Joint Care Drink - Účinná péče pro zdravé klouby? (Recenze)

Naposledy upraveno: 14. srpna 2019

Kloubní výživy jsou takové věčně ožehavé téma. Existují stovky různých druhů, od jednotlivých složek až po preparáty kombinující desítky látek, které častokrát nedisponují žádnou ověřenou účinností. Vybrat tu pravou tak může být, ač se to třeba na první pohled nezdá, trochu obtížné. Když ale Prom-IN uvedl na trh svoji novinku Joint Care Drink, věděl jsem, že mám svého favorita.

Jak hodnotím složení? Chutnala mi tato kloubní výživa víc, než populární Joint Max od Czech Virusu? Stojí za vyzkoušení? To a mnohem více se dozvíte v dnešní recenzi.

Prom-IN Joint Care Drink
Publikováno: 14. srpna 2019
Upraveno: 14. srpna 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Kloubní výživy
Chuť
9.9/10
Rozpustnost
9.8/10
Efekt
9.7/10
Složení
9.8/10
Cena
8.2/10
Celkové hodnocení
9.5
z 10 bodů

Pro kompletnost zbývá ještě dodat, že tato kloubní výživa zaujímá první místo našeho žebříčku nejlepších preparátů na klouby, kde porovnáváme ty nejlepší doplňky z této kategorie. Pokud vás tedy spíše než samotná recenze zajímá srovnání s konkurencí, určitě naše srovnání navštivte.

Jen a pouze kvalitní osvědčené suroviny

Když se na Joint Care Drink podíváte, na první pohled nejspíše neuvidíte žádný rozdíl oproti ostatním konkurenčním kloubním výživám. Najdete zde kolagen, glukosamin, chondroitin, MSM a další běžně používané látky. To, v čem se tato kloubní výživa odlišuje, je kvalita surovin. Především pak dvou specifických kolagenů, které hrají ve složení nejvýraznější roli:

  • 5000mg hydrolyzovaného kolagenu Fortigel, který aktivně napomáhá regeneraci kloubní chrupavky. Je to chráněná značka, což zaručuje vysokou kvalitu a čistotu.
  • 5000mg hydrolyzovaného kolagenu Tendoforte, což je typ kolagenu zaměřující se především na poraněné šlachy a vazy, které dostávají u tvrdě trénujících sportovců extrémně zabrat. Urychluje rekonvalescenci po úponovém zranění, pomáhá úspěšně předcházet opotřebování úponů a udrží šlachy a vazy pružné. 
  • 1200mg glukosamin sulfátu zaručujícího lepší pohyblivost kloubů
  • 600mg MSM, který brání před poškozováním chrupavky volnými radikály a je zdrojem síry
  • 600mg chondroitin sulfátu, který se stará o výstavbu a obnovu pojivových tkání
  • 300mg extraktu boswellia serrata, který obsahuje protizánětlivé látky, které pomáhají při akutních bolestech kloubů. 
  • 200mg kyseliny hyaluronové, která slouží ke správné lubrikaci namáhaných kloubů, neboť je součástí synoviální tekutiny
  • 10mg kapsaicinu, který má opodstatnění při snižování bolesti kloubů a svalstva
  • 100mg vitamínu C, který přispívá k novotvorbě kolagenu

Osobně si myslím, že za povšimnutí stojí i nižší obsah MSM v porovnání s konkurenčními preparáty. MSM je totiž zdrojem síry, která může ve větším množství způsobovat zdravotní problémy a v neposlední řadě může zhoršovat vstřebatelnost kolagenu, což je samozřejmě nežádoucí. Pokud bych měl tedy hodnotit složení, myslím, že výrobce myslel na všechno a vytvořil tak téměř dokonalý produkt

Joint Care Drink kloubní výživa

Po chuťové stránce bezkonkurenční 

Jedna z věcí, které na Joint Care drinku opravdu oceňuji, je dostupnost ve dvou variantách. Grepovou příchuť doporučuji zvolit, jestli kloubní výživu chcete užívat samostatně, odděleně od všech ostatních suplementů. Neochucená verze přijde vhod, pokud chcete kloubní výživu dávkovat s jiným suplementem - například v chuti proteinového nápoje po tréninku naprosto zanikne. 

