Prom-IN Intra Amino: Ty pravé aminokyseliny pro sport (Recenze)

Naposledy upraveno: 30. května 2018

Po mých oblíbených BCAA Synergy přišla společnost Prom-IN s dalším doplňkem tohoto typu, a sice s Intra Amino.

Hned na úvod je ovšem důležité podotknout, že tyto aminokyseliny neslouží primárně před tréninkem, nýbrž při tréninku, jelikož hydratují organismus a dodávají mu potřebné aminokyseliny. Jak to s nimi ale je? Vyplatí se je koupit? Jak chutnají? Opravdu splňují to, co slibuje výrobce?

To vše a mnohem více se dozvíte v následující recenzi.

 

Prom-IN Intra Amino
Publikováno: 30. května 2018
Upraveno: 30. května 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Aminokyseliny, BCAA
Chuť
8.5/10
Rozpustnost
9.9/10
Vstřebatelnost
9.5/10
Složení
9.9/10
Cena
9.6/10
Celkové hodnocení
9.5
z 10 bodů

I když je moje recenze na tento doplněk velmi kladná, před koupí doporučuji důkladně promyslet, jestli BCAA při tréninku vůbec potřebujete. Pokud užíváte před tréninkem klasická BCAA, už není nezbytné přijímat další pří tréninku.

Tento doplněk je spíše alternativou pro sportovce, kteří se věnují street workoutu, běhu nebo jakémukoliv aerobnímu sportu a chtějí tělu zajistit potřebnou hydrataci a přísun aminokyselin. 

Ideální složení pro užívání při sportu

Nejdůležitějším kritériem při výběru jakéhokoliv doplňku je podle mě složení, a proto ho kontroluji ze všeho nejdříve. A právě tady mě Intra Amino zaujaly poprvé.

Tento hydratační nápoj je složený z 5 klíčových aminokyselin (L-leucin, L-isoleucin, L-valin, beta alanin a citrulin malát), které jsou obohaceny o vitamíny a elektrolyty na podporu hydratace při zátěži.Všechny dostupné suroviny jsou vysoce kvalitní a rychle vstřebatelné, což z Intra Amino dělá ideální doplněk pro všechny silově vytrvalostní sporty. 

NÁŠ TIP!
Při sportu můžete užívat i klasická BCAA, například ta od Prom-IN, která zvítězila v našem žebříčku. Nejenže skvěle chutnají, ale mají i výtečné složení.

Nejdůležitější benefity v bodech:

  • Dodávají do těla 5 nejdůležitějších aminokyselin
  • Zajišťují optimální hydrataci díky elektrolytům
  • Skvěle chutnají a jsou dobře rozpustné
  • Více než 8g aminokyselin v jedné dávce 
  • Podporují výkonnost při sportu

Osvěžující chuť

Podobně jako je tomu u BCAA Synergy, jsou i u Intra Amino příchutě velmi osvěžující a vyvážené. Nejvíce jsem si zamiloval hruškovou příchuť, která, byť je trochu netradiční, chutná naprosto úžasně.

Nutno ovšem podotknout, že ani růžový grep nezůstává pozadu. Naopak příchuť jablko, od které jsem měl největší očekávání, mě relativně zklamala, působila na mě až příliš uměle. 

Skvělá rozpustnost a bezkonkurenční vstřebatelnost

Jak jsme si blíže představili v našem článku BCAA pod drobnohledem, větvené aminokyseliny neprochází přes játra, a tudíž je jejich vstřebatelnost téměř okamžitá. Velmi rychle se vstřebává také beta alanin a citrulin. Intra Amino jsou tedy ideálním doplňkem při sportu. 

Také jejich rozpustnost je bezproblémová. Při přípravě nepění, nevytváří hrudky a v klasickém šejkru se rozpustí během pár vteřin

Optimální poměr ceny a kvality 

Za balení 550g zaplatíte (mimo akční nabídky) 719Kč, což je stejná cena, jakou zaplatíte za klasická BCAA Synergy. I když je tato cena velmi příjemná, důrazně bych zvážil, jestli tento doplněk potřebujete. Pokud chodíte do posilovny, bohatě vám postačí BCAA před tréninkem. 

Závěrem bych tedy Intra Amino doporučil všem aerobně cvičícím sportovcům, kteří nekladou příliš velký důraz na předtréninkovou a potréninkovou suplementaci. Pro ostatní rozhodně nejsou nutností, ale za zkoušku určitě stojí. 

Tabulka cen pro Prom-IN Intra Amino
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 719 Kč
Cena: 719 Kč
Cena: 719 Kč

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.