PEScience High Volume – Netradiční preworkout, který nás zaujal (Recenze)

Naposledy upraveno: 19. srpna 2021

Po delší době jsem se opět dostal k recenzování méně známé zahraniční značky PEScience. Konkrétně se jedná o recenzi předtréninkové pumpy, která je bez stimulantů. 

V zahraničí je tento výrobce hodně uznáván a jeho produkty jsou hodně chváleny pro svou kvalitu. Proto jsem se rozhodl, že bych z jejich sortimentu mohl něco vybrat a podívat se tomu na zoubek, abyste také věděli, zda to nejsou jen marketingové řeči a zda jejich produkty opravdu stojí za to.

Kam bych tedy tento pre workout zařadil? Obstojí proti konkurenčním produktům, které používáme u nás jako je například M3/S Pump nebo Blood Storm? Pocítil jsem po jeho užití nějaké účinky? Jaká byla jeho chuť nebo rozpustnost? To a ještě mnohem více se dozvíte v dnešním článku.

PEScience High Volume
Publikováno: 19. srpna 2021
Upraveno: 19. srpna 2021
Autor recenze: Michal Houfek
Kategorie: Nakopávače
Chuť
8.2/10
Rozpustnost
9.9/10
Účinek
9.3/10
Složení
8.1/10
Cena
5.5/10
Celkové hodnocení
8.2
z 10 bodů
Tabulka cen pro PEScience High Volume
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

PEScience je jeden z předních světových výrobců suplementů, který se snaží veškeré své doplňky stavět na prvotřídní kvalitě a jedinečné chuti. Za touto společností stojí mimo jiné i řada vědců, kteří se zajímají o moderní poznatky a studie, na základě nichž vytváří nové doplňky.

Skutečně musím říci, že všechny jejich výrobky jsou svým způsobem unikátní. V minulosti jsem již recenzoval protein od stejné značky, který obstál velice dobře, proto jsem zvědavý jak obstojí tento produkt.

Ale dost bylo úvodních slov, pojďme se pustit do samotné recenze.

Patentované složení, které ovšem funguje

složení PES High Volume

  • L-citrulin. 

Jedná se o velmi známou látku, která se do nakopávačů přidává z důvodu prokrvení svalů, větší napumpovanosti, pomáhá zásobení svalů živinami a v neposlední řadě díky němu zvládnete i více opakování, což povede k větším přírůstkům svalové hmoty.

  • nitráty Argininu, pod patentovanou značkou NO3-T™. 

Nitráty argininu mají podobnou funkci jako výše zmíněný L-citrulin, který ve své podstatě doplňuje. Jeho účinek opět nejvíce pocítíme na svalovém napumpování, prokrvení a žilnatosti.

  • Performance Pump Matrix Jedná se o komplex tří složek, konkrétně se jedná o taurin, glycerol a extrakt z kořene Ferula Asafoetida (ločidlo čertovo lejno).

Glycerol přímo podporuje prokrvení a plnost svalů. Při užívání glycerolu před tréninkem do sebe svaly natáhnou velké množství vody, načež se budeme cítit plní a ucítíme během tréninku kvalitní svalové kontrakce a prokrvení svalu.

Taurin pozitivně ovlivňuje schopnost svalových buněk přijímat energii a zároveň obnovuje energetické zásoby během tréninku. V překladu budeme mít více energie a zvládneme delší, těžší tréninky.

pes high volume složení

Extrakt z kořene Ferula Asafoetida je adaptogenní složka v preworkoutu, která pozitivně působí na nervovou soustavu, přivede tělo do stavu bdělosti, snižuje stres a podporuje regeneraci po cvičení.

Preworkout je z největší části slazen sukralózou, která je považována za jedno z nejbezpečnějších možností slazení. Během nadměrné konzumace sukralózy (nadměrné konzumace opravdu nedosáhnete) může naskytnout problém s retencí vody nebo se zhoršeným trávením. 

Ta je zde doplněna o Acesulfam K, o kterém na internetu koluje spoustu negativních informací. Ovšem k tomu musím podotknout, že bylo provedeno mnoho studií, které negativní efekty popírají nebo se dosahují až během extrémně vysokého množství, kterého v podstatě nelze běžným způsobem dosáhnout. Je považován taktéž za kvalitní a bezpečné sladidlo.

Ve složení jsou zmíněny chemické i přírodní aromata, ale nejsou nijak konkretizovaná.

U příchutí cotton candy a raspberry lemonade naleznete přírodní barviva, nicméně u třetí příchutě paradise cooler jsou barviva chemická. Nalezneme zde barvivo Červeň Allura, Tartrazin a Žluť SY. jedná se o kontroverzní barviva, které se na našem území jen zřídka kdy používají. Je nutné podotknout, že nejsou vhodná pro děti, mohla by mít vliv na jejich pozornost a hyperaktivitu. 

Dospělá populace se těchto barviv nemusí příliš obávat, v malém množství (jako jsou u High Volume) nemají žádný negativní vliv.

Fotka složení

Příprava i lžičkou během pár vteřin

příprava

Při konzumaci preworkoutu jsem postupoval dle instrukcí výrobce. Rozmíchal jsem jednu dávku 14g v 200-300 ml vody.

Rozpustnost preworkoutu byla naprosto bez problému. Při přípravě jsem použil lžičku a vše bylo rozpuštěné okamžitě. Nevytvořili se žádné hrudky ani pěna.

