistil, že do ovesné či jiné kaše jsem musel dát alespoň 20 kapek, abych zde příchuť ucítil, což se značně odráží i na celkové ceně výrobku, protože vám vydrží o mnoho kratší dobu.

Naopak do jogurtu či tvarohu postačí kapek méně, nebo pokud si jen doslazujete kafe, čaj, tak tady bude také dostačovat předepsané dávkování.

Ale pokud srovnám produkt s Flavdrops od Myprotein (ten měl i větší sladivost), tak se z tohoto důvodu ceny obou výrobku značně liší. U Candy Splash se můžete vyšplhat až na dvojnásobnou či trojnásobnou cenu v závislosti na tom, jak moc sladíte.

Jak jednotlivé varianty obstály v chuťovém testu?

Dostáváme se konečně k hlavnímu bodu a tou je chuť.

frankys bakery candy splash příchutě

Je nutné podotknout, že jsem určitě netestoval úplně každou příchuť Candy Splash, protože jich je zkrátka strašně moc. Vybral jsem několik nejoblíbenějších a několik, které mi zněly zajímavě a ty jsou podrobně otestoval. 

Všechny testované příchutě byly vyzkoušeny převážně v bílém řeckém jogurtu, v ovesné kaši a v rýžové kaši. Obecně můžu nyní říci, že na můj vkus jsou ochucující kapky od Frankys Bakery hodně nevýrazné a v ovesné/rýžové kaši jsem je prakticky necítil (jedině pokud jsem dal opravdu velké množství). 

Na druhou stranu do bílého jogurtu, který byl v množství 300g, do kterého jsem přidal zhruba 10 kapek produktu, byly Candy Splash naprosto perfektní a pochutnal jsem si zde úplně na každé příchuti (může to být samozřejmě značně subjektivní). Mým největším favoritem byla bílá čokoláda a vodní meloun.

Z výše zmíněného důvodu jsem se rozhodl, že Candy Splash otestuji pouze v jogurtu či tvarohu, protože z kaší jsem bohužel nic nepoznal.

 

Frankys Bakery Candy Splash

Množství: 30 ml na jedno balení

Cena: 119,- Kč

Počet dávek: 60 (pokud máte rádi výraznější - 30 dávek)

Mléčná čokoláda (9/10)

frankys bakery candy splash čokoláda

Potěší každého milovníka nasládlých kakaových nápojů typu granko. Je tu cítit příjemný čokoládový podtón, který ovšem není tolik výrazný, naopak je doprovázený sladkým mléčným dozvukem. Příchuť mi zachutnala, po přidání do tvarohu vznikne identický čokoládový pribináček.

Toffee (8/10)

Byl po otevření okamžitě příjemně cítit a musím říci, že i po přidání do jídla byl poněkud výraznější než ostatní varianty. Pro milovníky Toffee určitě skvělá volba.

Čokoládová pěna (7/10)

Bylo celkem zklamáním. Popravdě ani nevím jak bych zážitek popsal. Lehký náznak čokolády tam cítit byl, ovšem ten byl doprovázeny mírně hořkým ocasem. Čas od času nebyl špatný na zpestření chuťových buněk, nicméně znovu bych si ho nepořídil.

Stracciatella (9/10)

Jsem zpočátku moc nevěřil, protože jsem si nedovedl představit, že něco chutná jako skutečná stracciatella, ale Frankys Bakery mě vyvedlo z omylu. Po přidání do jogurtu jako bych se vrátil do dětských let a vychutnával si naprosto identickou příchuť jogurtu se stracciatellou. Jediné co chybělo k dokonalosti bylo přidat hoblinky čokolády, ale to bych chtěl po výrobci už moc.

Banán (8/10)

franky bakery candy splash banán

Je tradiční příchuť, kterou bych přirovnal k banánkům v čokoládě, které se prodávají v obchodě. Jinými slovy banánový podtón je zde cítit lehce umělý, ovšem já mám přesně takové banánové chutě rád. Proto říkám, že za mě je velmi povedená a klidně bych si ji pořídil znovu.

Chocolate Glazed doughnut (5/10)

Nejhorší ze všech tří čokoládových chutí, které jsem od Frankys Bakery testoval. Chuť bych přirovnal k velmi hořké chemicky páchnoucí čokoládě, proto jsem ji použil jenom párkrát.

Cinnamon danish swirl (7/10)

Bych přirovnal k lacinější napodobenině skořice s vanilkovým dozvukem. Může to být značně subjektivní názor, ale tato příchuť mě moc neoslovila.

Oříšek (8/10)

Se řadí mezi ty povedenější. Výsledná chuť po přidání do jogurtu byla přirozená, oříšková, pouze byl cítit jemný chemický ocas. Dokonce bych řekl, že mi zachutnal mnohem více než u konkurence od Myprotein.

Mandle (8/10)

Rozhodně není cítit po mandlích. Nevím proč se to jmenuje právě takto, ale chuť je hodně podobná marcipánu. Ve finále mi tato varianta chutnala, jen jsem zmatený ohledně toho názvu.

