Kloubus: Účinnější nástupce Alavisu nebo zbytečná investice? (Recenze)

Naposledy upraveno: 7. listopadu 2018

Kloubní výživy patří mezi nejdůležitější suplementy každého sportovce. Kloubní aparáty často dostávají zabrat a bez účinné ochrany jim hrozí velké riziko zranění. Odjakživa jsem byl zastánce Alavisu, až dokud jsem na trhu se suplementy neobjevil Kloubus.

Víte, jaký je? Vyplatí se do něj investovat? Je lepší než Alavis, nebo je to jen zbytečná investice? To vše a mnohem více se dozvíte v následující recenzi. 

Kloubus
Publikováno: 16. května 2018
Upraveno: 7. listopadu 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Kloubní výživy
Chuť
9.9/10
Účinnost
9.9/10
Příprava
9.9/10
Složení
9.9/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
9.6
z 10 bodů

Hned na úvod musím říct, že s klouby jsem nikdy neměl žádné závratné problémy, ale čas od času se únava z tréninku přeci jen projeví. Když jsem před nedávnem opět pocítil bolest v kolenou, řekl jsem si, že je to ideální čas na měsíční cyklus této nové kloubní výživy. Zde je tedy moje recenze. 

Benefity v bodech:

  • Kloubus je snadný na přípravu
  • Obsahuje 13 účinných a osvědčených složek 
  • Skvěle chutná v porovnání s ostatními kloubními výživami
  • Neobsahuje umělá barviva či kontroverzní sladidla
  • Nemusíte polykat několik tablet denně 

Kloubus balení

Snadná a bezproblémová příprava

Hned první vlastností, kterou hodnotím opravdu kladně, je snadná a bezproblémová příprava. Není potřeba žádný šejkr ani mixér, obsah sáčku prostě stačí vyklopit do sklenice, zamíchat lžičkou a Kloubus je zcela rozpuštěný.

Nevytváří hrudky ani nijak nepění, tudíž je během několika vteřin připravený ke konzumaci.

Kloubus snadná a bezproblémová příprava

Opravdu účinné složení 

V této kloubní výživě nenajdete žádné zbytečné či neúčinné složky, ale 13 skutečně fungujících ingrediencí. V jedné dávce najdete:

  • 2730mg hydrolyzovaného kolagenu, který je základním kamenem pro pevné a pružné chrupavky 
  • 1760mg glukosamin sulfátu, který zabraňuje ztrátě kloubní chrupavky
  • 500mg MSM, který zlepšuje hojení a má protizánětlivé účinky
  • 320mg chondroitin sulfátu, který na sebe váže vodu, čímž zvyšuje odolnost, pevnost a pružnost chrupavky
  • 250mg vitamínu C pro silný imunitní systém a lepší tvorbu kolagenu 
  • 70mg hořčíku, který se podílí na výstavbě kostí a šlach
  • 50mg bromelainu, který snižuje bolesti a otoky kloubů
  • 50mg l-leucinu pro lepší růst svalů v okolí kloubů, a tudíž i jejich lepší fixaci a menšímu zatížení
  • 10mg k. hyaluronové, která lubrikuje klouby
  • 5mg zinku, který pomáhá syntéze vápníku, kolagenu i bílkovin
  • 100μg biotinu, který je nezbytný pro správné fungování vazů a šlach
  • 5μg vitamínu D3, který je důležitý pro silné kosti a zdravé zuby

Jednotlivé suroviny nejspíše není třeba důkladněji rozebírat, pokud vás zajímají, můžete si o nich přečíst na oficiálních stránkách.

Důkazem vysoké kvality suplementu může pro běžného spotřebitele být i fakt, že v jedné 9g dávce najdete téměř 6g účinných látek a naopak žádná kontroverzní sladidla (aspartam nebo acesulfam K) či umělá dochucovadla. K barvení byl použitý extrakt z červené řepy, ke slazení nezávadná sukralóza.

Takové složení dělá z Kloubusu prvotřídní kloubní výživu, která bude patřit k naprostým špičkám na trhu.

Kloubus obsahuje 13 účinných látek

Chuť, která vás zaručeně potěší

Odjakživa jsem zastával názor, že doplňky stravy se pijí pro svůj efekt, nikoliv pro dobrou chuť. Kloubus je ale dostupný v grepové příchuti, ze které jsem byl opravdu nadšený. Jelikož jsem byl dlouhou dobu zvyklý na Alavis, je toto velmi příjemná změna.

Chuť není nikterak umělá ani zbytečně přeslazená, aby výrobce zakryl hořké produkty, zkrátka všechno je vyladěné akorát. Důležité je ale znovu zmínit, že chuť je to poslední, na co brát zřetel při výběru kloubní výživy. 

Pro běžného cvičence relativně vysoká cena

Abyste z dosavadní recenze neměli pocit, že jsem dostal za vychvalování této kloubní výživy zaplaceno, tak jednu chybu přeci jen má. A tou je cena.

Zatímco za měsíční kůru Alavisu zaplatíte +/- 340 Kč, měsíční kůra Kloubusu vyjde na 650 Kč. Nicméně na kloubní výživě byste, podobně jako na multivitamínech či multiminerálech, neměli v žádném případě šetřit. Vždy je lepší si připlatit za kvalitní doplňky, než jen vyhodit peníze za levné a neúčinné suplementy s “patentovanými směsi” a minimálním obsahem účinných látek.

Kloubus je téměř 2x dražší než Alavis 

Závěrečné zhodnocení 

Pokud bych měl přehlédnout vyšší cenu, je Kloubus tou nejlepší kloubní výživou, kterou jsem kdy vyzkoušel. Skvělá chuť, opravdu účinné složení s minimálním množstvím aditiv, snadná příprava a rychlá vstřebatelnost. 

Kloubus bych doporučil každému z vás, kdo nechce snášet odporné chutě některých konkurenčních kloubních výživ, ani polykat několik různých tablet denně.

Oficiální stránky Kloubus.cz

Komentáře (2)

Adam
Červen 20, 2018

Souhlas. Kloubus užívám již 2 měsíce a výsledky jsou znát. Alavis jsem zkoušel v minulosti, ale ta chuť je odporná a fakt, že Alavis není testován pro lidi mě odradil.

Souhlasím(+5)
Nesouhlasím(0)
Evelyn
Červen 21, 2018

Užívám ho přesně 24 dní. A za tu dobu jsem si nemusela vzít prášek na bolesti, který jsem předtím musela vzít nejméně jednou týdně, abych aspoň pár dní byla bez bolestí. Mám v kříži artrózu nejvyššího stupně. Ale teď vlastně nevím, jestli to tak ještě je :-) Musím ještě něco dodávat?

Souhlasím(+4)
Nesouhlasím(0)