Skinny Health Detox: Účinný suplement, nebo naprostá zbytečnost? [recenze]

Naposledy upraveno: 23. března 2022

Diety všeho druhu jsou dnes velkým trendem. Spolu s nimi se ale ve velkém zvyšuje oblíbenost různých detoxů, které mají sloužit k pročištění těla a zbavení ho škodlivých toxinů. K něčemu takovému je samozřejmě ideální využít nějaký vhodný suplement, který vaši snahu podpoří. Takovým doplňkem stravy může být například Health Detox od společnosti Skinny, který jsme se rozhodli vyzkoušet a zhodnotit v dnešní recenzi. Kromě hodnocení tohoto produktu se ale podíváme také na myšlenku samotných detoxů a jejich skutečnou účinnost.

SKINNY Health Detox
Publikováno: 5. března 2022
Upraveno: 23. března 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Ostatní
Kvalita surovin
9.5/10
Složení
9.0/10
Stravitelnost
9.0/10
Účinnost
5.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
8.1
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro SKINNY Health Detox
Obchod
Cena
Odkaz

Skinny je česká značka suplementů zaměřená převážně na výrobu spalovačů, proteinů a vitamínových doplňků. Klientelu společnosti tvoří převážně ženy, ačkoliv je stále více oblíbená i mezi muži. Kromě kvalitního a propracovaného složení společnost sází také na poutavý design svých produktů.

Kvalitní složení plné antioxidantů

Z hlediska složení si Health Detox od Skinny vede velmi dobře. Obsažené látky jsou spolehlivé a poměrně dobře odzkoušené i na jiných produktech. Kombinace spiruliny, chlorelly, ječmene a rakytníku je sázkou na jistotu, která přináší své ovoce. Pojďme se na jednotlivé látky podívat z blízka.

  • 120 mg spiruliny – jedná se o sladkovodní řasu původem z Číny obsahující vitamíny B2, B3, B12, C, A, E, K, vápník, železo, draslík a také 18 z 22 aminokyselin. Je známá jako mimořádně silný antioxidant s opravdu jedinečným obsahem minerálních látek, vitamínů a bílkovin. Spirulina je navíc snadno stravitelná, což ji činí ještě účinnější.
  • 120 mg chlorelly – chlorella je jednou z nejrozšířenějších řas, se kterou se můžete setkat v nespočtu suplementů. Je velmi bohatá na chlorofyl, obsahuje velké množství vitamínů, minerálních látek a bílkovin. Podobně jako spirulina je i chlorella známá především pro své antioxidační účinky a dobrou stravitelnost.
  • 120 mg ječmenu – ječmen je stejně jako předchozí látky sázkou na jistotu. Je bohatý na vitamíny skupiny B, vitamín C, vitamín E, vitamín K, hořčík, měď, draslík, vápník, ale také vlákninu, chlorofyl a esenciální aminokyseliny. Rovněž je silným antioxidantem, tudíž organismus chrání před vlivem volných radikálů.
  • 80 mg vitamínu C – vitamín C je snad nejznámější a nejvyužívanější vitamín ze všech. Céčko je nesmírně důležité pro správně fungování imunitního systému, chrání buňky před oxidativním stresem, snižuje únavu, podporuje normální funkci nervové soustavy a mnoho dalšího.
  • 50 mg rakytníku – obsahuje štědrou dávku vitamínu C, zároveň je ale bohatý také na ostatní vitamíny. Je známý pro svou schopnost podporovat trávení a správnou funkci cévní soustavy, navíc příznivě působí na fungování prostaty. Hlavní předností rakytníku je ale podpora imunitního systému, díky čemuž je čím dál více populární.
  • 10 mg zinku – zinek je jedním z nejvíce deficitních minerálů v těle sportovců, jelikož je ve velkém vylučován potem. Je přitom velice důležitý pro kvalitu spánku, fungování imunitního systému a pro nastavení hormonální rovnováhy. Zároveň slouží jako účinný antioxidant.
  • 200 μg kyseliny listové – jinak známé také jako vitamín B9. Je nezbytná pro fungování nervové soustavy, podílí se na tvorbě červených krvinek a je klíčová v procesu buněčného dělení.
  • 55 μg selenu – selen slouží jako antioxidant, zároveň pomáhá regulovat krevní tlak a chránit zdraví našeho srdce. Spojován je také s fungováním imunitního systému a štítné žlázy.

