Obstinated Maniac Whey – Správný protein pro všechny fitness maniaky? (Recenze)

Naposledy upraveno: 18. dubna 2019

Není to tak dávno, co jsem narazil na produkty značky Obstinated. Poměrně výrazné obaly suplementů mě sice zaujaly, ale přílišnou pozornost jsem jim nevěnoval, protože podobných produktů vídám denně desítky. Když se nám ale před časem tato společnost ozvala, zda nechceme její produkty otestovat, ani na chvíli jsem neváhal.

Jedním z produktů, který mi k vyzkoušení dorazil, byl protein Maniac Whey 100. Jaký tedy byl? Zaujala mě jeho netradiční chuť? Vyniká v něčem nad konkurencí, nebo je to zbytečná investice? To se dozvíte v této recenzi!

Obstinated Maniac Whey
Publikováno: 18. dubna 2019
Upraveno: 18. dubna 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
9.2/10
Rozpustnost
9.8/10
Stravitelnost
9.9/10
Složení
8.6/10
Cena
8.9/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

Pro kompletnost zbývá dodat snad jen to, že tento protein je dostupný ve dvou variantách - pistácie a nutela-banán. I když jsem vyzkoušel pouze druhou ze zmiňovaných možností, na všechny důležité otázky dokážu odpovědět. To podstatné se tedy dozvíte v samotné recenzi.

Složení, které bez problému konkuruje těm nejlepším produktům ve své kategorii

Složení u proteinů se vždycky rozepisuje poměrně těžce, protože většinou bývá velmi podobné. Velikou výhodou Maniac Whey 100 je způsob výroby bílkoviny pomocí křížové mikrofiltrace (CFM), tedy jednoho z nejlepších a nejšetrnějších procesů, jakmi lze protein získat. O tom jsme se ale detailněji rozepisovali v článku syrovátkové proteiny pod drobnohledem.

Kromě toho najdete v příchuti nutela-banán ještě odtučněný kakaový prášek, aroma, oxid křemičitý (zdravotně nezávadná protispékavá látka) a ke slazení byla použita sukralóza, která (narozdíl od mnoha jiných sladidel) není nikterak kontroverzní.  

Obstinated Maniac Whey protein složení

Kam se ztratila příchuť Nutely? 

Představte si, že si připravíte protein, přelijete ho do skleničky a má krásnou čokoládovou barvu. Když si k proteinu přičichnete, cítíte příjemnou kombinaci čokolády a banánu. Pak se ale napijete a jediné, co vnímáte, je banán. Asi takové jsou moje zkušenosti s chutí příchutě “Nutela-banán”.

Naprosto upřímně můžu říct, že mi protein chutnal, v kombinaci s ledem byl velmi osvěžující a nemám mu co vytknout. Jen jsem zkrátka čekal, že chuť bude čokoládovější. Zároveň mi ale vyhovovalo, že protein nebyl přeslazený. Dodržel jsem dávkování stanovené výrobcem a použil jen 250ml vody. Ani tak ale protein rozhodně nepůsobil uměle nebo sladce a mohu tuto příchuť jen a pouze doporučit. 

Obstinated Maniac Whey protein rozpustnost

Bezproblémová příprava a snadná rozpustnost

Pokud jde o přípravu tohoto proteinu, není příliš co vytknout. Používal jsem podle doporučení výrobce pouze 250ml vody, tedy o něco méně než obvykle, nicméně odměrka proteinu (která je součástí balení) se rozpustila naprosto bez problémů, vůbec nepěnil a po pár zatřepáních v šejkru byl připravený k pití

Obstinated Maniac Whey protein příprava

Drobným nedostatkem je pouze jedna velikost balení

Z mého pohledu je poměrně velkým nedostatkem pouze jedna dostupná velikost balení. Protein totiž seženete pouze ve variantě 1000g. A dóza je ještě k tomu poměrně nešťastně vyřešena, protože kvůli úzkému hrdlu bývá občas obtížné odměrku s proteinem vytáhnout. Myslím, že mluvím za spoustu sportovců, když řeknu, že je pro nás nejlepší kupovat proteiny ve větších balení, proto bych ho výhledově v nabídce firmy určitě uvítal.

Obstinated Maniac Whey protein balení

Cena, která každého rekreačního cvičence potěší

Doteď jste si mohli všimnout, že jsem byl s proteinem maximálně spokojený. A ani po srovnání ceny se to nijak nezmění. Pro představu můžeme porovnat například s CFM Evolution od společnosti Prom-IN, mimo jiné také vítěze našeho srovnání nejlepších proteinových doplňků. V jeho případě vyjde jedna dávka při koupi velkého balení na nějakých 18 Kč, zatímco u Maniac Whey se vydáte pod 16 Kč. Nutné je ale podotknout, že Prom-IN obsahuje v jedné 40g dávce 30g bílkovin, kdežto Maniac Whey 100 v 25g dávce pouze necelých 20g.

Obstinated Maniac Whey protein vs. CFM Evolution

Jestli tedy máte vyšší nároky na příjem bílkovin po tréninku, musíte dávkování zvýšit a spolu s tím samozřejmě vzroste i cena. Jestli se ale držíte jako rekreační cvičenci doporučeného dávkování, je z hlediska poměru ceny a kvality skvělou volbou.  

Závěrečné zhodnocení

Naprosto upřímně musím říct, že jsem byl z tohoto proteinu velmi příjemně překvapený. Jestli hledáte opravdu chutný protein, který se “nepřepije” a budete na něj mít chuť i po dobrání celého balení, určitě můžu Maniac Whey 100 doporučit. Díky relativně nízké ceně je zároveň i vhodnou volbou například pro studenty, kteří si nemohou dovolit investovat do proteinu příliš mnoho peněz.

A to by bylo pro dnešní recenzi vše. Pokud máte s tímto proteinem nějaké zkušenosti, neváhejte je sdílet s ostatními uživateli v komentářích. Stejně tak se můžete ptát na jakékoliv případné otázky spojené s tímto proteinem, vždy vám rádi odpovíme.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.