Která másla od LifeLike jsou nejlepší? (Recenze)

Naposledy upraveno: 4. listopadu 2019

Slibovaný druhý díl našeho seriálu, v němž pečlivě hodnotíme jednotlivá ořechová másla od různých společností, je tady. Tentokrát jsme si vzali na paškál společnost LifeLike, jejíž másla se umístila také v našich žebříčcích.

Co se tedy skutečně skrývá za graficky vymazleným designem obalů? Jak jednotlivá másla hodnotíme? Pochutnáte si? Co složení? Abychom odpověděli na tyto otázky, vybrali jsme pro vás deset nejlepších másel od LifeLike a seřadili je sestupně od nejlepšího.

LifeLike oříšková másla
Publikováno: 4. listopadu 2019
Upraveno: 4. listopadu 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Másla, krémy
Chuť
9.3/10
Složení
9.2/10
Kvalita surovin
9.3/10
Sortiment
9.6/10
Cena
9.1/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

Na úvod bychom ještě rádi zmínili, že některé másla z dnešní recenze se dobře umístili i v našem žebříčku nejlepších oříškových másel. Pokud vás tedy zajímá i srovnání s konkurenčními značkami, můžete žebříček poté navštívit.

1. Protein Hazelnut Choco Spread

LifeLike Protein Hazelnut Choco Spread

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

Lískooříškový krém, odtučněné kakao, kvalitní syrovátkový protein, MCT olej, kokosový olej, erythritol a steviol-glykosidy určené k doslazení. Tedy samé velice kvalitní suroviny, které jsou jako dělané pro budování svalové hmoty a osoby dodržující zdravý životní styl. Obzvláště musím vyzdvihnout erythritol, který má podstatně méně kalorií než běžný cukr a je vhodný i pro diabetiky. Zkrátka a dobře již na první pohled složení, kterému nemáme co vytknout.

Jak hodnotíme chuť

Máslo disponuje velmi jemnou vůní, z níž je patrná nejen čokoláda, ale rozhodně detekujete i lískové oříšky. Konzistence je při pokojové teplotě dost řídká, což můžete upravit skladováním v lednici. Tuto vlastnost ale při mazání na pečivo oceníte, stejně tak si můžete rozmíchat máslo třeba do jogurtu, což jde v případě konkurenčních produktů jen velmi obtížně. Z hlediska chuti se jedná o vyváženou směs čokolády a ořechů, která se již od prvních chvil v ústech prolíná , ale zároveň jedna nepřebíjí druhou. Čokoláda je poměrně hořká, máslo rozhodně nepůsobí přeslazeně a musím se přiznat, že jsem si ho zamiloval už od první lžičky.

Závěr

Protein Hazelnut Choco Spread je jedním z těch másel, které jsem si od prvního ochutnání naprosto zamiloval a rozhodně bych si je koupil znovu. Máslo disponuje jednak kvalitním složením a jednak také bezkonkurenční chutí, což je ta nejlepší možná kombinace. Pokud hledáte ten nejlepší možný kompromis mezi těmito dvěma aspekty, určitě můžu toto máslo doporučit a hodnotím ho 10 body z 10 možných.

2. Protein Cashew Coconut

LifeLike Protein kešu kokos

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

Tento krém v sobě kombinuje kešu oříšky, kokos, syrovátkový protein, MCT olej, erythritol a steviol-glykosidy, tedy opět samé kvalitní suroviny. Stejně jako v případě Lucky Alvin bych si přál, aby bylo těmto máslům co vyčítat, jenže složení je prostě a jednoduše geniální. Žádné zbytečné složky, nekvalitní zdroje surovin, zahušťovadla či cokoliv jiného. Jen osvědčené a kvalitní suroviny v tom správném poměru, abyste si máslo zamilovali i vy.

Jak nám máslo chutnalo

Když jsme před nějakým časem ochutnávali Coconelu kvůli žebříčku nejchutnějších oříškových másel, nečekal jsem, že se jí chuťově ještě něco přiblíží. Protein Cashew Coconut je ale opravdu velmi podobná, pouze disponuje o něco řidší konzistencí a není tolik sladká. Kokos je z másla opravdu patrný, ale zároveň nepřebíjí chuť kešu oříšků. Z mého pohledu opravdu jedno z nejlepších másel od této firmy, které je chuťově velmi dobře vyladěné.

