Nutrend Multivitamin – Překvapivě promyšlený doplněk (Recenze)

Naposledy upraveno: 27. března 2020

Společnost Nutrend se bezpochyby řadí k největším a nejznámějším výrobcům sportovní výživy v České republice. Tato společnost se nespecializuje pouze na silové sporty, ale vyrábí také suplementy například pro vytrvalostní sportovce.

Díky svému širokému zaměření je Nutrend hrdým sponzorem olympijských sportovců Martiny Sáblíkové, Jaromíra Jágra a dalších. Už po přečtení těchto pár řádků a vzhledem k všeobecné popularitě značky jako takové dá předpokládat, že jejich výrobky budou dosahovat mimořádné kvality. Bohužel ne vždy tomu tak doopravdy je.

Dnes se ale nebudeme zabývat Nutrendem obecně, ale pouze jejich multivitamínem a multiminerálem, které určitě patří do kategorie velmi kvalitních doplňků. Čím jsou speciální a proč jsou lepší než většina konkurenčních výrobků? To vše se dozvíte v následující recenzi.

Nutrend Multivitamin
Publikováno: 11. března 2020
Upraveno: 27. března 2020
Autor recenze: Sebastián Okruhlica
Kategorie: Vitamíny, minerály
Složení
8.5/10
Kvalita surovin
9.3/10
Cena
9.1/10
Účinnost
9.0/10
Poměr cena/výkon
9.4/10
Celkové hodnocení
9.1
z 10 bodů

První věc, která napadne asi většinu lidí, je, proč je potřeba rozdělovat vitamíny a minerály do dvou různých suplementů, když je ostatní výrobci dávají do jednoho? Je to pouze marketingový tah, který má z lidí vytáhnout více peněz? Není tomu vůbec tak. Rozdělení nutrientů podle toho, kdy se mají dávkovat, je ideální způsob jak dosáhnout té nejvyšší vstřebatelnosti a následné využitelnosti všech látek.

náš tip
Ačkoliv se dnešní recenze zaměřuje na Nutrend Multivitamin, budeme ho hodnotit jako celek s druhým doplňkem Nutrend Multimineral, který byl právě vyvinut pro kombinaci s tímto multivitamínem.

Složení té nejvyšší kvality

Spousta výrobců ve svých produktech využívá levné formy aktivních látek, které nemají tak široké spektrum benefitů, a tím pádem celý výrobek ztrácí na účinnosti. To ovšem v žádném případě neplatí pro multivitamín, ani pro multiminerál od Nutrendu. Výrobce zakládá na prvotřídní kvalitě a díky chelátovým vazbám, které jsou ty nejefektivnější, není produktu co vytknout. Mezi největší plusy ve složení patří:

  • 290 mg vitamínu C, jenž je základem pro správné fungování imunitního systému a je nezbytný také pro zdraví pohybového aparátu
  • spektrum vitamínů skupiny B, které jsou zodpovědné za správné trávení sacharidů, bílkovin a tuků a jsou tedy nezbytné pro každého sportovce
  • 10 mg zinku, což je prvek nepostradatelný pro imunitní systém, je významný antioxidant a podporuje plodnost
  • 400 µg kyseliny listové, která umožňuje vznik nukleových kyselin a má blahodárný vliv na nervovou soustavu

Celkem se v obou tabletách nachází 18 látek, které jsou sice velmi kvalitní, ale v porovnání s konkurencí je tento počet poměrně malý. Ačkoliv zde v podstatě není co vytknout, není tu ani nic navíc, co by nás mohlo nějakým způsobem ohromit. Za zmínku jistě stojí obsah kolostra, které taktéž napomáhá zlepšovat imunitu, extraktu ze zeleného čaje, jenž zlepšuje kognitivní funkce, a dalších extraktů.

Nutrend Multivitamin + Multimineral Compressed složení

Proč dávkovat vitamíny a minerály odděleně?

Jak už jsem zmiňoval výše, rozdělení látek do dvou tablet umožňuje organismu zpracovat všechny nutrienty zvlášť, a tím pádem je jejich využitelnost podstatně vyšší, než kdyby se dávkovaly dohromady. Lipofilní vitamíny potřebují pro správné trávení tuky, proto se vitamínová kapsle užívá ráno se snídaní.

Na druhou stranu některé minerály mohou s látkami obsaženými v jídle interagovat. Například takový zinek špatně reaguje s bílkovinami, proto je potřeba ho suplementovat bez jídla. Tím pádem se minerálová kapsle užívá večer před spaním, kdy je ideální čas na přijímání látek ve formě bisglycinátu, který má zklidňující efekt. Toto je naprosto zásadní rozdíl oproti většině ostatním multivitamínových doplňků, protože v tomto případě si můžete být opravdu jistí, že žádná aktivní látka nepřijde nazmar.

