Prom-IN Hydro Optimal Whey – Ideální protein po tréninku? (Recenze)

Naposledy upraveno: 10. dubna 2019

Když chcete po tréninku přijmout ty nejlépe využitelné bílkoviny, je hydrolyzát tou nejideálnější volbou. Bohužel né každý sportovec si může dovolit investovat do suplementů tolik peněz, kolik některá hydra stojí.

A doplňků, které by nabízely dobrý poměr ceny a kvality, je naprosté minimum. Jedním z nich je ale Hydro Optimal Whey od společnosti Prom-In. A právě proto jsem se rozhodl ho vyzkoušet. Jaké bylo? Vyplatí se do něj investovat? Byl jsem spokojený s chutí? To se dozvíte v této recenzi.

Prom-IN Optimal Hydro Whey
Publikováno: 10. dubna 2019
Upraveno: 10. dubna 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Rozpustnost
9.9/10
Stravitelnost
9.9/10
Chuť
8.5/10
Složení
9.4/10
Cena
8.7/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

Na úvod zbývá snad jen dodat, že Hydro Optimal Whey se velmi dobře umístil i v našem testování nejlepších hydrolyzátů, které jsme nedávno zveřejnili. Jestli vás spíše než samotná recenze tohoto proteinu zajímá srovnání s konkurencí, určitě doporučujeme tento žebříček navštívit.

Složení bez jediné chyby 

Pokud se více orientujete v hydrolyzovaných proteinech, jistě jste si všimli, že výrobci velmi často uvádí stupeň hydrolýzy, který samozřejmě reflektuje i rychlost využití bílkovin. Prom-IN ale nic takového nezveřejňuje. Proč? Protože se jedná o směs hydrolyzátů s vysokým a středním stupněm naštěpení, takže by se tento stupeň musel počítat aritmetickým průměrem molekulárních hmotností peptidů. Tím chci říct, že i bez uvedení konkrétního čísla se jedná o vysoce kvalitní protein disponující výbornou využitelností, který zároveň nabízí i vysokou biologickou hodnotou.

Kromě kvalitního zdroje bílkovinu ale stojí za vyzdvihnutí i další faktory - třeba to, že nejhojněji zastoupeným sladidlem je stévie, čistě přírodní látka. No a v neposlední řadě stojí za zmínku i skvělá chuť a absence oné pro hydrolyzáty tolik typické hořkosti. Ale o tom až za chvíli.

Prom-IN Optimal Hydro Whey složení

Kterou příchuť si vybrat? Určitě čokoládu!

Aby byl můj pohled na Optimal Hydro Whey co nejkomplexnější, rozhodl jsem se vyzkoušet všechny tři nabízené příchutě. Moje hodnocení tedy vypadá následovně: 

  • Čokoládová příchuť mi přišla jako jedna z nejlepších příchutí proteinu vůbec. Nebyla příliš sladká, což mi naprosto vyhovovalo, a co bylo nejlepší, necítil jsem ani žádnou hořkost. Připravoval jsem si ji ve 300ml vody s ledem a musím říct, že tenhle drink byl velmi osvěžující a dokážu si představit, že bych ho pil i kdykoliv během dne, ne jenom po tréninku. Jsou totiž příchutě, kde se člověk musí přemáhat, aby je do sebe dostal alespoň po tom tréninku. 
  • Banánová příchuť také nechutnala vyloženě špatně, ale překvapila mě o poznání větší pěnivost, než jakou disponovala čokoládová příchuť. Musel jsem nějaký čas čekat, než pěna opadne, naštěstí protein taky nebyl nijak extrémně hořký a troufám si tvrdit, že po chuťové stránce velmi dobře vyladěný. 
  • Latté Machiato příchuť byla taky bezva, sice trošku hořká, ale chutí i vůní připomínala ledovou kávu, dobře se pila, dokážu si představit, jak třeba tohle piju během dne s ledem v létě.

 Prom-IN Optimal Hydro Whey dávkování

náš tip!
Když si Hydro Optimal Whey připravíte s ledem, dostanete opravdu výjimečně osvěžující a chutný nápoj, který budete s oblibou pít nejen po tréninku, ale i kdykoliv během dne!

Jak jsem užíval Hydro Optimal Whey? 

Samozřejmě největší opodstatnění hydrolyzátu je po tréninku. Já osobně užíval jednu dávku (40g) bezprostředně po tréninku rozmíchanou ve 300ml vody. Musím říct, že největším benefitem pro mě bylo rychlé nastartování trávení, tudíž jsem mohl již za 30-45 minut po tréninku jíst pevnou stravu. No a jelikož chodím cvičit především navečer, rozhodně mi to usnadnilo spoustu práce.

Prom-IN Optimal Hydro Whey užívání

Velmi dobrý poměr ceny a kvality

Když jsem před nějakým časem sestavoval výše zmíněný žebříček nejlepších hydrolyzátů, měl jsem možnost porovnávat veškeré důležité aspekty desítek produktů. A upřímně musím říct, že z hlediska poměru ceny a kvality je spolu s Bulk Powders Hydrolysed Protein, který srovnání ovládl, jednou z nejlepších možných voleb.

Zatímco za dávku Optimal Hydro Whey zaplatíte nějakých 25 Kč, existují i hydrolyzáty za 40 Kč. A to je samozřejmě při pravidelném užívání znatelný rozdíl. Zcela upřímně tedy myslím, že Prom-In je skvělou volbou pro každého, kdo chce kvalitní suplement po tréninku, ale zároveň za něj nechce vyhodit veškeré úspory.

Tabulka cen pro Prom-IN Optimal Hydro Whey
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Závěrečné zhodnocení - Dobrá volba, do které se vyplatí investovat?

Z mého pohledu je dost náročná samotná odpověď na otázku, zda se vyplatí užívat hydro. Samozřejmě, je extrémně rychle stravitelné a velmi dobře využitelné, zároveň se ale hodí vědět i třeba to, že je dobré jíst potréninkové jídlo o něco dříve, než když používáte po tréninku obyčejný koncentrát.

Také stojí podstatně více peněz, chuť většinou není tak dobrá a myslím, že ho většina rekreačních sportovců příliš nepotřebuje. Pokud se ale přece jen rozhodnete do hydrolyzátu investovat, je Hydro Optimal Whey velmi dobrou volbou. 

Prom-IN Optimal Hydro Whey pixle

No a to by bylo pro dnešní recenzi všechno. Jestli jste tento produkt také vyzkoušeli, rozhodně se můžete o své recenze podělit s ostatními uživateli v komentářích. A zároveň se nebojte zeptat v případě jakýchkoliv dotazů, vždy vám rádi odpovíme.

Komentáře (2)

Mára
Květen 22, 2019

Který je lepší? Právě vybírám který protein si koupím, tento nebo Prom-IN CFM Evolution?

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)
Mirek Dvořák
Květen 28, 2019

Ahoj Máro,

Záleží na tom, jaké máš požadavky. Tento protein je hydrolyzát, což znamená, že se vstřebává podstatně rychleji. Díky tomu lépe nastartuje proteosyntézu a tak je možné jíst dřív po tréninku. Za vyšší kvalitu ale musíš platit. Záleží tedy hlavně na tvých cílech a finančních možnostech.

Souhlasím(0)
Nesouhlasím(0)