  • Grepová příchuť chutná naprosto fantasticky. Na můj vkus je možná o něco sladší, tudíž musím používat více vody, ale na poměry kloubních výživ je po chuťové stránce bezkonkurenční. V jedné z našich minulých recenzí jsme testovali Joint Max od Czech Virusu, a i když nás jejich příchuť Tropical velmi zaujala, grapefruitová varianta Joint Care Drinku ji z hlediska chuti ještě daleko předčí.
  • Neochucená varianta není sice žádný zázrak, ale rozhodně se dá přežít. Z mého pohledu je o poznání lepší než například Alavis, na jehož chuť si mnoho lidí stěžuje. Rozhodně ale neochucený Joint Care Drink na samostatné pití nedoporučuji. Skvěle jej ale dochutí například BCAA, protein, nebo jakýkoliv jiný ochucený doplněk, tudíž nemusíte přijímat nutně další dávku umělých sladidel. 

Joint Care Drink kloubní výživa

Cena, která spoustu sportovců odradí 

Jak už tomu tak u kvalitních suplementů bývá, musíte být ochotní si za ně připlatit. V případě Joint Care Drinku vás jedna dávka vyjde na 33 Kč, ovšem zde je důležité podotknout, že při preventivním užívání vám bohatě postačí dávka poloviční, tedy za 16,5 Kč.

I když tato cena je bezpochyby poměrně vysoká, je důležité si uvědomit, že v tomto případě reflektuje cenu vstupních surovin. Dají se sice sehnat “podobné” kloubní výživy, které budou podstatně levnější, ale bohužel u nich bude zásadní rozdíl ve funkčnosti surovin. Například kolagenní peptidy vykazují naprosto odlišný vliv na syntézu kolagenu II. typu v buňkách chrupavek než nativní kolagen. A právě proto je kloubní výživa doplňkem, na kterém se rozhodně nevyplatí šetřit.

Tabulka cen pro Prom-IN Joint Care Drink
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Joint Care Drink kloubní výživa

Pozitivní efekt, který zaznamená každý

Mohl bych tu sice psát pohádky o tom, jak zázračně mi už po první dávce naprosto vymizela artróza 4. stupně, ale raději narovinu přiznám, že jsem s klouby nikdy žádné závažné problémy neměl. Čas od času se ale stalo, že vlivem náročných tréninků přicházely problémy s úpony a šlachami, ale právě ty během užívání Joint Care Drinku úplně vymizely.

Nutno dodat, že jsem používal pouze poloviční dávku, díky čemuž mi kloubní výživa vydržela mnohem déle. A přesně tak by podle mého názoru měla kloubní výživa fungovat. Jedná se o skvělý doplněk z hlediska prevence, účinného pomocníka při drobných problémech s pohybovým aparátem, ale v žádném případě ne o univerzální lék na všechny druhy artritidy, závažná stádia osteoporózy a další poruchy kloubního aparátu.

Joint Care Drink kloubní výživa

Závěrečné zhodnocení

Po užívání celého balení této kloubní výživy ji mohu s čistým svědomím označit za nejlepší doplněk na klouby. Musíte sice překousnout o něco vyšší cenu, nicméně i tak se rozhodně vyplatí. Pokud aktivně sportujete a váš pohybový aparát dostává zabrat, rozhodně preventivní užívání doporučuji. Kvalitní kloubní výživa je bezpochyby daleko důležitější doplněk, než třeba větvené aminokyseliny, CLA či HMB.

U Joint Care Drinku oceňuji i dostupnost v ochucené a neochucené variantě, protože si každý z vás může vybrat tu, která mu více vyhovuje. Pro někoho je zbytečné užívat další sladidla, někdo si potrpí na dobrou chuť doplňků. Ve všech případech ale Joint Care Drink vřele doporučuji.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.