Vanilka (9/10)

frankys bakery candy flush další příchutě

Je taková klasika, na které se nedá moc pokazit. Výsledek je samozřejmě skvělý, je cítit příjemná vanilková vůně, příjemná vanilková chuť a zde je dokonce eliminován i onen chemický ocas. Za mě se jedná o jednu z nejpovedenějších příchutí.

Bílá čokoláda (10/10)

Je konečně favorit, kterému dávám plný počet. Chuť bílé čokolády mi zachutnala natolik, že jsem si ji skutečně přidával každý den do řeckého jogurtu a výsledný produkt byl delikátní. Úžasná sladká chuť, žádná chemie nebyla cítit, žádný hořký ocas, zkrátka jedna z nejlepších variant.

Mango (8/10)

Ihned po otevření je extrémně silně cítit a po přičichnutí jsem si říkal, že tohle nemůže chutnat dobře, ale to jsem se spletl. Netradiční ovocná varianta mi přišla hodně k chuti a čas od času jsem si z ní udělal zmrzlinu a náramně si pochutnal. Ovšem nedoporučuji k lahvičce přičichnout, protože vás to může odradit.

Vodní meloun (9/10)

Je další příchuť, která se stala mým oblíbencem. Vím, že málokdo má u suplementů tuto chuť rád, protože je hodně specifická a svým způsobem i umělá, ale pokud jste milovníci jako já, tak si tuto variantu zaručeně zamilujete.

Karamel (7/10)

Byl dle mého názoru hodně nevýrazný a musel jsem přidat ohromné množství abych ho vůbec cítil. Ve finále je chuťově dobrý když dáte dostatečné množství a nepostřehl jsem ani žádný chemický ocas. Mým tipem je přidat k této variantě trošku soli a kapek Toffee a vznikne vám hodně podobná chuť slaného karamelu.

Malinový koláč (7/10)

Mě vůbec nezaujal. Na můj vkus je hodně chemická a nevím ani k čemu bych chuť přirovnal, nicméně alespoň malý náznak malin tu cítit byl. Ale určitě si ji znovu nepořídím.

 

tip
Osobně jsem si zamiloval kapky s příchutí bílé čokolády v bílém jogurtu společně s navíc přidanými jahodami a malinami. Klidně tuto směs dejte na 3 hodiny do mrazáku a máte dokonalou zmrzlinu.

 

Tabulka cen pro Frankys Bakery Candy Splash
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Frankys Bakery nebo Myprotein?

Co se složení týče, tak tady je jednoznačný vítěz Candy Splash od Frankys Bakery. Ti mají mnohem čistší složení, které se mi opravdu líbí. 

frankys bakery candy splash

Na druhé straně Flavdrops od Myprotein měly několik zbytečných látek navíc, které se mi vůbec nelíbily, proto je zde vítěz Candy Splash.

Z pohledu ceny je bezesporu levnější varianta Flavdrops. Nejenže se jejich výrobek prodává v balení po 50 ml, ale zároveň mají mnohem větší sladivost, kdy mi stačilo někdy i méně než bylo předepsáno výrobcem.

U Frankys Bakery je balení po 30 ml, zároveň je sladivost menší, tudíž musíte dát mnohem více kapek. Proto je v tomto ohledu jasným vítězem Myprotein.

A z pohledu chuti? Jistě moc dobře víte, že chuť je hodně subjektivní, proto si tady budete muset každý odpovědět sám. Já osobně vím, že jsem měl své favority jak u Flavdrops tak u Candy Splash, ale pokud vás zajímá vyloženě můj vlastní názor, moje subjektivní chuť, tak musím říci že můj vítěz je Frankys Bakery. Na této značce jsem si pochutnal o trochu víc.

 

Tabulka cen pro Frankys Bakery Candy Splash
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné hodnocení

Vyplatí se tedy investovat do bezkalorických kapek Candy SplashTo závisí na mnoha faktorech, pokud se bez sladkého neobejdete tak ano. Na druhou stranu pokud dokážete fungovat i bez takovýchto vychytávek, tak je doporučuji neinvestovat. Byli byste akorát zklamaní.

Za mě se jedná o skvělé vychytávky do diety díky kterým nemusíte vysazovat sladké ani v té nejpřísnější dietě. Stačí přidat pár kapek do vašeho oblíbeného jídla a je to, můžete si pochutnat. Proto si myslím, že pokud máte pár peněz nazbyt, byla by škoda se o takovou příležitost ochudit.

Po delší době už začínám chápat, proč je tento typ potravin tolik oblíbený. I já sám jsem začal využívat výhody, které tyto produkty skýtají a každý den se díky tomu těším na svůj oblíbený jogurt s ovocem.

A to už je dnešní recenze všechno. Máte nějaké další nápady na který typ ochucujících kapech bych se měl podívat příště? Neváhejte napsat do komentářů.

Diskuze (1)

Vit S.
Září 30, 2021

Dekuji Vam za text, osobni zkusenost jsem s Frankym ziskal tehdy, kdyz jsem koupil jeho syrup. Jeho strucne hodnoceni: "nic proti..."

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)