Hemnia Full Spectrum 15% CBD olej: Stojí za zkoušku? [recenze]

Naposledy upraveno: 3. listopadu 2022

Slyšeli jste už o CBD oleji? Tato otázka by dávala smysl ještě možná před pár lety. Dnes už zná CBD oleje naprosto každý, kdo má připojení k internetu. Jejich výrobců stále přibývá a všichni se předhání v tom, kdo představí lepší, účinnější a celkově populárnější produkt. I my na Světě fitness jsme už několik CBD olejů vyzkoušeli a podělili se s vámi o naše pocity. I dnes se na jeden takovýto olej podíváme a rozebereme jeho složení a možné pozitivní efekty. Konkrétně se jedná o celospektrální 15% CBD olej od značky Hemnia. 

Hemnia Full Spectrum 15% CBD
Publikováno: 7. července 2022
Upraveno: 3. listopadu 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Ostatní
Chuť
9.0/10
Čistota
10.0/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
9.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

 

Koupit na Canatura.com

 

Jak jsme s ním byli spokojeni? Vyplatí se mu na přeplněném trhu věnovat pozornost nebo ho dokonce upřednostnit před konkurencí? A jaké jsem po něm pocítil účinky? To vše se dozvíte v dnešní recenzi.

Co je značka Hemnia zač?

Za vznikem značky Hemnia stojí příběh o tom, jak se její zakladatelka dostala v životě do bodu, kdy pro ni práce v korporátu už nepředstavovala tu správnou cestu. Místo toho se rozhodla dát výpověď a ukázat ostatním lidem cestu, jak se zbavit nekonečného množství stresu, který v životě mnoho lidí provází. A Hemnia byla na světě. Značka, která se specializuje na výrobu a testování CBD produktů všeho druhu. Oleji to totiž nekončí. Hemnia nabízí také CBD krystaly, bylinné směsi a gumové bonbony s obsahem CBD. Výrobky značky Hemnia jsou pečlivě testovány v odborných laboratořích a na eshopu si můžete prohlédnout osvědčení o analýze všech produktů. Díky tomu je složení každého výrobku maximálně transparentní a vy máte jistotu, že kupujete opravdu to, co prodejce slibuje. 

Hemnia klade opravdový důraz kvalitu. Zdrojem fotografie jsou oficiální stránky výrobce.
Hemnia klade opravdový důraz kvalitu. Zdrojem fotografie jsou oficiální stránky výrobce.

Celospektrální složení a šetrná výroba

Pokud s CBD oleji nemáte žádnou zkušenost, může pro vás být matoucí označení „celospektrální”. Co to znamená? S CBD oleji se můžete setkat ve dvou formách. První z nich je izolát, tedy olej obsahující pouze samotné CBD. Na druhou stranu v celospektrálním oleji se kromě CBD nachází také další kanabinoidy (CBN, CBG, THCV a další), terpeny a flavonoidy. Jednotlivé látky se navzájem podporují a proto jsou s celospektrálními oleji spojovány mnohem lepší účinky než s izoláty. Někteří lidé se bojí, že full spectrum oleje obsahují také THC, které je zakázané. V tomto směru se nemusíte ničeho obávat. THC zde sice najdete, ale jeho množství je menší než 0,05 %, což je zcela legální a při užívání to ani nepostřehnete. Další faktor, na který je potřeba si dát při výběru CBD oleje pozor, je způsob výroby. V současnosti je nejpoužívanější a nejšetrnější metodou extrakce superkritickým CO2, kterou používá i značka Hemnia. Díky tomu je složení oleje čisté a bez jakýchkoliv chemikálií.

Přírodní aroma a chuť

Chuťové preference máme každý jiné, takže je těžké tento faktor nějak objektivně hodnotit. U CBD olejů naštěstí o chuť příliš nejde, takže i pokud vám váš olej nechutná, nemusíte se bát, že byste ho kvůli tomu nevyužili. Přesto vás určitě potěší, když bude olej chutnat příjemně, protože to jeho užívání značně zjednoduší. CBD olej od značky Hemnia mě po chuťové stránce velmi příjemně překvapil. Nejsem velkým fanouškem olejů, které nemají žádnou chuť a žádné aroma. Jakmile jsem ale poprvé otevřel lahvičku s tímto olejem, ucítil jsem výraznou vůni konopí. To samozřejmě nemusí být příjemné každému, mně to ale u produktu z konopí přijde jako docela přirozená věc a umocňuje to celkový dojem z tohoto oleje. To stejné platí i pro chuť, ačkoliv je pravda, že pár kapek pod jazykem neucítíte nijak výrazně.

