Mutant Madness: Předtréninkovka, která stojí za to [recenze]

Naposledy upraveno: 3. srpna 2022

Najít předtréninkovku, která člověka pořádně nakopne a pomůže mu odjet trénink na 100 %, může být těžší, než se na první pohled zdá. Už ani nespočítám, kolikrát jsem si koupil nakopávač, který mě naprosto zklamal, protože jsem jeho efekt absolutně nepocítil. O to více si cením produktů, které opravdu fungují a dokážou mě nakopnout i v situacích, kdy jsem úplně bez energie. Přesně takový je Mutant Madness, který jsem měl možnost nějakou dobu testovat. Dnes se proto podíváme, jak se osvědčil a jestli se vyplatí ho vyzkoušet.

Mutant Madness
Publikováno: 15. února 2022
Upraveno: 3. srpna 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Nakopávače
Chuť
9.0/10
Příprava
8.0/10
Efekt
9.5/10
Složení
8.5/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
8.8
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Mutant Madness
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  349 Kč
Cena:  349 Kč
Cena:  369 Kč

O kanadské značce Mutant jste mohli slyšet v minulosti i na našem webu, třeba když nám vyšla recenze proteinu Mutant Pro. Tehdy si od nás Mutant odnesl pozitivní hodnocení a já už teď prozradím, že i dneska se recenze ponese v podobném duchu.

Solidní složení postavené na kvalitních základech

Mutant Madness disponuje vcelku solidním složením, ve kterém nechybí pořádná dávka beta alaninu, aminokyseliny zodpovědné za pálení a mravenčení pod kůží, které člověka před tréninkem dokáže slušně nakopnout, ale například ani L-citrulin, který má naopak na starost lepší cirkulaci krve.

  • 1 250 mg beta alaninu – podporuje výkonnost a způsobuje typické pálení a brnění pod kůží
  • 1 000 mg L-citrulin malátu – zlepšuje cirkulaci krve v oběhu, podporuje maximální výkon a snižuje svalovou bolest
  • 666 mg taurinu – pro lepší transport výživných látek do svalů a pro maximální koncentraci
  • 500 mg L-argininu – zvyšuje produkci hormonů a oxidu dusného během tréninku
  • 333 mg L-tyrosinu – umocňuje účinek kofeinu, je prekurzorem adrenalinu a noradrenalinu
  • 333 mg extraktu z arabiky – skvělý zdroj kofeinu
  • 142 mg extraktu z listů zeleného, bílého a černého čaje – zdroj kofeinu, oddaluje únavu
  • 30 mg L-theaninu – umocňuje efekt kofeinu
  • 25 mg extraktu ze zelené kávy – zdroj kofeinu

Vzhledem k vysokému obsahu extraktů z čajů a kávy v sobě jedna dávka Mutant Madness skrývá až 330 mg kofeinu, což je opravdu pořádná nálož. Měli byste také vědět, že podle dostupných zdrojů by většina lidí neměla za den přijmout více než 400 mg tohoto stimulantu. Pravidelní konzumenti kávy by tak měli u Mutant Madness zpozornět. Velkým plusem je také absence škodlivých sladidel a barviv, kterých se v předtréninkovkách často nachází poměrně mnoho. V konečném důsledku tedy složení hodnotíme vcelku pozitivně.

Složení nakopávače Mutant Madness je dobré, ale obsahuje poměrně dost kofeinu.
Složení nakopávače Mutant Madness je dobré, ale obsahuje poměrně dost kofeinu.

Výjimečně příjemná chuť

Na testování jsem měl možnost vyzkoušet příchuť pineapple passion a musím říct, že mě velice příjemně překvapila. Je jasné, že hodnocení chuti je pokaždé velice subjektivní a ani dnes tomu není jinak. V porovnání s ostatními preworkouty se ale nemůžu ubránit pocitu, že Mutant Madness opravdu chutná velice dobře. Vzhledem k tomu, že před tréninkem nerad piju zbytečně velké množství tekutin, ředil jsem nakopávač s menším objemem vody, než doporučuje výrobce, což se na chuti pochopitelně promítlo. Chuť byla mnohem výraznější, k mému překvapení ale nebyla nijak zvlášť umělá ani nepříjemná. Nestává se často, abych předtréninkovku po chuťové stránce chválil, tentokrát ale musím udělat výjimku a uznat, že Mutant Madness nechutná vůbec špatně.