Skinny health detox je kombinací 8 látek.

Jak Health Detox dávkovat?

Výrobce doporučuje užívat jednu kapsli 1-3x denně, což dává koncovému zákazníkovi poměrně velkou volnost. Vzhledem k tomu, že u spiruliny, chlorelly, ječmene a rakytníku neexistuje jasně určená doporučená denní dávka, je těžké se od jejich obsahu u dávkování odrážet. Na druhou stranu můžeme velice jednoduše říct, že jedna kapsle obsahuje 100 % doporučené denní dávky vitamínu C, zinku, kyseliny listové a selenu. Z toho důvodu považuji jednu kapsli denně za zcela dostačující.

Přijatelnost ceny se odvíjí od dávkování

Pokud se rozhodne užívat denně pouze jednu kapsli, vystačí vám jedno balení na velmi příjemné 2 měsíce. Cena jedné dávky by se tak pohybovala na necelých 10 korunách, což je dle mého názoru naprosto v pořádku. Rozhodnete-li se ale dávkovat až 3 kapsle denně, cena za jednu dávku se logicky ztrojnásobí. Z necelých 10 korun se tedy dostanete téměř na 30 a to už zní mnohem méně přijatelně. Nicméně vzhledem k tomu, že onu jednu kapsli denně považuji za zcela dostačující, posuzuji podle tohoto dávkování i cenu. A v takovém případě je naprosto přijatelná. 

Tabulka cen pro SKINNY Health Detox
Obchod
Cena
Odkaz

Potřebuji detox?

Ještě než se vrhneme na závěrečné zhodnocení, nemůžu si odpustit jednu myšlenku, která je ale dle mého názoru pro hodnocení tohoto produktu naprosto zásadní. Mnoho lidí se domnívá, že různé formy detoxů jsou mimořádně efektivním způsobem, jak vyčistit své tělo a zbavit ho nežádoucích toxinů. Problém je v tom, že v současnosti se z podobných detoxů stal velký hit a stále více a více lidí se jednou za čas rozhodne svoje tělo pořádně vyčistit. Během tohoto detoxikačního procesu zpravidla nic moc nejí, pijí pouze vodu a ve většině případů užívají nějaký detoxikační suplement. Nic takového ale ve skutečnosti není potřeba.

Naše játra, ledviny, plíce, kůže a zažívací ústrojí neustále pracují na tom, aby z našeho těla odstranily veškeré škodlivé látky. Tím, že se rozhodnete na pár dní omezit téměř veškerou stravu, jim ale nijak nepomůžete. Naopak si tím můžete spíše uškodit. Klíčem ke zdravému tělu, které neobsahuje zbytečné toxiny, je zdravá strava a aktivní životní styl. Naše tělo se s toxiny dokáže naprosto bez problému vypořádat samo, pokud máme vyváženou stravu a dostatek pohybu. Nějaké suplementy přichází na řadu až v případě, že máte vyřešené základy. Žádná kouzla od nich opravdu nečekejte.

Designově je Skinny Health detox opravdu povedený.

Závěr: Health Detox se vám hodí až v případě, že máte vyřešené základy

Na základě výše uvedeného je asi zřejmé, že sám o sobě vám je Health Detox k ničemu. Žádný suplement vás nespasí, pokud nemáte dostatečně zvládnuté základy spočívající ve stravě a pohybu. Je sice pravda, že obsažené látky jsou účinné antioxidanty, nicméně vaše játra, ledviny a další orgány fungují mnohem účinněji. Z toho důvodu nelze očekávat, že by vám doplněk stravy určený k detoxikaci nějakým zázračným způsobem pomohl zbavit se veškerých toxinů ve vašem těle. Máte vyřešené základy a přesto hledáte suplement, kterým byste doplnili pár chybějících nutrientů? V takové situaci vám Health Detox může přijít vhod. V opačném případě byste pouze zbytečně utráceli peníze na produkt sloužící pouze jako placebo.

Pro dnešek je to od nás vše. Pokud máte jakékoliv dotazy nebo připomínky, neváhejte nám napsat do komentářů.

 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.