MusclePharm Combat Powder – Vícesložkový protein s bezkonkurenčním složením i chutí (Recenze)

Naposledy upraveno: 28. září 2019

Vícesložkové proteiny patří k naprosté špičce na dnešním trhu se suplementy, byť stále stojí tak trochu ve stínu bezkonkurenčních syrovátkových proteinů. Přitom jsou ale prokazatelně schopny uvolňovat aminokyseliny do organismu po delší dobu než jakýkoliv protein z jedné suroviny.

Právě Combat Powder od společnosti MusclePharm je dobrou výjimkou, protože se jedná o jeden z nejpopulárnějších proteinů, který co do popularity předčí i mnoho syrovátkových proteinů. A právě proto jsme se rozhodli ho v dnešní recenzi otestovat. Jaký nám připadal po chuťové stránce? Jsou zdroje bílkovin kvalitní? Co nám na něm vadilo? To vše a mnohem více se dozvíte v naší dnešní recenzi.

MusclePharm Combat Powder
Publikováno: 18. září 2019
Upraveno: 28. září 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
8.7/10
Rozpustnost
9.3/10
Stravitelnost
9.1/10
Složení
9.1/10
Cena
9.2/10
Celkové hodnocení
9.1
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě připomenout, že Combat Powder obsadil jednu z předních příček v našem srovnání nejlepších vícesložkových proteinových přípravků, tudíž pokud vás více než samotná recenze zajímá porovnání s konkurencí, nezapomeňte se na žebříček podívat.

Složení bez procentuálního zastoupení zdrojů

Pokud čtete naše recenze pravidelně, jistě víte, že složení rozebíráme vždy jako první, protože je tím nejdůležitějším. V případě Combat Powder od společnosti MusclePharm jsou použité zdroje bílkovin velmi vhodně vybrané. Pořád je tu ale ve srovnání například s proteinem MPS-5 od společnosti Czech Virus, který jsme recenzovali nedávno, drobný nedostatek. Výrobce totiž neuvádí, jakým procentem je který zdroj bílkovin v produktu obsažen. Jako spotřebitel tedy máte představu o zdrojích bílkovin, ovšem nevíte, zda 90% nepředstavuje pouze jeden zdroj. Jednotlivé zdroje ale vypadají takto:

  • Izolát syrovátkové bílkoviny, což je rychlý zdroj bílkovin obsahující minimum laktózy i cukrů.
  • Částečně hydrolyzovaný syrovátkový protein, což je velmi rychle vstřebatelná bílkovina bohatá na aminokyseliny. Jeho cílem po tréninku je stimulovat trávení a nastartovat syntézu proteinu.
  • Micelární kasein, který je velmi pomalým zdrojem bílkovin. Uvolňuje se po dobu až 7 hodin, čímž chrání svalovou hmotu před katabolizací a postupně dodává organismu aminokyseliny.
  • Syrovátkový proteinový koncentrát, který je tím nejběžnějším a nejzákladnějším zdrojem bílkovin. Díky šetrnému procesu výroby jsou zachovány všechny důležité bioaktivní frakce, takže protein pomáhá nejen budovat svalovou hmotu, ale také posilovat imunitní systém.
  • Vaječný bílek, jež je jedním z pomalejších zdrojů bílkovin, ale zato disponuje dobrým aminospektrem (především pokud jde o obsah BCAA a argininu) a dokáže pozitivně stimulovat produkci hormonů

Stejně tak by se z hlediska složení dal vytknout ještě obsah různých emulgátorů a aromat, které by v kvalitním doplňku být nemusely. Nicméně v celkovém hodnocení složení je protein velmi dobrý, zvolené bílkoviny jsou kvalitní a to je nejdůležitější.

Muscle Pharm Combat Powder složení

Chuť, která potěší i ty nejvybíravější sportovce

Combat Powder se vyrábí hned v šesti příchutích, což je ve srovnání s mnoha konkurenčními značkami příjemné plus, protože si vybere každý. Nám se zatím povedlo vyzkoušet pouze tři , ale i tak jsme z nich byli upřímně řečeno nadšení. Důkladnější hodnocení námi vyzkoušených příchutí tedy vypadá nějak takto:

