Honor Magic Earbuds – Magická sluchátka s aktivním potlačením šumu (Recenze)

Naposledy upraveno: 7. června 2020

Jak jistě víte, Honor to na poli mobilních telefonů nemá vůbec jednoduché. Jeho telefony nemohou obsahovat Google služby a tak není divu, že se nyní zaměřuje na chytré hodinky, bezdrátová sluchátka a dokonce notebooky.

Nové Magic Earbuds ale již zpočátku příjemně překvapily, neboť za poloviční cenu Apple Airpods Pro nabídnou aktivní potlačení šumu. Je ale ANC vůbec znát? Hrajou sluchátka dobře? To se dozvíte v dnešní recenzi.

Honor Magic Earbuds
Publikováno: 30. dubna 2020
Upraveno: 7. června 2020
Autor recenze: Honza Malý
Kategorie: Chytrá zařízení
Zvuk
8.0/10
Výdrž
6.0/10
Konektivita
8.5/10
Funkce
9.5/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
8.2
z 10 bodů

Na úvod je potřeba zmínit, že Honor Magic Earbuds se prodávají kromě typické bílé (Pearl White), také v tyrkysové modré (Robin Egg Blue). Vybrat si tak můžete takové provedení, které bude nejčastěji ladit s vaším outfitem.

Design a provedení

Samotná krabička působí vcelku prémiově, což potvrzuje několik indikačních diod, moderní USB-C konektor a dokonce tlačítko k resetování sluchátek, které je spíše raritou. V balení také tradičně najdete náhradní špunty různých velikostí, což je velké plus.

jak fungují indikační diody?

První indikační diodu najdeme zvenku bezdrátových sluchátek. Tato dioda značí % nabití samotné krabičky a informuje nás také o tom, zda pouzdro právě dobíjíme.

Druhou indikační diodu najdeme až po otevření samotné krabičky. Tato dioda značí % nabití samotných sluchátek a informuje nás také o tom, zda jsou sluchátka ve fázi párování atd.

Sluchátka jsou ve tvaru špuntů, což oceňuji. Jsem přesně ten typ, kterému pecky ve stylu Airpods v uchu nesedí a často mu vypadávají. Magic Earbuds sedí po vybrání správného silikonového špuntu naprosto skvěle. Nevypadávají a sami o sobě již dokáží příjemně potlačit okolní ruch.

Pár důležitých parametrů k Honor Magic Earbuds:

  • Bluetooth 5.0
  • Jedno sluchátko váží 5,4g
  • 10mm měniče
  • Jednodušší párování s telefony EMUI 10.0 a vyšší
  • 3 různé velikosti špuntů v balení

Honor Magic Earbuds design a provedení

Kvalita zvuku

Honor Magic Earbuds nabídnou vcelku dynamický zvuk, který se pěkně přizpůsobí konkrétnímu žánru. Střední frekvence nejsou možná tak ostré a přesné jak bych si představoval, ale celkově nabídnou věrohodný zvuk, který si většina nenáročných uživatelů oblíbí.

Napřímo jsem Honor Magic Earbuds srovnával s Anker Liberty Air 2 a Samsung Galaxy Buds+, které za mě hrají příjemněji, detailněji a živěji. Prostor ke zlepšení by tedy byl, ale stále mysleme na to, že Anker ani Samsung nenabídne aktivní potlačení šumu.

Můj tip
Pokud sluchátka vyndáte z uší, automaticky se pauzne muzika nebo podcast, který právě posloucháte. To je velmi užitečná funkce, kterou Honor Magic Earbuds umí provádět spolehlivě.

Honor Magic Earbuds zvuk

Je potlačení šumu opravdu efektivní?

Při správně zvolené velikosti špuntů dokážou sluchátka sami o sobě okolní ruch potlačit velmi efektivně. Doporučuju ale využít aktivního potlačení šumu, které využívá dvou mikrofonů pro kvalitní odšumění okolních ruchů.

Zapnuté ANC u těchto sluchátek okamžitě poznáte. Odfiltrují se nižší frekvence, které vydávají např. motory. Takže v letadle, metru a tramvaji uslyšíte méně hluku než obvykle. Byl jsem velmi mile překvapen, jak dobře dokáže ANC v této cenové kategorii fungovat.

Další zajímavé funkce v aplikaci

Sluchátka Honor Earbuds připojíte skrze Bluetooth 5.0 a pokud mát telefon s EMUI 10.0 a vyšším, párování sluchátek budete mít ještě jednodušší. Podobnou funkci nabízí u svých sluchátek i Samsung či Apple.

