Nitro Virus: Vyplatí se investice do nitrátů? [recenze]

Naposledy upraveno: 12. května 2022

Asi není žádným překvapením, že je u nás značka Czech Virus extrémně populární. Aby taky ne, když sponzoruje tak zvučná jména jako Pavel Beran či Jiří Tkadlčík. Popularita této značky jde nicméně ruku v ruce také s kvalitou jejich produktů. Jedná se totiž o značku, ve které se neustále snaží své produkty nejen zdokonalovat, ale taky vymýšlet řadu nových. No, a právě jedním takovým novým produktem je i Nitro Virus. Novinka obsahující nitráty, jež se zatím na českém trhu zas tak moc neobjevují. O co vlastně jde a jak na nás tento produkt zapůsobil? Právě to se dozvíte v této recenzi.

Czech Virus Nitro Virus
Publikováno: 12. května 2022
Upraveno: 12. května 2022
Autor recenze: Radim Kostura
Kategorie: Ostatní
Efekt
7.0/10
Dávkování
8.0/10
Velikost balení
9.0/10
Složení
7.0/10
Cena
9.0/10
Celkové hodnocení
8.0
z 10 bodů

 

Tabulka cen pro Czech Virus Nitro Virus
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Co jsou nitráty zač a k čemu vlastně slouží?

Zjednodušeně řečeno se dá říct, že jsou nitráty látky nacházející se v listové zelenině, které pozitivně ovlivňují svalové napumpování. Tak jednoduché to ale samozřejmě není. Nitráty nebo chcete-li dusičnany jsou látky, které se v našem těle po konzumaci postupně přeměňují na oxid dusnatý. A právě oxid dusnatý je molekula poskytující mnoho zdravotních benefitů včetně zabraňování tvorbě krevních sraženin způsobujících srdeční infarkt či mrtvici.
Oxid dusnatý je totiž tzv. vazodilatátorem. Což znamená, že skrze rozšiřování a uvolňování krevních cév pomáhá regulovat průtok krve a živin v našem těle. Tím tak může nejen snižovat krevní tlak u lidí trpících hypertenzí, ale navíc pozitivně ovlivňovat napumpování svalů a v neposlední řadě také oddalovat svalové vyčerpání.
Samozřejmě, že kromě nitrátů poskytují podobné benefity také látky jako je arginin a citrulin, které taktéž podporují tvorbu oxidu dusnatého. Z hlediska svalové výdrže nicméně některé studie prokázaly vyšší účinnost právě nitrátů. Mechanismus jejich fungování se totiž na rozdíl od argininu malinko liší.
Zatímco syntéza argininu na oxid dusnatý probíhá za pomoci NOS enzymů, jejichž množství se následkem spotřeby kyslíku s intenzitou zátěže snižuje, syntéza nitrátů na oxid dusnatý tyto enzymy nepotřebuje. Pro podporu svalové výdrže se tak jeví suplementace nitráty jako mnohem efektivnější než suplementace argininem. Nitráty tedy mohou být velice praktickou látkou, která může kromě vašeho zdraví pozitivně ovlivnit také váš trénink.

Nitro Virus je produkt určený primárně k prokrvení při tréninku.

Unikátní složení a dávkování, na které si možná netroufnete

Jedna veganská kapsle obsahuje 500 mg extraktu z červené řepy s deseti procentním podílem nitrátů. Nalezneme v ní tedy celkem 50 mg nitrátů. Namísto snězení celé bulvy červené řepy vám tak pro kýžený efekt bohatě postačí spolykat pár kapslí Nitro Viru. Výrobce pak dává na výběr celkem ze tří možných dávkování Nitro Viru.
Základní dávkování je jedna kapsle jednou denně, tedy 50 mg nitrátů. Pokročilé dávkování jsou pak čtyři kapsle denně odpovídající 200 mg nitrátů a tzv. HARDCORE dávkování představuje osm kapslí denně a celkem tedy 400 mg nitrátů. Kapsle byste pak měli užívat zhruba třicet minut před fyzickou aktivitou.
Díky fantastickému desetiprocentnímu podílu nitrátů, jsem já osobně pociťoval skvělé napumpování už při užití čtyř kapslí cca půl hodiny před tréninkem. Zkoušel jsem samozřejmě i tzv. HARDCORE dávkování, tedy osm kapslí. I když byl výsledek jednoznačně skvělý, v porovnání se čtyřmi kapslemi to zas tak velký rozdíl nebyl.
Méně, než čtyři kapsle bych každopádně nedoporučoval. V takových případech mi totiž přišlo napumpování viditelně nižší. Co se pak týče oddálení únavy, musím se přiznat, že jsem žádný účinek nepociťoval, a to ani při užití osmi kapslí. V tomto ohledu je ale nutné dodat, že mohou nitráty na každého fungovat malinko odlišně. Vaše zkušenost se tak může a pravděpodobně taky bude od té mojí značně odlišovat.
Kromě extraktu z červené řepy pak Nitro Virus obsahuje taky látku typickou pro kapslové suplementy, a tou je rostlinný stearan hořečnatý. Což je pevná bílá látka vyrobená z rostlinných tuků, která slouží právě jako plnidlo při výrobě tobolek a tablet. Z hlediska složení je tak Nitro Virus poměrně jedinečným suplementem, který na našem trhu jen tak nenajdete. Otázkou však zůstává, jestli se investice do něj skutečně vyplatí.
Náš tip: Červená řepa samozřejmě není jedinou zeleninou bohatou na nitráty. Vysoký obsah nitrátů nabízí také celer, špenát, pórek, rukola či hlávkový salát.

Velikost balení a cena

Balení Nitro Viru obsahující celkem 200 kapslí stojí 549 Kč. Jedna dávka o velikosti čtyř kapslí vás tak vyjde na necelých 11 Kč. Jen pro porovnání, jedna dávka další předtréninkové pumpy od Czech Viru MS3/S Pump vychází na necelých 15 Kč. Nitro Virus tak můžete pořídit za opravdu velice příjemnou cenu. Co mu ale malinko podráží nohy je množství účinných látek. Když totiž zůstanu u porovnání s MS3/S Pump, nemá Nitro Virus sebemenší šanci.
Zatímco v našlapaném složení MS3/S Pump nalezneme rovnou deset účinných látek, Nitro Virus obsahuje pouze jednu. Posouzení tak nechám na vás. Já osobně bych ale dal v konečném výsledku přednost sice malinko dražší, avšak z hlediska účinných látek obsáhlejší pumpě v podobě MS3/S Pump. Ačkoliv tak uznávám kvalitu Nitro Viru, jeho účinnost nebyla ani zdaleka tak přesvědčivá, jak jsem doufal, že bude.

Tabulka cen pro Czech Virus Nitro Virus
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečný verdikt

Sečteno podtrženo, Nitro Virus je jednoznačně zajímavým suplementem s jedinečným složením, které nabízí celou řadu zdravotních benefitů. Kdybych si měl ale přece jenom vybrat mezi Nitro Virem a jinou pumpu, nejspíš bych raději sáhnul po něčem tradičnějším. Předtréninkové pumpy bez stimulantů totiž v převážné většině případů obsahují mnohem více účinných látek, díky kterým se mi jeví investice do nich i přes vyšší cenu jako mnohem výhodnější.
Nicméně pokud zrovna uvažujete o vyzkoušení právě Nitro Viru, rozhodně bych vás od toho neodrazoval. Pořád se totiž jedná o zajímavý suplement, jež by si měl někdy vyzkoušet úplně každý. Na otázku, zda Nitro Virus stojí za opakovaný nákup, si ale budete muset odpovědět sami.

 

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.