  • Čokoládová příchuť (9/10) mě zaujala natolik, že jsem se rozhodl pro vyzkoušení celého balení. Chuť je pravděpodobně díky necelým 6% kakaového prášku značně autentická, z proteinu není cítit žádné přehnaně umělé aroma, nýbrž chutná opravdu jako čokoláda. Ve srovnání s takovým MPS-5, který jsme recenzovali nedávno, není čokoláda tolik intenzivní, nicméně si na tomto doplňku po tréninku určitě rádi pochutnáte. Příchuti dávám 9 bodů z 10 možných
  • Jahodová příchuť (8/10) sice nebyla tak dobrá jako čokoláda, ale přesto mi chutnala. Upřímně řečeno nejsem příliš fanouškem ovocných variant proteinů, vždy mi přijdou podstatně umělější než osvědčené kakao či vanilka. Jahodová příchuť už napohled vypadá ostře růžově a tím pádem trochu nepřirozeně. Na druhou stranu pokud máte rádi jahodový milkshake, z této příchuti budete naprosto odvázáni, protože přesně ten připomíná. Chuťově je možná o něco sladší než čokoláda, ale přesto věřím, že si najde své fanoušky. Jahoda si zaslouží 8 bodů z 10.
  • Příchuť cookies (9/10) byla příchutí, ze které jsem měl původně strach, protože mé předešlé zkušenosti (například se stejnou příchutí od společnosti Extrifit) byly nevalné. Nicméně MusclePharm vyrobil chutnou příchuť, která rozhodně má co nabídnout a není absolutně vůbec umělá, na dně šejkru se usazují kousky cookies a celkově příchuť působí velmi vyváženě. Dávám jí 9 bodů z 10 možných.
zhodnocení příchutí OD SEBASTIÁNA
Pro zhodnocení příchutí jsme si pozvali také našeho druhého redaktora Sebastiána, který testoval stejné příchutě:
  • Čokoládová příchuť chutnala velmi příjemně, v porovnání s ostatními proteiny zde není cítit umělá pachuť, což je určitě velké plus. Pokud jste zastáncem klasických příchutí jako jsou například kakao a vanilka, určitě nebudete zklamáni. Čokoládová varianta si zaslouží 9 bodů z 10.
  • Jahodová příchuť chutná poněkud více uměle než předchozí čokoládová. Jak tomu většinou bývá zvykem, protein má umělou růžovou barvu a chutí připomíná jahodový pudink ze školní jídelny. Ale pokud vám tohle nevadí a máte rádi sladké proteiny, za zkoušku určitě stojí. Jahodová příchuť si odnáší solidních 7 bodů.
  • Příchuť cookies mě oslovila ze všech zmíněných příchutí nejvíce. Opět zde není cítit umělá pachuť, která je u podobných příchutí velmi častá. Právě naopak protein chutnal velmi jemně a příjemně. Příchuť cookies ode mě dostává 9 bodů z 10.

Muscle Pharm Combat Powder příchutě

Bezproblémová příprava i rozpustnost

Pokud jde o přípravu proteinu, neměli jsme jediný problém. Combat Powder se rozpouštěl bez problémů, nedělal hrudky a ani nijak nepěnil. K přípravě jsem použil 300 ml vody, což považuji za optimální, protože díky tomu nebyl protein po chuťové stránce ani přeslazený, ani nevýrazný. Příchuť cookies byla jedinou, u které se na spodku šejkru usazovaly celé kousky, nicméně to nebyl žádný problém, stačilo šejkrem trochu zatřást a kousky se ihned rozptýlily.

Muscle Pharm Combat Powder příprava

Velmi dobrý poměr ceny a kvality

Když jsme tvořili náš žebříček nejlepších vícesložek, zjistili jsme, že MusclePharm Combat Powder je jedním z nejlevnějších proteinů na trhu. Jedna dávka vás vyjde zhruba na 15 Kč, což je cena, jakou se může pochlubit relativně malé množství proteinů a žádný v takové kvalitě. To je další z důvodů, proč protein doporučujeme nejen pro studenty, kteří chtějí ušetřit a nechtějí do suplementů nacpat veškeré své finance.

Tabulka cen pro MusclePharm Combat Powder
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Muscle Pharm Combat Powder vzorky

Závěrečné zhodnocení proteinu

Protein Muscle Pharm Combat Powder hodnotíme velmi pozitivně. Složení je až na drobné nedostatky velmi dobré, zvolené bílkoviny jsou kvalitní a není jim příliš co vytknout. Obzvlášť když uvážíte i fakt, že se jedná o jeden z nejlevnějších proteinů na trhu. Určitě je tedy dobrou volbou nejen pro studenty, ale pro každého, kdo nechce do suplementů investovat celou výplatu, ale stejně požaduje kvalitní doplňky.

No a to by bylo pro naši dnešní recenzi všechno, pokud máte s tímto proteinem nějaké zkušenosti, určitě se o ně podělte v komentářích. Stejně tak se můžete ptát na jakékoliv dotazy, na které rádi odpovíme.

Komentáře (1)

Patrik Neděla
Září 24, 2019

Dobrý den, chtěl bych se zeptat kde mohu zakoupit jednorázové vzorky? Nemohu je na žádné eshopu najít. Děkuji moc.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)