Obstinated Maniac Veins Pre – Netradiční preworkout? (Recenze)

Naposledy upraveno: 19. června 2019

Jedna z věcí, které mám na své práci opravdu rád, je fakt, že se dostávám neustále k novým produktům od značek, jaké jsem dříve vůbec neznal. Jednou takovou byla například firma Obstinated, která mi před nedávnem dala možnost vyzkoušet jejich produkty.

Minulá recenze suplementů této značky se týkala velmi pozitivně hodnoceného proteinu Maniac Whey, dnes přišla řada na jejich předtréninkovku Maniac Veins Pre. Jaká tedy byla? Fungovala mi? Vyplatí se do ní investovat? To se dozvíte v naší dnešní recenzi.

Obstinated Maniac Veins Pre
Publikováno: 19. června 2019
Upraveno: 19. června 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Nakopávače
Chuť
7.8/10
Rozpustnost
8.4/10
Účinnost
8.0/10
Složení
8.5/10
Cena
7.5/10
Celkové hodnocení
8.0
z 10 bodů

Hned na úvod je ještě dobré zmínit, že tuto pumpu jsem se rozhodl vyzkoušet především kvůli obsahu netradičních látek jako je glycerol, norvalin či kyselina jablečná. Moje hodnocení tedy naleznete níže.

Obstinated nakopávač

Složení pro velmi dobré napumpování

Složení je samozřejmě vždy faktorem, podle kterého se řídím, když přemýšlím, zda nějaký suplement má pro mě smysl vyzkoušet, nebo je to zbytečné. A musím říct, že látky v Maniac Veins Pre jsou velmi dobře zvolené. Samozřejmě základ tvoří ověřené složky, jmenovitě například citrulin, beta-alanin a arginin, které asi není třeba více rozebírat (v případě zájmu si můžete přečíst některý z článků série suplementů pod drobnohledem). Rozhodně se ale hodí představit složky, které dělají z Maniac Veins Pre výjimečný produkt: 

  • Glycerol - Složka, která bývá velmi často součástí zahraničních předtréninkovek, ale české společnosti se jí zatím z neznámého důvodu vyhýbají (vyjma bezkonkurenčního produktu m3/s pump od společnosti Czech Virus). Tato látka dokáže zvýšit množství vody vázané ve svalech, což se projevuje podstatně lepším napumpováním, dilatací cév a zvýšenou vaskularitou.   
  • L-Norvalin - Opět složka, kterou používají především výrobci v zahraničí. Jedná se o izomer valinu, který dokáže blokovat schopnost organismu vylučovat oxid dusnatý. Na jedné straně tedy stojí v tomto produktu látky, které produkci NO zvyšují, na druhé straně jsou tu složky, které pomáhají udržení vysoké produkce a funkčnosti.
  • L-Ornitin - Ornitin je alfa aminokyselina, která hraje důležitou roli při močovinovém cyklu. Tam se kondenzuje s karbamoylfosfátem a vytváří se tak citrulin. Není proto divu, že ornitin disponuje schopností zvyšovat hladinu růstového hormonu a zároveň napomáhá prokrvení svalů. 
  • Vitamín C - Vitamín C můžete jistojistě znát z mnoha suplementů, ale v předtréninkových doplňcích se vyskytuje jen málokdy.  
  • Kyselina jablečná - Slouží k oddálení únavy při tréninku

Z mého osobního pohledu produkt obsahuje až zbytečně vysoké množství argininu a AAKG, který je v dnešní době již překonaný citrulinem. O tom svědčí i fakt, že předtréninkovky jako je třeba Serious Pre, které patří ke špičce, obsahují raději větší množství citrulinu než arginin. Na druhou stranu je můj celkový dojem z Maniac Veins Pre výrazně zlepšen obsahem netypických, ale zato funkčních složek vypsaných výše.

Výživové údaje Obsah ve 100 g Obsah v dávce 16 g
Beta alanin 17 g 2,7 g
L-Citruline malate 2:1 36 g 5,8 g
L-Arginine AKG 2:1 5 g 0,8 g
L-Arginine HCL 5 g 0,8 g
Kofein 1 g 0,16 g
Cholin bitartrát 5 g 0,8 g
Glycerol 9 g 1,4 g
Norvalin 2 g 0,3 g
Vitamin C 3 g 0,5 g
L-Ornitin 6 g 1 g
Piperin 30mg 4,8mg
Kyselina jablečná 1,5 g 240 mg

Chuť připomíná energetické nápoje

Pokud jde o příchuť, Maniac Veins Pre je dostupná pouze v jedné, a sice tropické ovoce. A upřímně řečeno ať se snažím sebevíc, tropické ovoce z tohoto drinku ani omylem necítím. Spíše mi chuť předtréninkovky připomíná energetické nápoje. Tím nechci říct, že mi nakopávač nechutnal, to vůbec ne, spíše jsem od něj čekal naprosto jinou chuť.

Na můj vkus působí tahle varianta možná až moc chemicky a přeslazeně, většinou jsem musel používat větší množství vody, než jaké výrobce deklaruje na obalu. Na druhou stranu energetické nápoje jsem posledních pár let nepil, právě kvůli sladké a chemické chuti. Ale jestli vám jejich chuť vyhovuje, pravděpodobně budete spokojeni i s touto příchutí.

Obstinated Maniac Veins chuť

Bezproblémová příprava, která usnadní spoustu času

Pokud jde o přípravu Maniac Veins Pre, našel jsem jediný problém. Když mi předtréninkovka přišla, byly v produktu celé hrudky a velké kusy. Jinak ale samotná příprava probíhala bez problémů, dokonce k ní ani nebyl potřeba šejkr, bohatě stačilo do skleničky s 400ml vody vysypat 3 odměrky, tedy doporučenou dávku, promíchat lžičkou a většina účinných látek se rozpustila.

Příprava v šejkru je tedy zbytečná, ale samozřejmě pokud je pro vás pohodlnější, nic jí nebrání. Stačí párkrát zatřepat a nakopávač je připravený k pití, nepění, nevytváří hrudky a ani příliš nesedá na dno (ve srovnání s ostatními produkty, samozřejmě některé z klíčových složek plně rozpustné nejsou). 

Nakopávač hrudky

Poměrně vysoká cena

Pokud se rozhodnete koupit celé balení Obstinated Maniac Veins Pre, zaplatíte za něj 669 Kč, což při rozpočítání na dávky vychází na necelých 34 Kč za porci. Upřímně řečeno je tato cena poměrně vysoká, protože například zmiňovaný Serious Pre vychází o 5 Kč levněji. Na druhou stranu porovnáváme jiné spektrum látek účinných látek. Existují tedy jak podstatně levnější nakopávače, tak i daleko dražší předtréninkovky

Obstinated Maniac Veins Pre dávkování

Závěrečné zhodnocení

Upřímně řečeno jsem hodně dlouho hledal nakopávač odlišný od všech ostatních. Proč? Z prostého důvodu, na účinné látky si tělo po určité době vyvine rezistenci a suplement tak přestane "šlapat". Látky jako citrulin sice fungují pořád, ale necítíte takovou stimulaci.

No a vzhledem k tomu, že Maniac veins pre obsahuje úplně odlišné látky než konkurenční produkty, bude vám pravděpodobně velmi dobře fungovat i za předpokladu, že jste na užívání podobných doplňků zvyklí.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.