Při prvotním spárování se neděste, že sluchátka nemůžete v protokolu Bluetooth najít pod správným jménem. Honor Magic Earbuds hledejte pod FlyPods 3 nebo Huawei Walrus, což by měl být totožný produkt, pouze s jiným názvem pro čínský trh.

Sluchátka disponují dotykovými ploškami, které fungují krásně spolehlivě a jednotlivé funkce poklepání si můžete nastavit přímo v aplikaci Huawei AI Life. Stačí sluchátka spárovat a ihned máte možnost si zvolit vlastní kombinace:

  • Zapnout či vypnout aktivní potlačení šumu
  • Zapnout či vypnout režim “zvuky okolí”, který naopak propustí více zvuku do sluchátek
  • Pauzovat muziku
  • Přeskakovat muziku
  • Přijímat či odmítat hovory atd.

Aplikace slouží i k instalování aktualizací do sluchátek, takže se můžeme v budoucnu dočkat i dalších drobných vylepšení.

MŮJ TIP
Sluchátka díky 3 mikrofonům nabídnou poměrně čistý a hlasitý zvuk. Pokud tedy často se sluchátkama telefonujete, Honor Magic Earbuds budou skvělou volbou. Pokud by vás zajímala konkrétní ukázka mikrofonu, najdete ji v mé videorecenzi:

Honor Magic Earbuds funkce

Výdrž

V tomto aspektu byly Honor Magic Earbuds spíše zklamání. Sluchátka samotná vydrží 3,5 hodiny poslechu, ale při zapnutém aktivním potlačení šumu se dostanete ještě na nižší hodnoty. Krabička jim dodá dalších 13 hodin poslechu, ale to stále není žádný oslňující parametr. Takové Anker Liberty Air 2, které jsem nedávno testoval, mi na jedno nabití vydržely 7 hodin a krabička jim dodala dalších 21 hodin výdrže.

Na druhou stranu se mi nikdy nestalo, že bych při poslechu dostal informaci o nízkém stavu baterie. Pokud budete sluchátka používat pouze při cestě do práce a z práce, pravděpodobně je budete nabíjet jen jednou týdně.

Zmínít ale musím absenci bezdrátového nabíjení, které většina bezdrátových sluchátek v této cenové kategorii nabízí. Dobíjet tedy budete pomocí USB-C kabelu, který je součástí balení.

Honor Magic Earbuds výdrž

Obhájí si svou cenu?

Honor Magic Earbuds se prodávají od 2 999 Kč (110 €), což rozhodně není mnoho za sluchátka s aktivním potlačením šumu. V podobné cenové relaci můžeme najít Anker Liberty Air 2, které hrají nepatrně lépe, mají lepší výdrž a vyšší certifikaci proti vodě. Nicméně jim chybí klíčové potlačení šumu. Je tedy jen a pouze na vás, které aspekty jsou pro vás klíčové.

Závěrečné zhodnocení

Ačkoliv Honor Magic Earbuds nehrají tak špičkově jako ostatní bezdrátová sluchátka do 3 000 Kč, není jim za svou cenu téměř co vytknout. Kvalita zvuku je adekvátní, mikrofony pro telefonování dostatečně hlasité a především aktivní potlačení šumu funguje opravdu spolehlivě.

Osobně bych ocenil větší výdrž baterie. Čím méně častěji musím přemýšlet nad dobíjením, tím samozřejmě lépe. I přes nižší výdrž vám ale sluchátka jeden pracovní týden vydrží.

Sluchátka Honor Magic Earbuds můžu s klidným svědomím doporučit.

Komentáře (4)

Jakub Horák
Květen 1, 2020

Nevím, nevím, je mi hrozně nepříjemné jak u každých sluchátek porovnáváš sluchátka s Anker Liberty Air 2, přičemž tvoje srovnávání působí jako kdyby Anker sluchátka byly nejlepší na světě. Pokus se to trochu omezit.

Souhlasím(+10)
Nesouhlasím(-4)
Jan Malý
Květen 8, 2020

Ahoj Kubo, porovnávám čerstvě s tím, co mám vždy aktuálně ve studiu. Bohužel nemám možnost zde mít na každou recenzi jiná sluchátka k porovnání :-)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Rox Klingen
Květen 1, 2020

Které jsou z nich nejhlasitější?

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Peter M.
Květen 1, 2020

Ahoj, mal by som jednu otázočku. Rozhodujem sa medzi týmito a anker liberty air 2. Honor magic earbuds nemajú protokol APTX. Ako je to prosím ta s oneskorením zvuku napr. pri pozeraní videí na YouTube. Vďaka za odpoveď.

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)