Honor Magic Watch 2 – Skvělé chytré sportovní hodinky (Recenze)

Naposledy upraveno: 1. března 2020

Na trhu s chytrými hodinkami se každou chvíli objevuje tolik nových produktů, že se v něm i sebezapálenější milovník technologií může začít ztrácet. Honor Magic Watch 2 pro mě osobně ale byly od začátku jasnou volbou pro testování, protože jejich design i parametry mě velmi zaujaly.

Co ale nabídnou zapáleným sportovcům? Vyplatí se do nich investovat? To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Honor Magic Watch 2
Publikováno: 1. března 2020
Upraveno: 1. března 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Chytré hodinky
Cena/výkon
8.5/10
Výdrž
8.1/10
Design
9.9/10
Funkce
9.0/10
Displej hodinek
8.9/10
Celkové hodnocení
8.9
z 10 bodů

Hned na úvod zbývá ještě dodat, že tyto hodinky jsem testoval několik týdnů, kdy jsem je měl hodinky na sobě neustále, a proto kromě výhod, které radikálně převažují, mohu zmínit i nevýhody. Mimochodem, pokud preferujete videorecenzi před psanou recenzí, můžete se podívat na následující podrobné zhodnocení z kanálu GeekBoy:

Designově se Magic Watch 2 skvěle hodí do společnosti

Hned první věc, kterou musím na hodinkách Honor Magic Watch 2 vyzdvihnout je, že se skvěle hodí například k obleku do společnosti, i když jsou to sportovní hodinky a celou škálou výborných sportovních funkcí disponují.

Na ruce ale zároveň zvládají působit elegantně a navíc si můžete vybrat z opravdu nepřeberného množství ciferníků, které budou ladit s každým kusem vašeho oblečení. A pokud by vám žádný ciferník zrovna nevyhovoval, můžete si nastavit i vlastní z kterékoliv fotky uložené v galerii.

Na hodinkách tak můžete mít svoji přítelkyni, čistě jednobarevné pozadí nebo třeba monstrózní bicepsy Arnolda Schwarzeneggera. K dispozici jsou dvě tlačítka, jedním si zobrazíte nabídku, funkci druhého si můžete sami nastavit, avšak v základním nastavení vám zobrazí výběr sportovních aktivit.

Honor Magic Watch 2 design

Široké spektrum funkcí, které jinde nenajdete

Pokud bych měl v dnešní recenzi vypsat všechno, co Honor Magic Watch 2 dovedou, byl by to výčet na několik stránek. Místo toho bych ale raději vyzdvihl ty funkce, které u většiny konkurenčních hodinek na trhu nenajdete. A tím spíš ne, pokud se pohybujete ve stejné cenové kategorii, v jaké jsou právě Magic Watch 2.

1. Možnost telefonování

Když jsem si pořídil svoje první chytré hodinky, byl jsem nadšený z toho, kolik času mi ušetří možnost přijímat SMS zprávy a jiné notifikace. Honor Magic Watch 2 ale umí dokonce i přijímat telefonní hovory, což jejich praktičnosti dodává zcela nový rozměr.

Mikrofon sice není příliš hlasitý, nicméně na vyřízení krátkého hovoru to bohatě stačí. Obzvlášť při práci nebudete muset hledat mobilní telefon a vše pohodlně vyřídíte jen s hodinkami, což ušetří opravdu velké množství času.

Honor Magic Watch 2 funkce

2. Můžete si do nich nahrát hudbu

To, že chytré hodinky umí přepínat hudbu z vašeho telefonu, je v dnešní době už naprostou samozřejmostí. Honor to tedy dotáhl znovu na vyšší úroveň, když hodinkám jako takovým dal vnitřní úložiště o kapacitě hned 2 GB, tudíž si můžete hudbu nahrát přímo do hodinek. To v praxi usnadní váš život například v tom, že si do posilovny vůbec nemusíte brát telefon, protože si veškerou hudbu do sluchátek pustíte z hodinek.

3. Monitorují váš stres

Monitoring stresu je funkce, která se mi na hodinkách opravdu velmi zalíbila, protože je opět poměrně netradiční. Funguje na základě rozdílů ve výkyvech srdeční frekvence, a vy díky tomu máte skvělou zpětnou vazbu o tom, jestli a případně jak moc jste v kterých částech dne ve stresu.

Drobnou nevýhodou je, že pokud se například z klidového režimu najednou rozběhnete, hodinky to nemusí nutně vnímat jako aktivitu, ale jako stresovou zátěž, tudíž měření není vždycky přesné, každopádně v 99% případů funguje stresový monitoring spolehlivě.

