Prom-IN Pentha Pro: Solidní náhrada klasického proteinu (Recenze)

Naposledy upraveno: 7. dubna 2018

Po mnoha úspěšných produktech přišla firma Prom-IN na trh s novinkou Pentha Pro - vícesložkovým proteinem s obsahem vysoce kvalitních bílkovin a s absencí nesmyslných aditiv či umělých sladidel. Dlouho jsme neváhali a rozhodli se ho pro vás vyzkoušet.

Jak chutnal? Jakou měl vstřebatelnost? Vyplatí se ho pořídit? To vše a mnohem více se dozvíte v následující recenzi.

Prom-IN Pentha Pro
Publikováno: 8. března 2018
Upraveno: 7. dubna 2018
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Chuť
8.0/10
Rozpustnost
10.0/10
Stravitelnost
9.5/10
Složení
9.5/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
9.0
z 10 bodů

Vůči vícesložkovým proteinům jsem byl vždycky tak trochu skeptický, neboť klasický syrovátkový protein vždy splňoval moje požadavky - vysokou biologickou hodnotu, rychlou vstřebatelnost a v porovnání s jinými zdroji bílkovin také dobrou chuť. Takže když se na trhu objevil Pentha Pro, zůstal jsem naprosto klidný.

Postupně ale přibývalo kladných recenzí z mého okolí, a tak jsem se i já rozhodl tento protein vyzkoušet.

Jak chutnal? Jakou měl vstřebatelnost? Vyplatí se ho pořídit? To vše a mnohem více se dozvíte v následující recenzi. 

Překvapivě dobré složení 

Přiznejme si na rovinu, že většina vícesložkových proteinů obsahuje především levné a neúčinné zdroje bílkovin. To ale v žádném případě není případ Pentha Pro.

Zastoupení jednotlivých druhů proteinu v produktu Pentha Pro vystihuje následující graf:

Prom-IN Pentha Pro (Složení)

Jak si můžete všimnout, veškeré zdroje bílkovin jsou skvěle využitelné a obsahuje celé spektrum vstřebatelností - od nejrychlejšího hydrolyzátu až po velmi pomalý micelární kasein, který je obsažený v isolátu mléčného proteinu. První věcí, ve které Pentha Pro vyniká nad konkurencí, je tedy skvělé složení

Jedinečná krémová chuť

Pentha Pro je dostupný ve čtyřech různých příchutích - skořice, ovesné smoothie, irská čokoláda a borůvka.

Zatímco irská čokoláda a borůvka mě velmi zaujaly, ovesné smoothie mě spíše zklamalo. Jedná se o jedinou příchuť, která je doslazována pouze steviol-glykosidy a musím říct, že mírná hořkost je u produktu patrná. Přestože mám rád ovesné kaše, tento protein mě nezaujal, přišel mi až příliš nevýrazný a hořký.

Naopak irská čokoláda chutnala prvotřídně. Troufám si dokonce tvrdit, že ze všech čokoládových proteinů, které jsem kdy ochutnal, byla tato nejlepší. Chuť Pentha Pro je přírodní, krémová a na rozdíl od mnohých konkurenčních proteinů nenese sebemenší náznak umělých příchutí. V šejkru se protein rozmíchá bez sebemenších problémů a je krásně hustý.

Ve srovnání s příchutěmi takového High Whey80, jehož recenzi u nás na webu také najdete, není chuť ani zdaleka tak výrazná, což mi naprosto vyhovovalo.

Irská čokoláda chutná výborně

Cena, která nepoloží váš rozpočet 

Firma Prom-IN je jasným důkazem toho, že i vysoce kvalitní produkty se dají vyrábět levně. Za 2,25kg Pentha Pro zaplatíte 1019,- Kč (ve slevě), což je za protein takovéto kvality velmi příjemná cena.

Díky třem různým velikostem balení si navíc vybere opravdu každý z vás.

Tabulka cen pro Prom-IN Pentha Pro
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 1059 Kč
Cena: 1199 Kč
Cena: 1199 Kč

Nejdůležitější benefity Pentha Pro v bodech:

  • Směs 5 nejlépe vstřebatelných zdrojů bílovin
  • Skvělá chuť 
  • Příjemná cena 
  • 28,2g bílkovin v každé dávce (40g)
  • Ideální produkt pro redukci tuku i nárůst svalů
  • Obsah trávicích enzymů laktázy, papainu a bromelainu

Prvotřídní stravitelnost

Díky skvělému složení a husté konzistenci byl Pentha Pro snad první protein, který mě doopravdy zasytil. Stravitelnosti jsem se původně obával, protože jsem na jiné zdroje bílkovin nebyl vůbec zvyklý, ovšem i ta byla nakonec velice dobrá. 

Nejen po tréninku, ale i mezi jídly

Pentha Pro se jeví nejen jako skvělý potréninkový doplněk, ale také jako vhodná náhrada stravy v období, kdy máte delší prodlevy mezi jednotlivými jídly. Protein je hutný a díky obsahu mléčného proteinu, zasytí na opravdu dlouhou dobu.

Pentha Pro můžete pořídit v těchto příchutích: oat smothie, borůvka, irská čokoláda a skořice

Závěrečné zhodnocení

Musím říct, že z Pentha Pro jsem byl velice příjemně překvapen

Za jediný malý nedostatek považuji velikost dávky. Zatímco u většiny proteinových přípravků je jedna dávka 30g, u Pentha Pro je to 40g, a tudíž velké balení (2,25kg) neobsahuje “standartních” 75 dávek, ale pouze 56. 

Pokud chcete vyzkoušet přírodnější a zdravější protein, který není slazený aspartamem ani acesulfamem K, ale pouze zdravotně nezávadnou sukralózou nebo (v případě příchutě ovesné smoothie) steviol-glykosidy, je Pentha Pro ideální volbou pro vás

Tabulka cen pro Prom-IN Pentha Pro
Obchod
Srovnání cen
Odkaz
Cena: 1059 Kč
Cena: 1199 Kč
Cena: 1199 Kč

Komentáře (2)

Venca
Květen 3, 2018

Až na tuchuť a umělé sladidlo sukraloza(!) by to bylo dobré...

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Miroslav Dvořák
Květen 4, 2018

Ahoj,

Samozřejmě, chuť proteinu je značně individuální záležitost, co jednomu chutná, druhému chutnat nemusí. Osobně musím říct,že třeba ovesné smoothie příliš dobré opravdu není.

Proti sukralóze nic nenamítám, existují i horší umělá sladidla... Rozhodně ale chápu, že někomu mohou vadit a v proteinu, který má být jakousi "zdravější alternativou" by být nemuselo...

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)