Závěr

Bezpochyby jedno z nejlepších másel, jaké si můžete na trhu koupit. Opravdu oceňuji výbornou chuť, které je dosaženo při zachování kvalitních surovin. Výrobce tedy nemusel použít žádná dochucovadla ani přidaný cukr a vy stejně budete mít problém od prvního ochutnání odložit lžičku. Máslu tedy dávám 9,5 bodů z 10 možných a každému milovníkovi kešu ho doporučuji.

3. Coconut Twister

Lifelike Twister kokos

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

40% kokos, 30% mandle, 20% bílé čokolády a 10% sušenek. To jsou 4 základní suroviny, ze kterých bylo toto máslo vyrobeno. Na jednu stranu velmi oceňuji spojení kokosu a mandlí, které je dokonalou kombinací, na druhou stranu náš celkový dojem kazí množství přidaného cukru (ať už v bílé čokoládě či v sušenkách) a glukózového sirupu. Ve 100g najdete téměř 24g jednoduchých cukrů, což je ve srovnání s konkurencí opravdu dost, nicméně vše dokonale kompenzuje chuťová stránka másla.

Jak nám máslo chutnalo

Vůně másla je velmi intenzivně kokosová, mandle jsou cítit spíš nevýrazně. Při delšímu vystavení pokojové teplotě je konzistence lehce řídká, ale to vyřešíte skladováním v lednici. Po ochutnání se ze všeho nejdřív v puse rozvine hodně sladká a chuť, která ale spíše než kokos či mandle připomíná onu bílou čokoládu. Kokos se rozvine až po určité době a mandle cítíte až v samotném závěru. Čím déle máte máslo v puse, tím je chuť mandlí intenzivnější. Toto máslo obsahuje i kuličky, které jsou sice relativně bez chuti, nicméně je to velmi neobvyklá věc, která máslu dodala na atypičnosti.

Závěr

Superzdravou svačinou toto máslo opravdu není, protože množství jednoduchých cukrů je opravdu poměrně vysoké. Nicméně po chuťové stránce mu není co vytknout, pokud máte rádi sladší a chuťově výrazná másla, rozhodně nebudete schopni položit lžičku, dokud máslo nebude v tahu. Jako občasný hřích určitě doporučuji, jako denní svačinu již příliš ne. Dávám mu ale i přesto 9 bodů z 10 (ale to jen kvůli složení).

4. Caramel Twister

LifeLike twister karamel

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

Toto máslo je tvořené 70% arašídů,13% kokosového cukru, 12% kokosového oleje, 4% odtučněného kakaa a procentem himalajské soli. Jedná se tedy o pět surovin, kterým v podstatě není co vytknout. Arašídy jsou skvělým zdrojem tuků, kokosový cukr a olej produktu dodávají jedinečnou chuť a odtučněné kakao je skvělým zdrojem antioxidantů.

Jak nám máslo chutnalo

Z vůně másla je naprosto patrná plná a příjemná kombinace čokolády a arašídů, která poskytuje naprosto uspokojující aroma. Po ochutnání se v puse nejdříve uvolní intenzivní chuť odtučněného kakaa, která je hned v zápětí doprovázena onou typickou a všem dobře známou chutí arašídů. Až na samotný závěr se ve vaší puse rozvine chuť kokosu a himalajské soli, což vás pomalu, ale jistě směřuje k ochutnání další lžičky tohoto skvělého krému. Máslo má opět zajímavou konzistenci, stejně jako ostatní je poměrně řídké, což oceňuji zejména z toho důvodu, že vám narozdíl od těch konkurenčních nezalepí pusu.

Závěr

Další skvělý produkt, který je dobrým kompromisem mezi výbornou chutí a prvotřídním složením, jemuž se jen těžko něco vytýká. Chuť si opravdu zamilujete, protože kakao je opravdu intenzivní a díky tomu působí skutečně autenticky. Máslo hodnotím 9 body z deseti.

5. Lískooříškový krém

LifeLike Lískooříškový krém

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

Narovinu se přiznám, že lískooříšková másla mám snad ze všech neochucených másel nejraději. Jednak jsou nejlépe stravitelné a obsahují velké množství vlákniny, ale především skvěle chutnají. Toto máslo obsahuje jen a pouze kvalitní lískové oříšky, je tedy výborným zdrojem hořčíku, draslíku, fosforu a mnoha dalších mikronutrientů nezbytných pro život.

