Kulturistika.com New 100% Whey Protein: Chutná tak dobře, jak se říká? [recenze]

Naposledy upraveno: 1. května 2022

Web Kulturistika.com patří mezi nejznáměnší eshopy se zaměřením na sportovní suplementy na našem trhu. Když jsme dostali možnost vyzkoušet některé z jejich produktů, neváhali jsme ani na chvíli. Když se eshop podobné velikosti rozhodne přijít na trh s vlastním výrobkem, jsou na něj pochopitelně kladeny vysoké nároky. Pokud prodáváte prvotřídní suplementy jiných značek, musíte zákazníka zaujmout něčím opravdu kvalitním, abyste měli šanci se prosadit. Dnes se podíváme na Kulturistika.com New 100% Whey Protein, který je dostupný už poměrně dlouho a stihl nasbírat obrovské množství pozitivních recenzí. Zaslouží si je? A má šanci konkurovat i těm nejlepším proteinům, které můžete na trhu sehnat? Odpovědi na všechny důležité otázky najdete v této recenzi.

Kulturistika.com New 100% Whey Protein
Publikováno: 1. května 2022
Upraveno: 1. května 2022
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Proteiny
Chuť
9.5/10
Rozpustnost
10.0/10
Stravitelnost
8.0/10
Složení
9.5/10
Cena
8.5/10
Celkové hodnocení
9.1
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Kulturistika.com New 100% Whey Protein
Obchod
Cena
Odkaz

Nabídka suplementů od Kulturistiky v současnosti není příliš široká. Kromě proteinu, kloubní výživy a aminokyselin má v repertoáru už jenom arašídové máslo a kokosový olej. Přitom právě syrovátkový protein je pochopitelně tím nejpopulárnějším produktem ze všech. Jak obstál v naší recenzi?

Jednoduché, ale kvalitní složení

V poslední době se mi zdá, že je velkým trendem do proteinů přidávat všechno možné od trávicích enzymů až po přidané aminokyseliny. To pochopitelně přidává produktu na ceně, nicméně ruku v ruce s vyšší cenou jde často i lepší stravitelnost a další výhody. Někteří výrobci se ale do dlouhého seznamu složení občas pokusí propašovat nějaké kontroverzní barvivo nebo dochucovadlo s nadějí, že jej zákazník přehlédne. I proto jsem si v poslední době oblíbil proteiny s jednoduchým složením, ve kterém se nenachází nic, co tam být nemusí. Kromě větší čistoty je díky tomu možné srazit finální cenu proteinu, díky čemuž je mnohem dostupnější. New 100% Whey Protein od kulturistiky je toho krásnou ukázkou.

Kromě syrovátkového proteinového koncentrátu ve složení najdete pouze blíže nespecifikované aroma, sůl, barvivo karamel a sladidlo sukralozu. Jedná se tedy o zcela nezávadné látky, jejich užití je naprosto v pořádku. Při pohledu na tabulku nutričních hodnot proteinu zjistíme, že v jedné dávce se skrývá 30,4 gramů bílkovin, 2,7 gramu tuků a 2 gramy sacharidů. To popravdě není vůbec špatné. Třicet gramů bílkovin je opravdu slušná nálož a množství tuků a sacharidů je pořád v zcela přijatelné normě. Z hlediska složení tedy skutečně není co kritizovat. Mohli bychom sice namítat, že některé konkurenční proteiny obsahují například výše zmíněné trávicí enzymy, jejich absenci ale nelze považovat za nedostatek.

Složení proteinu od Kulturistika.com je jednoduché, ale kvalitní.

Jak si protein nejlépe připravit?

Výrobce uvádí jako doporučenou dávku 40 gramů proteinu (asi 2 vrchovaté odměrky) rozpuštěného v 300 ml vody nebo mléka. Musím ale říct, že mi takto nastavené dávkování vůbec nevyhovuje. Důvodem je především chuť, ke které se vrátím za chvíli. Během testování tohoto proteinu jsem si s dávkováním nějakou dobu hrál, než jsem došel k tomu, že z hlediska chuti, ceny a stravitelnosti mi nejvíce vyhovuje dávka 30 gramů, tedy tři čtvrtiny doporučené dávky. Tohle je pochopitelně velmi subjektivní, nicméně věřím tomu, že nejsem sám, komu doporučené dávkování zkrátka nevyhovuje.

