Nutrend N1 – Nakopávač, který nás překvapil (Recenze)

Naposledy upraveno: 31. května 2020

Je jen opravdu málo společností, které na mě působí stejným dojmem jako Nutrend. Zatímco některé doplňky jsou opravdu promyšlené, mají hlavu a patu a fungují dobře, jiné jsou maximálně tak kopec jednoduchých cukrů v lesklém obalu.

Kam tedy patří nakopáváč N1, který jsme v rámci našeho testování nejlepších předtréninkovek vyzkoušeli? Vyplatí se do něj investovat, nebo je to zbytečná investice? Na to se podíváme v naší dnešní recenzi.

Nutrend N1
Publikováno: 17. února 2020
Upraveno: 31. května 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Rozpustnost
9.5/10
Chuť
8.5/10
Složení
8.2/10
Efekt
7.9/10
Cena
8.9/10
Celkové hodnocení
8.6
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě dodat, že N1 jsme podrobili zkoumání také v naší velké videorecenzi předtréninkovek, která brzy vyjde na našem YouTube kanále. Pokud tedy chcete rychlé několikaminutové srovnání, určitě si prozatím přihlaště odběr k našemu kanálu.

Složení, ve kterém najdete vše potřebné

Upřímně musím říct, že i když jsem byl při nákupu tohoto doplňku poměrně skeptický, po důkladném prostudování složení jsem svůj názor změnil. V N1 totiž najdete vše, co pro dobrý trénink potřebujete. A i když by některé složky možná mohly být o něco koncentrovanější, v poměru ceny a kvality, o kterém se budeme v dnešní recenzi ještě bavit, vychází tento produkt velmi obstojně. Pojďme se tedy podívat na to, co všechno v jedné 17g dávce najdete:

  • 3500mg beta-alaninu pro lepší výdrž, sílu a energii
  • 3500mg L-arginin-alfa–ketoglutarátu pro maximalizaci produkce NO
  • 3235mg kreatinové směsi pro větší sílu
  • 2250mg L-citrulin malátu pro maximální napumpování a lepší hormonální odezvu
  • 500mg L-tyrosinu pro oddálení únavy
  • 500mg vitamínu C, který má před tréninkem opodstatnění zejména kvůli energizujícím účinkům
  • 200mg kofeinu pro maximální koncentraci na trénink a lepší pocení
  • 53,6mg vitamínů skupiny B, které jsou nezbytné pro metabolismus bílkovin, sacharidů a tuků
  • 20mg DMAE pro oddálení únavy
  • 10mg extraktu z černého pepře, který slouží ke zvýšení absorpce ostatních látek

No a když navíc vezmete v potaz ještě to, že je celý doplněk slazený pouze sukralózou a steviol-glykosidy, není vůbec co řešit. Složení je tedy velmi obstojné a i když bych si možná místo AAKG představoval vyšší dávku citrulinu, který je účinnější, byl jsem naprosto spokojený.

Nutrend N1 - složení

Bezproblémová příprava

K přípravě N1 jsem používal většinou zhruba 300ml vody, protože při tomto množství mi nakopávač chutnal vůbec nejvíce. Pokud chcete omezit intenzivní chuť, rozhodně doporučuji vodu přidat. Jestli ale chodíte cvičit například později a nechcete zbytečně pít velké množství vody, klidně můžete použít jen 150ml.

Nakopávač se velmi dobře rozpouští i bez šejkru, tudíž pokud ho pijete ještě před odchodem do posilovny, nemusíte špinit šejkr a stačí použít obyčejnou skleničku a lžičku.

Nutrend N1 - příprava

Příjemná chuť

N1 poskytuje po chuťové stránce velmi dobrý kompromis mezi nahořklými a intenzivně chutnajícími nakopávači a přeslazenými umělými doplňky. Varianta grapefruit, kterou jsem vyzkoušel, byla velmi osvěžující, měla jen naprosto minimální chemickou pachuť a dala by se srovnat například s šumivými multivitamíny, jaké jsou k dostání například v některých supermarketech.

Chuť N1 je navíc dobrá v jakémkoliv množství vody, dá se bez problémů vypít jak ve 100ml, tak i v jednom litru, kdy už se chuťové samozřejmě hůře detekuje, ale stále je grep poměrně patrný.

Nutrend N1 - příjemná chuť

Spolehlivý efekt

Kdybych řekl, že N1 byla ten nejlepší nakopávač, jaký jsem kdy vyzkoušel, lhal bych. Na druhou stranu svůj efekt předtréninkového doplňku plnil víc než obstojně, protože jste opravdu poznali lepší prokrvení svalů a samozřejmě také mnohem lepší koncentraci na trénink, vyšší pocení a pozdější nástup únavy. Moje očekávání tedy N1 rozhodně splnila.

Nutrend N1 - spolehlivý efekt

Cenově vychází N1 opravdu velmi dobře

Pokud jde o cenu N1 pre-workoutu, musím se narovinu přiznat, že jsem byl znovu příjemně překvapený. Za celé balení, které má 510g totiž zaplatíte 560 Kč, což odpovídá ceně 19 Kč za jednu 17g dávku.

Vzhledem k tomu, že některé konkurenční produkty stojí hned několikanásobně více, je to opravdu velmi příjemná cena. N1 se tedy opravdu hodí například pro studenty nebo rekreační cvičence, kteří zkrátka a dobře nepotřebují tu nejvyšší kvalitu, protože jejich trénink nedosahuje takové náročnosti.

Tabulka cen pro Nutrend N1
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Nutrend N1 - cena

Závěrečné zhodnocení

N1 je doplněk tak dobrý, že jsme ho bez váhání museli zařadit také do naší desítky nejlepších předtréninkových suplementů. Na ty nejlepší sice stále ještě ztrácí, ale jeho efekt je velmi solidní a navíc za cenu, která potěší i nejednoho studenta. Pokud máte tedy pouze omezený rozpočet, je N1 od společnosti Nutrend velmi vhodná volba, kterou neuděláte krok vedle.

Velké srovnání nakopávačů do posilovny (video):

Komentáře (5)

Petrik
Únor 18, 2020

Chuť tohoto nakopavače je opravdu odporná, jako bych požužlal kuličky pepře...

Souhlasím(+3)
Nesouhlasím(-2)
Petr Bialoň
Únor 19, 2020

N1 jsem jeste nezkoušel aktuálně mám odporný thor kiwi

Souhlasím(+1)
Nesouhlasím(0)
Anonym
Únor 24, 2020

neber to!

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(-1)
Tomáš
Únor 19, 2020

Jakou příchut doporučujete ??

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Tom
Duben 1, 2020

Cvičím již 8 let a ochutnal jsem už snad všechno a to i Ameriku jako psychotic, kraken, nebo rage.

Chuť tohoto nakopávače opravdu příšerná a velmi jde cítit pepř uvnitř, navíc po velice krátkém čase začíná prášek tvrdnout. Přes jeho nedostatky ho i tak nadále kupuji. Co se týče nakopnutí, bych se ho nebál zařadit do top3 cz předtréningovek.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)