Ani při rozmíchávání preworkoutu v shakeru nevznikly žádné hrudky ani pěna. Příprava mě zkrátka velmi překvapila a vše byla naprosto bez problémů.

Tip: Pokud chcete pocítit větší účinek ve smyslu napumpování, soustředění a žilnatosti, nebojte se zvýšit dávku například na 20-25g. Ovšem, velmi se vám to prodraží.

Intenzivní napumpování, soustředění i prokrvení svalů

Předtréninkovou pumpu konzumuji zhruba 30-40 minut před tréninkem, abych zajistil, že se během této doby všechny látky dostatečně vstřebají.

Druhým důležitým bodem je, že jsem pumpu užíval vždy na lačný žaludek. Zhruba 90 min po posledním pevném jídle. 

Po uplynulých 30 minutách po konzumaci jsem na svém těle pocítil změnu, cítil jsem se plnější a soustředěný na trénink. Během prvních sérií byly dané svalové partie dostatečně zahřáty a napumpovány.

V High Volume se nenachází žádná forma stimulačních látek. Nečekejte proto žádný rapidní nárůst energie, čekejte spíše pozvolné uvolňování energie a zvýšení chuti na trénink.

Doporučuji držet se minimálně doporučeného dávkování od výrobce, abyste dosáhli účinků, které v recenzi popisuji.

Tip: Při konzumaci je důležité, abyste byli minimálně 1 hodinu po jídle, abyste zajistili efektivní vstřebávání všech látek do těla.

Všechny příchutě jsou hodně výrazné a sladké

Od testovaných příchutí jsem nečekal příliš mnoho a svým způsobem jsem udělal dobře. Při prvním doušku mi všechny příchutě velmi chutnaly, byly jako sladká šťáva. Nicméně čím déle jsem je pil, tím více mi začaly vadit, protože na mě byly až přehnaně sladké. To je jediné velké mínus, dokonce jsem musel přidávat i více vody, abych onu příšernou sladkost zmírnil.

hotový drink

  • Paradise Cooler (8/10) na první ochutnání skvělá ovocná, letní příchuť, kterou bych si dokázal představit používat častěji. Je tu ovšem problém s onou přeslazeností produktu. Na příchuti jsem si hodně pochutnal pokud, jsem dal výsledný drink vychladit do ledničky nebo do mrazáku, kde mi z toho vznikla ovocná, vodová zmrzlina.
  • Cotton Candy (7/10), zde je přeslazenost cítit nejvíce. Na druhou stranu si říkám, že se není čemu divit, když by mělo jít o příchuť cukrová vata, čemuž se vlastně podobá dokonale. Opravdu se jedná o autentickou příchuť cukrové vaty, na které jsem si opět nejvíce pochutnal pokud byla co nejvíce vychlazená.
  • Raspberry Limonade (7/10) je příchuť, která mi už od prvotního otevření zrovna nevoněla. Je cítit chemií a jen stěží připomíná malinu. Na druhou stranu i při rozmíchání ve větším množství vody si stále drží nasládlou chuť a nechutná zas tak špatně. Před tréninkem se na ní dá zvyknout. K lepšímu hodnocení ale určitě chybí věrohodnější příchuť maliny.

Ve finále u žádné příchutě není cítit chemická pachuť, textura nápoje je krásně vodová a uvnitř nevzniká žádný nerozpustitelný prášek.

Tip: Pokud nemáte rádi sladké příchutě budete muset předtréninkovou směs hodně zředit. na 14g bych se nebál použít až 600 ml vody.

Za High Volume si musíte připlatit 

Výrobce PEScience preworkout vyrábí v balení po 252g, které stojí v přepočtu 799,- Kč na nám dostupných E-shopech.

V jednom celém balení se nachází 18 dávek, pokud se držíte doporučeného dávkování 14g. V tomto případě vás jedna dávka vyjde celkem na 44,-Kč, což je na naše poměry vyšší cena než jsme zvyklí, nicméně kvalitou a účinkem preworkout stojí za to.

Oproti konkurenčním produktům je o poznání dražší, například u M3/s Pump od společnosti Czech Virus vás jedna hardcore dávka vyjde na 30,- Kč.

Tip: Pro lepší chuťový zážitek doporučuji směs rozmíchanou ve vodě nalít do menší nádoby a dát ji zamrazit do mrazáku. Vznikne velmi chutná vodová zmrzlina.

Tabulka cen pro PEScience High Volume
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné hodnocení

Tímto se dostáváme na závěr. Vyplatí se tedy investovat do předtréninkové pumpy High Volume od výrobce PEScience? Dle mého názoru, za tuto vysokou cenu nevyplatí.

High Volume mě celkově pozitivně překvapil. Jedná se o skvělý funkční, kvalitní produkt, který určitě má své místo v předtréninkové suplementaci. Účinek, který jsem po použití pocítil byl velmi znatelný a hlavně dlouhodobý.

Jediným velkým mínusem na téměř bezchybném produktu je cena, která je skutečně extrémně vysoká. Bohužel musím být upřímný a za tuto cenu se to vůbec nevyplatí, mnohem raději si pořídím konkurenční produkt se stejným efektem za znatelně menší cenu.

Výrobce PEScience ví, jak vytvořit kvalitní produkty, které fungují, ovšem je u nich známo, že si člověk musí až zbytečně moc připlácet.

Nicméně pokud byste se někdy rozhodli zainvestovat do High Volume, tak určitě nebudete zklamáni, svůj účel plní na jedničku. Ale pokud ve větší míře řešíte každou korunu, pořiďte si raději levnější alternativu.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.