Honor Magic Watch 2 monitoring

4. Extrémně propracovaný monitoring spánku

Tu nejlepší funkci, kterou jsem si já sám na hodinkách opravdu zamiloval, je spánkový monitoring, který funguje opravdu extrémně dobře a v porovnání s předchozími hodinkami, které jsem testoval, je i mnohem spolehlivější.

V aplikaci se můžete každé ráno podívat na velmi přehledný graf rozlišující hluboký, lehký a REM spánek, což je velmi působivé. Stejně tak uvidíte i procentuální zastoupení jednotlivých částí a porovnání s referenčními hladinami, kterých byste mohli dosahovat.

Až 14 denní výdrž baterie?

Jedna z mála nevýhod, které jsem při používání hodinek zaznamenal, byla v porovnání s mnou dříve testovanými Xiaomi GTR nižší výdrž baterie. Velmi mě překvapilo, že výrobce udává výdrž baterie až 14 dnů, protože já hodinky v praxi nabíjel zhruba každý sedmý až osmý den.

Je pravda, že jsem používal většinu funkcí, které baterce dávají zabrat, například nepřetržitý monitoring tepu nebo always-on displej, ale Xiaomi GTR vydrželi přes dva týdny za všech okolností, čemuž se Honor Magic Watch 2 úplně nepřibližují. Na druhou stranu leckteré hodinky je třeba nabíjet obden, tudíž nutnost nabíjení týdně rozhodně za nevýhodu nepovažuji.

Honor Magic Watch 2 výdrž baterie

Poměr ceny a kvality je bezkonkurenční

Honor Magic Watch 2 vás vyjdou na 5000 Kč, což je poměrně vysoká cena a nákup si jistojistě každý z vás důkladně rozmyslí. Když ale vezmete v potaz, co všechno hodinky dovedou a srovnáte to s konkurencí, zjistíte, že ve své cenové relaci opravdu nemají žádnou konkurenci.

Možnost nahrát si do nich hudbu, telefonovat s nimi či si nahrát vlastní ciferník nabízí většinou hodinky podstatně dražší. Pokud tedy chcete vysokou kvalitu za nízkou cenu, určitě zvolte Magic Watch 2.

Mají hodinky nějaké nevýhody?

Asi jedinou nevýhodu, kterou jsem u hodinek Magic Watch 2 zaregistroval, bylo náročné párování s telefonem. Čekal jsem, že to bude záležitost několika vteřin, ale kromě aplikace Zdraví, která se nainstalovala okamžitě, jsem musel nainstalovat ještě Mobilní služby Huawei, které zabíraly další místo v telefonu a jejich stažení poměrně dlouho trvalo. Pokud upustíme od těchto hodinek, určitě bych mohl kritizovat i rozdíl mezi variantami.

Jestli totiž zvolíte verzi pro dámy, tedy tu se 42mm displejem, dostanete podstatně horší funkce. Kromě horší výdrže baterie a jen 128MB paměti budete ochuzeni také o možnost přijímat telefonáty, což můj celkový pohled na tyto hodinky přeci jen kazí. V případě, že máte možnost výběru, bych rozhodně preferoval větší, tedy 46mm ciferník, který disponuje mnohem širší škálou funkcí.

Honor Magic Watch 2 nevýhody

Závěrečné zhodnocení

Pokud máte k dispozici 5000 Kč a sháníte spolehlivé chytré hodinky, které opravdu zvládnou vše, co k životu potřebujete a ještě mnohem víc, jsou Honor Magic Watch 2 jasnou volbou, protože nic lepšího v této cenové relaci neseženete. Kombinují v sobě elegantní design a poměrně dlouhou výdrž baterky se skvělým monitoringem vaší kondice - od přehledného grafu srdečního tepu v průběhu dne, přes stres až po spánek.

Tyto hodinky tedy nejsou jen ideálním kompromisem mezi cenou a kvalitou, ale také ideálním kompromisem mezi sportovními a praktickými hodinkami, a proto je nemůžu nic jiného než doporučit.

Komentáře (1)

Jitka
Březen 13, 2020

S recenzí souhlasím, koupila jsem si MagicWatch 2 asi dva měsíce zpátky a s hodinkami jsem spokojená. Kdysi jsem zkoušela jinou značku, ale tyhle jsou rozhodně lepší. Nevybíjí se tak rychle, já osobně dobíjím jen jednou za týden. Jinak si cením dost dobré kvality při přijímání třeba krátkých hovorů, to jsem využila především při sportování :) A fitness programy si nemůžu vynachválit. Hrozně se hodí, že člověk nemusí nic vymýšlet a kontrolovat. Zatím jsem zkoušela programy pro plavání a indoorové cvičení a jsou super!

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)