Jaká je ideální dávka?

Pokud chcete znát přesnou velikost ideální dávky CBD oleje, ode mě se ji rozhodne nedozvíte. Nic jako ideální dávka totiž neexistuje. Doporučená maximální dávka sice představuje 60 mg CBD denně, tuto hodnotu je ale potřeba brát s rezervou. Každý totiž reaguje na CBD jinak. Někomu proto stačí poloviční dávka, aby pocítil pozitivní účinky, zatímco někdo jiný potřebuje dávku mnohem větší. Záleží také na tom, jakého efektu se snažíte dosáhnout, jaký je váš zdravotní stav, hmotnost, věk a mnoho dalších faktorů. Proto je nejlepší začít s menšími dávkami a postupně je navyšovat než se dostanete na hodnoty, které vám vyhovují. Za tímto účelem však musíte poslouchat svoje tělo a sledovat, jak na CBD reaguje.

Nepřehlédněte: Je CBD zázrak ve sportovní výživě?

Férová cena

CBD oleje rozhodně nejsou levná záležitost. Jejich cena se odvíjí od koncentrace, množství a především kvality. Když vezmu v potaz, v jaké cenové hladině se pohybují konkurenční produkty obdobného složení a kvality, musím říct, že celospektrální 15% CBD olej od značky Hemnia vychází cenově vcelku příjemně a vyjde vás na podobnou částku, jako konkurence.

Koupit na Canatura.com

Jaký efekt můžete očekávat od CBD oleje značky Hemnia?

Nebývá výjimkou, že ve snaze dosáhnout co nejlepších prodejů se někteří výrobci uchylují k dost nemorálním praktikám a zákazníkům slibují nerealistické efekty CBD olejů na jejich tělo. I proto je legislativa v tomto směru stále přísnější a výrobcům (stejně tak i prodejcům) zakazuje prezentovat některé potenciální benefity jako zaručené. Citlivost na CBD máme navíc každý jinou, každý z nás se v životě potýká s jinými problémy a trápí ho jiné zdravotní potíže. Proto je velmi obtížné objektivně posoudit, jaký efekt CBD skutečně má. Když k tomu přidáme ještě výše zmíněné problémy s legislativou, stává se z hodnocení CBD olejů poměrně komplikovaná disciplína. Jak můžu hodnotit produkt, když nesmím zmínit některé jeho efekty, které jsem pocítil, a zároveň musím myslet na to, že ne každý tyto efekty musí nutně pocítit?

Místo toho, abych tady popisoval, jak se mi dramaticky zlepšil spánek, soustředění a zcela jsem se zbavil stresu, jak to dělá dnes spousta influencerů, kteří jsou za to placení, to řeknu následovně. Měl jsem možnost vyzkoušet ne jeden CBD olej a porovnat mezi sebou jejich skutečné efekty. Po nějakém čase užívání CBD oleje od Hemnie můžu říct, že to rozhodně nebyly vyhozené peníze a nebránil bych se jeho užívání v budoucnu. Pokud ale chcete skutečně vědět, jak na vás bude působit, budete ho muset sami vyzkoušet.

Hemnia nabízí velmi kvalitní oleje, kterým bychom se ani do budoucna rozhodně nebránili.
Hemnia nabízí velmi kvalitní oleje, kterým bychom se ani do budoucna rozhodně nebránili.

Závěr

Na trhu existuje nespočet CBD olejů, přičemž některé z nich jsou objektivně skutečně nekvalitní, zatímco jiné stojí za vyzkoušení. Celospektrální 15% CBD olej značky Hemnia podle mě spadá do druhé kategorie a rozhodně bych ho neváhal doporučit komukoliv, kdo o koupi CBD oleje přemýšlí. Jedná se o nejlepší CBD olej, který jsem kdy vyzkoušel? Pravděpodobně ne, ale rozhodně se osvědčil víc než dobře. Osobně velmi oceňuji 15% obsah CBD, jelikož se jedná i zlatou střední cestu, která není ani příliš silná, ani moc slabá. Pokud byste preferovali silnější nebo slabší variantu, v nabídce Hemnia si určitě vyberete.

Chcete vyzkoušet CBD olej, ale tato recenze vás nepřesvědčila? Podívejte se na náš žebříček nejlepších CBD olejů a dejte šanci některému z nich.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.