Czech Virus M3/s Pump: Večerní alternativa stimulanty napěchovaných nakopávačů (Recenze)

Naposledy upraveno: 23. července 2018

Přestože populární M3/s Pump je na trhu už nějakou dobu a my ji zařadili i do našeho testu nejlepších předtréninkových pump, k sepsání samostatné recenze jsem se dostal až teď.

Vyplatí se do této předtréninkovky investovat, nebo to jsou jen vyhozené peníze? Funguje po celý trénink? Jaké jsou výhody a nevýhody absence stimulantů? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvíte níže.

Czech Virus M3/s Pump
Publikováno: 18. července 2018
Upraveno: 23. července 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Chuť
8.9/10
Rozpustnost
9.1/10
Vstřebatelnost
9.0/10
Složení
9.2/10
Efekt
8.8/10
Celkové hodnocení
9.0
z 10 bodů

Když jsem se o M3/s pump dozvěděl poprvé, byl jsem naprosto nadšený, protože tyto suplementy jsou například v USA velmi populární, ale u nás tak nějak chyběly. Zde je tedy krátké zhodnocení a nejdůležitější informace pro všechny z vás, kteří o koupi tohoto produktu přemýšlíte.

Skvělý nakopávač pro večerní tréninky

Pokud chodíte cvičit až ve večerních hodinách, není nejlepší nápad používat nakopávače s vysokým obsahem stimulantů (kofeinu, taurinu a dalších látek), které potlačují únavu a letargii, což zhoršuje usínání i kvalitu spánku jako takového.

A právě tady přichází na řadu m3/s pump, která je pro tyto účely jako stvořená. V tomto produktu najdete hned 10 účinných látek, které vám zaručí maximální napumpování, vaskularitu i vyšší produkci hormonů - a to všechno bez jakéhokoliv vlivu na nervovou soustavu

Jak a kdy M3/s Pump dávkovat? 

Výrobce dávkování tohoto suplementu rozděluje na “klasickou” dávku - tedy jednu odměrku - a hardcore dávku, která je dvojnásobná.

Pokud vážíte více než 85kg, pravděpodobně bude lepší volbou právě hardcore dávka. Vzhledem k absenci stimulantů vám ani při ní nehrozí zrychlený srdeční tep či nechutenství. Jelikož ale v M3/s Pump najdete glycin, dvojnásobnou dávku rozhodně nepřekračujte, protože pak již působí projímavě.

Osobně považuji za naprosto ideální brát jednu dávku m3/s pump a jednu dávku jiného nakopávače s obsahem stimulantů - například právě s Beast Virem od stejné firmy. Tento nakopávač užívám 15 minut před tréninkem, ideálně na prázdný žaludek, protože tak je zajištěna jeho maximální funkčnost.

náš tip
Pokud Vám stimulanty nevadí a rádi si dopřejete pořádnou dávku nakopávače, aby v posilovně padaly jen ty nejlepší výkony, doporučuji kombinaci s Beast Virusem, na který si u nás na webu můžete přečíst celou recenzi. Tento mix ovšem z vlastních zkušeností doporučuji pouze zkušenějším cvičencům.

Jednoduchá příprava a perfektně rychlá vstřebatelnost

Příprava je naprosto jednoduchá, produkt je dobře rozpustný, nepění ani nevytváří hrudky. Rychlost vstřebání je poměrně obtížné poznat, neboť kvůli absenci stimulantů nedochází k mravenčení končetin ani zrychlení tepu.

Přestože většinu nakopávačů užívám s delším časovým odstupem před tréninkem (většinou alespoň 20 minut), m3/s pump stačilo užívat maximálně 15 minut před tréninkem, neboť má opravdu rychlý nástup.

Až překvapivě dobrý poměr ceny a kvality

U m3/s pump mě ze všeho nejvíce zaskočil opravdu dobrý poměr ceny a kvality. Jedno balení, které je běžně k dostání za 749 Kč, vystačí zhruba na 50 tréninků, což znamená, že za jednu dávku utratíte asi 15 Kč. A to je vzhledem k benefitům, které tento doplněk poskytuje, opravdu dobré a investovat do něj se rozhodně vyplatí.

Tabulka cen pro Czech Virus M3/s Pump
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 749 Kč
Cena: 749 Kč

Drobná nevýhoda ve složení

Co se týče složení, má jednu drobnou nevýhodu, a sice možná až zbytečně vysoký obsah AAKG a l-argininu. Jak jsme totiž zmiňovali již v našem článku o citrulinu, právě citrulin má na zvýšení hladiny argininu podstatně lepší vliv, než samotný arginin.

Aby byl tedy produkt úplně dokonalý, přidal bych na obsahu citrulinu a ubral zbytečně velké množství argininu. Jinak je ale jeho složení velmi dobře vyladěné, takže spousta látek navzájem působí synergicky a vy si užijete maximální prokrvení při tréninku.

Co vše v M3/s Pump "hardcore" dávce najdete?

  • 5000mg L-citrulinu pro maximální napumpování a zvýšení hladiny ATP 
  • 2000mg l-ornitinu pro lepší vylučování růstového hormonu 
  • 1000mg A-AKG pro maximální anabolický účinek 
  • 1000mg l-argininu pro lepší prokrvení a vyšší produkci hormonů 
  • 1000mg l-lysinu pro lepší produkci hormonů
  • 1000mg glycerolu pro lepší dilataci a vaskularitu 
  • 500mg vitaminu C pro delší udržení svalové pumpy 
  • 250mg kyseliny jablečné pro zlepšení výkonu a oddálení únavy 
  • 250mg Sabeet® extraktu z řepy pro větší žilnatost a napumpování
  • 5mg BioPerine® extrakt z pepře pro lepší absorpci ostatních látek o 30% až 2000%

Chuť, která nepotěší, ale ani neurazí

Naprosto záměrně zde používám stejný nadpis, jako u recenze Beast Virusu, neboť právě ten vystihuje tuto vlastnost nejlépe. Nejspíše se jedná jen o můj subjektivní pocit, ale prostě nemůžu suplementům od Czech Virusu přijít na chuť.

Samozřejmě je to snad ten úplně poslední faktor, na kterém při výběru suplementu záleží, ale příchuť kiwi, která má červenou barvu, na mě opravdu příliš důvěryhodně nepůsobí.

Závěrečné zhodnocení suplementu

Musím říct, že mě m3/s pump velmi příjemně překvapil. Tento suplement v sobě kombinuje prvotřídní složení s dobrou cenou, a tudíž ho všem z vás můžu jedině doporučit. Když ho navíc zkombinujete s Beast Virusem, dostanete opravdu prvotřídní předtréninkový doplněk, který vám umožní trénink za hranice možností. Problém ovšem je, že jedna taková dávka vyjde asi na 40 Kč, což už je poměrně vysoká cena.

Tabulka cen pro Czech Virus M3/s Pump
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 749 Kč
Cena: 749 Kč

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.