Powerlogy BIO Nougat Cream: Když si potrpíte na kvalitě [recenze]

Naposledy upraveno: 1. listopadu 2021

Oříškových másel jsou na trhu desítky a pravidelně přibývají další, takže pravidelně aktualizovat náš žebříček nejlepších oříškových másel na trhu stíháme jen stěží. Přesto nás ale čas od času v tomto přehlceném segmentu nějaký produkt zaujme. A jedním z nich byl i BIO Nougat Cream od společnosti Powerlogy, který si zakládá na tom, že je 100% BIO. 

Jak ale také máslo chutná? Má vlastně co nabídnout oproti levnějším variantám? A kde ho doporučujeme koupit? O tom bude naše dnešní recenze. 

BIO Nougat Cream
Publikováno: 31. října 2021
Upraveno: 1. listopadu 2021
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Másla, krémy
Chuť
10.0/10
Konzistence
9.0/10
Stravitelnost
10.0/10
Složení
10.0/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů
Tabulka cen pro BIO Nougat Cream
Obchod
Cena
Odkaz

Složení se nedá vůbec nic vytknout

První z věcí, které nás na BIO Nougat Cream zaujala a proč jsme se je také rozhodli vyzkoušet, bylo prvotřídní složení. Celých 60% produktu totiž tvoří lískové oříšky z Itálie. Ty mají BIO certifikaci a rozdíl je skutečně poznat na jejich chuti i vůni - zatímco některá másla jsou dost nevýrazná a chuťově působí dost mdle, Nougat Cream byl neuvěřitelně plný a přitom jemný. Kromě zmiňovaných lískových oříšků obsahuje máslo i třtinový cukr, kakaový prášek a kakaovou hmotu - opět platí, že je všechno v BIO kvalitě. Takovému složení prostě a jednoduše nemáme co vytknout, protože neobsahuje vůbec nic špatného. Jednoduché cukry představují 23 gramů ze 100 gramů másla, ale co si budeme vykládat, neslazené máslo by nechutnalo ani zdaleka tak dobře. A stále to je mnohem menší obsah cukru než u mnohých komerčně vyráběných produktů ze supermarketu. 

Ořechové máslo od Powerlogy svým složením jen těžko hledá konkurenci.

Chuťově bylo máslo naprostá bomba 

Při pohledu na název produktu jsem si říkal, že se jedná o další lákavý název, který ale ve skutečnosti s chutí nijak nesouvisí. Byl jsem tedy velmi překvapený, když jsem máslo načal a ono skutečně vonělo i chutnalo jako nugát. Jednomu se až nechtělo věřit, že se ve složení objevuje jen tak málo surovin a žádný palmový olej nebo jiná aditiva, která často vylepšují chuť či konzistenci. Každopádně po ochutnání jsem kouzlu tohoto másla naprosto propadl. Má plnou, ale přitom neuvěřitelně vyváženou chuť, na které je nejlepší, že působí zcela přirozeně a nemá žádné náznaky různých nežádoucích pachutí, jaké osobně vnímám třeba u Nutelly. Trochu rušivě na mě působily snad jenom celé kousky oříšků, které působí v případě, že si Nougat Cream mažete třeba na chléb či palačinky, trochu rušivě. Každopádně to nebylo nic, co by se nedalo vydržet a celý produkt na mě působil opravdu dobře, takže se k němu v budoucnu určitě ještě rád vrátím. 

Po chuťové stránce si jej naprosto zamilujete. Tak, jako my.

Cenově je máslo dražší, ale rozhodně stojí za zkoušku

Cenově máslo vychází poměrně draze, to musíme přiznat zcela narovinu. Zatímco některá másla z našeho žebříčku stojí méně než 170 Kč, máslo od Powerlogy vychází na více než dvojnásobek. Vzhledem k tomu, že se ale nejedná o žádné podřadné suroviny, nýbrž o kvalitní složky, rozhodně nám vyšší cena nevadí. Chápeme, že produkt nejspíš neosloví každého a třeba studenti, kteří si musí většinu jídla hradit z brigády, na taková másla nejspíš nebudou mít rozpočet. My ale přesto věříme, že produkt si své zájemce najde. A upřímně dodáváme, že pokud chcete produkt v nejvyšší možné kvalitě, jen těžko seženete něco lepšího. K BIO Nougat Cream se určitě vrátíme a rádi si ho objednáme znovu. 

Tabulka cen pro BIO Nougat Cream
Obchod
Cena
Odkaz

Doporučujeme BIO Nougat Cream, nebo ne? 

Na závěr ještě zbývá zrekapitulovat naše celkové dojmy z tohoto produktu. BIO Nougat Cream je upřímně řečeno jedno z těch dražších másel a to může v očích řady lidí budit nezájem. Když si ale uvědomíte, že je vytvořené jen a pouze z BIO surovin a neobsahuje absolutně žádné kontroverzní nebo nevhodné suroviny, není co řešit. A jako bonus úžasně chutná - věřte tomu, nebo ne, ale ten rozdíl oproti levnějším máslům je opravdu patrný.A už jenom proto máslo doporučujeme vyzkoušet.  

Diskuze (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.