Nutrend Multivitamin + Multimineral Compressed dávkování

Skvělý poměr ceny a kvality

Na první pohled se může zdát, že kombinace dvou produktů se finančně nevyplatí. To ve skutečnosti vůbec není pravda. Když budete oba přípravky dávkovat tak, jak výrobce doporučuje, dohromady vás jedna denní dávka vyjde na 8 Kč. Pokud přihlédneme ke kvalitě použitých surovin, je tato cena opravdu velmi výhodná. Navíc vám jedno balení vystačí na celé dva měsíce.

Tabulka cen pro Nutrend Multivitamin
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Nutrend Multivitamin + Multimineral Compressed cena a kvalita

Kvalitní složení se odráží na účinnosti

Po vyzkoušení poměrně velkého množství různých vitamínových doplňků můžu s klidným svědomím říct, že multivitamín a multiminerál od Nutrendu patří mezi ty nejúčinnější. Během užívání se mi znatelně zlepšila regenerace po tréninku, doba usínání se zkrátila a můj celkový pocit během dne byl také lepší.

Navíc mě ani přes časté výběhy do přírody v mrazivém počasí nepostihlo žádné nachlazení. Samozřejmě žádný vitamínový suplement neslouží jako lék, ale funguje pouze jako prevence. Vitamínové doplňky pomáhají imunitu zlepšit, ale nejsou jediným faktorem, který ji ovlivňuje, proto byste na ně neměli v tomto ohledu spoléhat jako něco, díky čemu už nikdy nebudete nemocní.

Náš tip!
žebříčku nejlepších vitamínových doplňků na trhu jsme se zblízka podívali i na ostatní multivitamíny, které by vás mohly zaujmout, pokud jste zjistili, že Multivitamin od Nutrendu není to pravé pro vás.

Nutrend Multivitamin + Multimineral Compressed složení a efekt

Závěrečné shrnutí a můj názor

Nutrend Multivitamin a Multiminerál jsou doplňky, které vás určitě nezklamou. Od složení až po finální efekt se jedná o jednu z nejlepších možností na trhu. Kdybych nutně musel něco vytknout, byla by to absence většího množství aktivních látek, které nabízí některé jiné produkty. Nejedná se tak sice o nejlepší multivitamín, ale v konečném důsledku mu není co vytknout. Pokud přemýšlíte o jeho koupi, mohu ho jenom doporučit.

Jestli máte jakékoliv otázky, neváhejte se zeptat v komentářích, kde nám můžete napsat i váš názor na tento produkt.

Náš tip
Nutrend nedávno vydal nový produkt, který kombinuje výše recenzovaný multivitamín i multiminerál dohromady. Pokud tedy nechcete kupovat zbytečně dva oddělené produkty, můžete se podívat po Nutrend Multicomplex.

Komentáře (6)

Martin
Březen 11, 2020

Dnes je již nemusíte od Nutrendu kupovat 2 krabičky zvlášť vitamíny a minerály. Mají nový produkt multicomplex, což je to samé v 1 krabičce.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-2)
Bohumír Sedláček
Březen 11, 2020

Proč tam není bor?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-1)
Mirek Dvořák
Březen 12, 2020

Důvody mě napadají hned dva, zaprvé je ve větším množství toxický, zadruhé je ho dost v ovoci, ořeších, zelenině, i mase. A bor z jídla je velmi dobře využitelný. Jeho doplnění tedy určitě není nutné.

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(-2)
Honza
Březen 26, 2020

Dobrý den, chtěl bych se Vás pouze zeptat na maličkost. Je možné si tyto vitamíny a minerály „vymačkat“ a shromáždit si je pro praktičnost do nějaké krabičky, nebo má tento způsob balení každé pilulky zvlášť své opodstatnění a je lepší pilulky ponechat tímto způsobem? Díky

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Jan Malý
Březen 26, 2020

Ahoj Honzo, pokud je vyloženě nevystavíš sluníčku a velkému teplu, nic se jim nestane. Taky si multivitamíny dáváme do cestovních krabiček.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Adam
Březen 29, 2020

Ahoj, jaký by měl být rozestup mezi užíváním multivitamínu a multiminerálu? Moje představa by byla taková, že ráno hned po probuzen(6:00) na lačno multiminerál od Nutrendu. Potom se snídaní (8:00)multivitamín Nexgen a pak večer před spaním ještě samostatně hořčík.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)