Jak nám máslo chutnalo

Co rozhodně stojí za vyzdvihnutí, je ideální konzistence másla, dobře se maže, ale dá se snadno i rozmíchat třeba v kaši. Po otevření voní jako čerstvě namleté ořechy. Chuť je hodně intenzivní, ale zároveň jemná, v puse nelepí a opravdu budete mít problém položit lžičku.

Závěr

Pro milovníky lískových oříšků naprosto jasná volba. Jemná chuť, optimální konzistence, a vůně, jaké prostě a jednoduše neodoláte. Jelikož mám tyto oříšky opravdu rád, dávám máslu 9 bodů z 10. Pokud ale hledáte chuťovou delikatesu, rozhodně bych preferoval máslo s čokoládou.

6. Arašídovo kokosový krém

LifeLike Arašídovo kokosový krém

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

Arašídovo kokosový krém je, jak koneckonců samotný název napovídá, tvořen jen a pouze dvěma surovinami. 65% tohoto másla zaujímají arašídy, zbylých 35% připadá na kokos. I když to možná při prvním ochutnání nemusí být tak patrné, máslo neobsahuje žádná sladidla, aromata či přidané cukry, které by kazily nutriční hodnoty másla.

Jak nám máslo chutnalo

V důsledku kokosového oleje, který se přirozeně vyskytuje ve všech máslech obsahujících kokos, byl tento krém velmi řídký. To můžete sice považovat za drobnou nevýhodu při mazání na pečivo, protože má máslo tendence stékat, ale naopak v kaších či v jogurtech tuto vlastnost oceníte. Nutno říct, že nad chuťovými vlastnostmi másla jsem se musel chvíli pozastavit, protože poměr jednotlivých surovin je naprosto vyvážený. Kokos je z másla sice patrný, ale nikterak nenarušuje chuť arašídů, které působí výrazně a plně.

Závěr

Toto máslo jsem si naprosto zamiloval například do snídaňových vločkových kaší, kde skvěle vynikne kokosová chuť, ale zároveň dodám tělu i potřebné tuky z arašídů. Vyhovuje mi jak chuť, tak i konzistence. Dávám tomuto krému 8,75 bodů z 10 možných.

7. Mandlový krém

LifeLike Mandlový krém

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

Máslu ze 100% mandlí není absolutně vůbec co vytknout. Neobsahuje žádné zbytečné konzervanty, aromata či jiné přidané látky a díky tomu se jedná o čistě přírodní produkt, jež si zamilujete i vy. Mandle jsou mimo jiné skvělým zdrojem hořčíku, což bylo téma jednoho z našich nedávných článků.

Jak nám máslo chutnalo

Naprosto přirozená chuť pražených mandlí je přesně tím, co nesmí chybět v repertoáru žádného příznivce zdravého stravování. Chuť másla je velmi intenzivní, neobsahuje žádné rušivé příměsi a ani nemá nahořklou chuť, která je pro některá konkurenční másla typická. Z hlediska konzistence je máslo o něco tužší než másla s více složkami, nicméně stále je velmi dobrá jak pro mazání na pečivo, tak i do různých kaší.

Závěr

Pokud máte rádi mandle a chcete si je přidat do své oblíbené kaše, na pečivo či jen tak do jogurtu, určitě byste jen horko těžko hledali lepší produkt. Na druhou stranu máslo není vyloženě chuťovým zážitkem, protože absence čokolády či jiného dochucovadla se logicky projeví i v chuti. Pro milovníky mandlí tedy určitě ano, pro gurmány bych rozhodně doporučoval másla na prvních třech příčkách. Dávám mu tedy 8,75 bodů z 10.

8. Kešu krém

LifeLike Kešu krém

Základní informace:
  • Název: LifeLike Kešu krém
  • Gramáž: 300g, 1000g
  • Cena: 159 Kč, 399 Kč
  • Naše hodnocení: 8,75/10

Jak hodnotíme složení

Hodnotit složení 100% kešu másla je opět poměrně náročné, protože mu (opět) není co vytknout. Kešu ořechy jsou skvělým zdrojem mono a polynenasycených tuků, které jsou velmi důležité pro zdravé srdce. Dále v nich ale samozřejmě najdete i obrovské množství vitamínů, především těch ze skupiny B, ale také C, E, K, měď, molybden a velké množství dalších mikronutrientů.