Co se týče rozpustnosti ve vodě, neměl jsem s proteinem od Kulturistiky jediný problém. Po protřepání sice chvíli pění, po pár vteřinách ale veškerá pěna zmizí. Svůj protein si potom můžete vychutnat bez jakýchkoliv hrudek nebo usazenin na dně šejkru.

Perfektní chuť, která vás zaručeně dostane

Kulturistika.com New 100% Whey Protein je k dispozici ve 4 příchutích, přičemž nejlépe z nich je hodnocený slaný karamel, který jsme se nakonec rozhodli vyzkoušet. Abych řekl pravdu, byl jsem před prvním ochutnáním dost nervózní. Slaný karamel je příchuť, která může chutnat naprosto skvěle, stejně tak ale může skončit naprostou katastrofou, pokud ji výrobce nevyladí do posledního detailu. Hned po prvním doušku jsem ale s úlevou zjistil, že v tomto případě se žádná katastrofa nekoná. Chuť je skvěle vyvážená, takže se nemusíte bát toho, že by protein byl příliš slaný nebo naopak moc přeslazený.

Musím se ale opět vrátit k výše zmíněnému dávkování. Dvě odměrky v 300 ml vody mi opravdu přijdou hodně. Kdybych toto dávkování skutečně dodržoval, po tréninku bych měl s vypitím celého proteinu pravděpodobně problém, protože by byl na můj vkus až moc výrazný. I proto jsem se rozhodl používat pouze 30 gramů a musím říct, že jsem si na proteinu skutečně pochutnal. Pokud máte slaný karamel rádi, s proteinem od Kulturistiky si rozhodně přijdete na svoje.

Slaný karamel je za nás skvělá volba.

Je cena férová?

Posledním kritériem, které je potřeba vzít v úvahu, je cena. V tuto chvíli musí přijít na řadu první větší kritika, jelikož jedna dávka Kulturistika.com New 100% Whey Protein vás vyjde asi na 27 korun, což je popravdě skutečně dost. I když vezmu v potaz všechny silné stránky tohoto proteinu, nemůžu se zbavit pocitu, že 27 korun za dávku je zkrátka moc. A tím se opět vracíme k mému upravenému dávkování. Pokud si totiž místo dvou vrchovatých odměrek dopřejete jenom jeden a půl odměrky, kromě lepší chuti a snazšího trávení se díky tomu dostanete také na mnohem výhodnější cenu za jednu odměrku. Při upraveném dávkování na 30 gramů proteinu vás jedna dávka vyjde asi na 20 korun, což už je mnohem přijatelnější. Takováto cena za kvalitní a chuťově skvěle vyvážený protein je dle mého názoru zcela v pořádku.

Tabulka cen pro Kulturistika.com New 100% Whey Protein
Obchod
Cena
Odkaz

Závěr: Vyzkoušejte a nebudete litovat

Syrovátkový protein od Kulturistiky nakonec skutečně dostál své výborné reputaci. Jediné negativum vidím ve špatně nastaveném doporučeném dávkování, které si ale můžete velmi jednoduše upravit podle svých potřeb. V takovém případě nelze jinak, než vám Kulturistika.com New 100% Whey Protein vřele doporučit. Za hlavní výhody považuji čisté a velmi jednoduché složení a perfektní chuť. Velmi sympatická je mi i volba velikosti jednoho balení. Osm set gramové balení totiž nevypijete hned, ale zároveň vám doma nevydrží tak dlouho, abyste se dané příchuti přepili a přestala vám chutnat.

Pro dnešek je to z naší strany vše. Vy se na nás ale s dotazy nebo případnými připomínkami můžete otočit v komentářích, na které se pokusíme co nejrychleji odpovědět.

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.