5% Nutrition Rich Piana Kill It: Pořádná předtréninková pumpa [recenze]

Naposledy upraveno: 15. února 2022

Jméno Rich Piana musí být každému fanoušku kulturistiky moc dobře známé. Tenhle blázen se kromě svých obrovských svalů proslavil také tím, že veřejně přiznal užívání velkých dávek anabolických steroidů už od svých 18 let. Po ukončení profesionální kariéry se dál věnoval natáčení videí na YouTube a podnikání. Jeho značka suplementů s názvem 5% Nutrition si získala popularitu po celém světě, a my jsme se proto dnes rozhodli na některý z produktů z této řady zblízka podívat. Konkrétně se jedná o předtréninkovku Kill It, na kterou se sypou pozitivní ohlasy ze všech stran. Jak jsme s ní byli spokojení a vyplatí se ji vyzkoušet? Všechny důležité odpovědi najdete v této recenzi.

5% Nutrition Kill It
Publikováno: 3. února 2022
Upraveno: 15. února 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Nakopávače
Chuť
7.5/10
Příprava
9.0/10
Efekt
9.5/10
Složení
8.0/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
8.5
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro 5% Nutrition Kill It
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Kdykoliv slavný kulturista spojí své jméno se značkou suplementů, zaměří se na ni obrovské množství lidí. Mladí sportovci doufají, že se suplementy od jejich idolu dosáhnou stejných výsledků jako on, jiní mají zase tendenci více důvěřovat produktu, který nese jméno nějaké autority. Od podobných suplementů zkrátka všichni očekáváme něco extra. Při testování tohoto produktu jsme se ale snažili být co nejvíce objektivní a nezaujatí. Jak to dopadlo?

Nadupané složení, které nenechává nic náhodě

Správně vyladit složení je opravdové umění, které odděluje průměrný produkt od toho prvotřídního. Kill It se přitom řadí spíše do té druhé kategorie. Disponuje totiž velmi pestrým složením, které je příslibem opravdu extrémního tréninku. Jaké nejdůležitější látky najdeme v každé dávce?

  • 4 000 mg L-citrulinu – zrychluje krevní cirkulaci a podporuje výkonnost
  • 2 000 mg beta alaninu – podporuje koncentraci a oddaluje únavu
  • 1 400 mg kreatinu Magna Power – patentovaná forma kreatinu pro lepší vstřebávání
  • 1 000 mg taurinu – pro maximální koncentraci a lepší transport výživných látek do svalových buněk
  • 500 mg N-acetyl L-tyrosinu – nejlépe biologicky dostupná forma tyrosinu, který je prekurzorem adrenalinu a noradrenalinu
  • 250 mg kofeinu – zajistí maximální nakopnutí
  • 125 mg L-norvalinu – zvyšuje produkci oxidu dusného
  • 42 mg citrátu draselného – podporuje správné vedení nervových impulsů a syntézu bílkovin
  • 24 mg citrátu sodného – zlepšuje vstřebávání sacharidů a oddaluje svalovou únavu

Za zmínku stojí také použitá barviva, se kterými se setkáte ve všech dostupných příchutích. V každé totiž figuruje minimálně jedno z trojice brilantní modř, červeň allura nebo tartrazin, přičemž všechny mají poměrně vysoké skóre škodlivosti.

Složení nakopávače Kill It je poměrně obsáhlé.

Chuť vás rozhodně nenadchne

Častým problémem práškových předtréninkovek je špatné rozpouštění ve vodě a zanechávání hrudek. To naštěstí není případ Kill It, který má popravdě vcelku dobrou konzistenci a není problém ho pořádně rozmíchat. O něco horší to je s chutí. Osobní zkušenost mám pouze s příchutí Fruit Punch, takže ostatní varianty se mohou v lecčem lišit. V tomto případě jsem asi ale zrovna dvakrát nepochutnal. Kill It chutná dost uměle a má typickou nepříjemnou pachuť, se kterou se ale často setkáte i u jiných produktů. Chuť je pochopitelně velmi výrazná, to ale bývá většina nakopávačů. Na druhou stranu je potřeba říct, že předtréninkovku člověk nikdy nepije kvůli chuti. Ze všeho nejdůležitější je totiž výsledný efekt.

Nakopnutí, po kterém nevydržíte stát na místě

Kvalitní předtréninkovku poznáte podle toho, že vás nenechá ani na chvíli stát v klidu, natož sedět. Od opravdu pořádného preworkoutu očekávám, že mě zvedne na nohy i po tom nejnáročnějším dni a umožní mi odjet trénink na maximum. Jestli jsem byl u hodnocení chuti kritický, teď budu naopak chválit. Kill It totiž funguje naprosto parádně. Pokud nejste zvyklí na silnější nakopávače, možná vás až trochu překvapí, jak dobře tenhle preworkout šlape. Osobně jsem ho vyzkoušel v období, kdy jsem kofein přijímal pouze v kávě a ostatním stimulantům jsem se vyhýbal úplně, a musím říct, že mi zašlapal slušně. Před jeho použitím si ale dejte pozor na správné dávkování. Na originálním balení totiž výrobce doporučuje jako jednu dávku jednu celou odměrku. Dle české legislativy je ale dávkování upraveno tak, aby odpovídalo poloviční dávce, tedy asi půlce odměrky.

Design nakopávače vypadá opravdu brutálně. A složení taky není k zahození.

Překvapivě přívětivá cena

Jedna dávka Kill It vás vyjde asi na 20 Kč, což je vzhledem k účinkům velmi dobrá cena. Pokud se ale rozhodnete používat pouze půlku odměrky (jak doporučuje česká legislativa), bude vás jedna dávka stát asi 10 Kč. Sehnat kvalitní předtréninkovku za takovou cenu rozhodně není jen tak. Navíc nemusíte mít strach z toho, že by vám poloviční odměrka nestačila. Ať už se rozhodnete jakkoliv, vychází Kill It z hlediska ceny opravdu dobře, především co se týče poměru ceny a kvality.

Tabulka cen pro 5% Nutrition Kill It
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Kill It vás nezklame

Na závěr pouze zopakuju to, co už tady zaznělo dříve. Kill It je opravdu solidní nakopávač, který spolehlivě splní svou práci a věřím tomu, že s ním budete spokojení. Chuťově vás rozhodně nenadchne, ale o to přece nejde. Navíc se po cenové stránce jedná o velice výhodnou koupi. V konečném důsledku ho tak mohu vřele doporučit každému, kdo od preworkoutu očekává především maximální funkčnost a pořádné nakopnutí před těžkým tréninkem.

Nenašli jste, co jste hledali? Podívejte se na naše srovnání těch nejlepších nakopávačů na trhu!

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.