Jak nám máslo chutnalo

Kešu krém možná z globálního pohledu není tak populární jako mandlový či lískooříškový, ale rozhodně má co nabídnout. Já jsem si třeba zamiloval velmi jemnou a lehce nasládlou chuť, která je doprovázena velmi intenzivním aroma. Máslo jsem nejedl příliš často samotné, ale spíše se mi osvědčilo do různých nepečených dezertů, kdy jeho chuť nejlépe vynikla.

Závěr

Ideální máslo na přípravu různých dezertů. Disponuje jemnou chutí, krémovitou konzistencí a intenzivním aroma, které je do nejrůznějších sladkých pokrmů jako dělané. Vychází dobře i v poměru ceny a kvality, a proto ho jen a pouze doporučuji. Hodnotím ho, stejně tak jako mandlový krém, 8,75 body z 10 možných.

9. Arašídový krém jemný

LifeLike Arašídový krém jemný

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

Co se dá vytknout máslu, jenž se umístilo na prvním místě v našem hodnocení nejlepších arašídových krémů? Vůbec nic. V tomto másle nenajdete nic jiného než arašídy, tudíž nemáme co kritizovat.

Jak nám máslo chutnalo

Arašídové krémy v dnešní době vyrábí obrovské množství společností. Ale jen LifeLike, Lucky Alvin, Big Boy a pár dalších společností zvládá vyrobit nezapomenutelný chuťový zážitek. Ve srovnání s ochucenými másly je konzistence o něco tužší, ale to vůbec nevadí. Vůně je stejně jako chuť velmi intenzivní, plná a pokud milujete arašídy, nic lepšího na trhu rozhodně nenajdete.

Závěr

Skvělý poměr ceny a kvality pro každého milovníka arašídových másel. Vybírat si můžete jak ze 300g, tak z kilového balení, tudíž může máslo vyjít ekonomicky ještě přijatelněji. I když se chuťově nemůže rovnat s ochucenými másly, do různých nepečených receptů je to jasná volba, kterou hodnotím hned 8,5 body z 10 možných.

10. Arašídový krém křupavý

LifeLike Arašídový krém křupavý

Základní informace:

Jak hodnotíme složení

Křupavou verzi arašídového krému musíme hodnotit naprosto stejně jako jemnou variantou, protože složení představuje v obou případech 100% arašídů. Záleží tedy jedině na vašich preferencích, kterou variantu zvolíte raději.

Jak nám máslo chutnalo

Opět máslo disponující velmi intenzivní a plnou chutí i vůní, tudíž ho můžeme jen a pouze doporučit. Opravdu záleží spíše na tom, jaké využití pro máslo plánujete- osobně křupavé kousky příliš nevyhledávám, protože máslo používám třeba na pečivo či do jogurtů, ale do různých nepečených receptů přijde určitě vhod.

Závěr

Stejně jako jemné arašídové máslo je i tato varianta tím nejlepším, co si můžete jako milovník arašídů dopřát. Plná a intenzivní chuť doprovázená celými kousky, které si prostě zamilujete. Hodnotím ho opět 8,5 body z 10 i díky skvělému poměru ceny a kvality.

No a to by od nás bylo pro tuto recenzi všechno. Jaká másla od LifeLike máte nejraději vy a másla jaké společnosti máme vyzkoušet příště? Dejte nám vědět do komentářů!

Komentáře (3)

Mirina
Listopad 4, 2019

Už dlouho kupuju od Lifelike neochucené krémy, ale po recenzi určitě vyzkouším i protein a twister verze. Díky za článek :)

Souhlasím(+2)
Nesouhlasím(0)
Petr Benda
Listopad 4, 2019

A co banana/nougat/cookies twister? stojí za to? já zatím ochutnal jen coconut twister, ten byl výborný

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Listopad 5, 2019

Ahoj Petře,

My jsme bohužel zatím neměli příležitost ostatní twistery vyzkoušet. Měli jsme kávový, ale ten už se myslím nevyrábí. I ten byl ale dobrý. Takže myslím, že i další z této řady se vyplatí. My je výhledově také plánujeme vyzkoušet.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)