Efekt na jedničku

Asi nikoho nepřekvapí, že předtréninkovka obsahující přes 300 gramů kofeinu dokáže člověka opravdu dobře nakopnout. Před prvním vyzkoušením Mutant Madness jsem byl proto plný očekávání. S radostí můžu říct, že jsem z tréninku neodešel zklamaný. Madness šlape opravdu parádně, nehledě na to, že jste na trénink přišli úplně unavení z práce. Výrobce doporučuje užívat polovinu odměrky, což je dost zrádné. Každý má totiž tendenci nabírat odměrku hezky plnou, ideálně pořádně vrchovatou. Nezapomeňte ale, že v tom případě byste do sebe najednou kopli přes 600 mg kofeinu, což je daleko za hranicí doporučené denní dávky. Z toho důvodu opravdu doporučujeme držet se předepsaného dávkování, protože i polovina odměrky funguje opravdu skvěle.

Mutant Madness je dobrý jak chuťově, tak i svým efektem.
Mutant Madness je dobrý jak chuťově, tak i svým efektem.

Velice výhodná cena

Jedna dávka Mutant Madness vychází na necelých 11 korun, což jej řadí do kategorie levnějších nakopávačů. Upřímně musím říct, že 11 korun za předtréninkovku, která vás opravdu spolehlivě nakopne a navíc překvapivě dobře chutná, je opravdu skvělá cena. Je sice pravda, že existuje velká řada levnějších produktů, jejich výsledný efekt je ale v naprosté většině případů mnohem slabší. Naopak i dražší výrobky často nefungují tak dobře, jako právě Mutant Madness. Z toho důvodu nemůžu jinak, než hodnotit cenu jako jednu z hlavních výhod této předtréninkovky.

Tabulka cen pro Mutant Madness
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena:  349 Kč
Cena:  349 Kč
Cena:  369 Kč

Závěrečné zhodnocení

Mutant Madness mě příjemně překvapil na všech frontách. Složení je solidní a navíc neobsahuje žádné škodlivé látky, což v případě nakopávačů rozhodně není samozřejmost. Chuť a samotný efekt opravdu předčily moje očekávání, takže mi nezbývá nic jiného, než Mutant Madness každému vřele doporučit.

Pro dnešní recenzi je to vše, ale celou řadu dalších předtréninkovek najdete v našem žebříčku nejlepších nakopávačů, ve kterém si na své přijde opravdu každý.

Diskuze (5)

Olda Kos
Únor 16, 2022

Na mě třeba vůbec nefunguje :( ja osobně používám thor + vitargo a to jsem na gymbeam alergický ,hold u každého to není stejné

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Petr Hájek
Únor 24, 2022

Dobrý den, mohu vědět proč jste na Gym Beam alergický? Máte nějakou špatnou zkušenost?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Olda kos
Březen 8, 2022

Po omega oranžová moč jak po dopingu a smrad že bych i sebe otravil :D zbytek tablet v pevném stavu se částečně měnila v prášek a jsou kysele, všechny ne jen Cčko .nerezový shaker mi spadl do umyvadla(20cm a ulomil se kousek plastu shaker nepoužitelný. kreatin těžko rozpustný. Protein cena kvalita nic moc .To my stačilo abych si udělal obrázek a změnil značku pro suplementy :D

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Tom H
Listopad 9, 2022

Měl jsem modrou malinu, chuťově nic moc (chutná chemicky) a účinkově taky žádná sláva, ale za tu cenu se ani není čemu divit. Každopádně mi moc nesedl a z mého pohledu rozhodně Nedoporučuji.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Redakce magazínu Svět Fitness
Listopad 14, 2022

Ahoj Tome,

Děkujeme za tvoji zpětnou vazbu! :)

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)