Prom-IN Pure Micellar – Extrémně přehlížený doplněk (Recenze)

Naposledy upraveno: 11. února 2020

Kdybych měl vybrat jen a pouze jeden suplement, který je v dnešní době extrémně přehlížený, byl by to rozhodně micelární kasein. Většina lidí ho má sice spojena s užíváním před spaním, ale jeví se jako ideální volba i po tréninku, pokud je správně kombinován.

A právě proto jsme se dnes rozhodli otestovat Pure Micellar, jeden z mých vůbec nejoblíbenějších proteinů. Jak mi chutnal? Má opravdu co nabídnout? Na to se podíváme v dnešní recenzi.

Prom-IN Pure Micellar
Publikováno: 11. února 2020
Upraveno: 11. února 2020
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteiny
Rozpustnost
9.0/10
Chuť
8.8/10
Stravitelnost
9.9/10
Cena
9.4/10
Složení
9.9/10
Celkové hodnocení
9.4
z 10 bodů

Na úvod zbývá ještě dodat, že Pure Micellar se umístil velmi dobře v našem srovnání micelárních kaseinů, tudíž pokud vás spíš než hodnocení proteinu zajímá srovnání s konkurencí, doporučujeme navštívit žebříček.

Nativní výrobní technologie, která zachovává vše důležité

Co musím ocenit ze všeho nejdříve, je minimální obsah jakýchkoliv aditiv, které jsou u spousty zahraničních výrobců k vidění. Kromě micelárního kaseinu zde najdete glutamin, aroma a sladidla neohesperidin a sukralóza. Poslední složka se liší v závislosti na zvolené příchutí, čokoláda obsahuje odtučněný kakaový prášek a vanilková varianta extrakt ze světlice barvířské.

To znamená, že protein obsahuje jen a pouze 6 základních surovin. Žádné konzervanty ani jiné problematické látky, které by snižovaly celkovou kvalitu produktu.

Zato v Pure Micellar najdete spoustu zdraví prospěšných látek, ať už to jsou různé peptidy zlepšující fungování imunitního systému, fosfor, či vápník, který je velmi vysoce využitelný.

Pure Micellar - složení

Nejlepší příchuť? Jednoznačně čokoláda!

Pure Micellar je dostupný hned ve dvou variantách, přičemž obě dvě jsem pro kompletnost dnešní recenze vyzkoušel. To, co obě varianty spojuje, je velmi hustá konzistence, protože protein se spíše než proteinu podobá svojí hustotou pudinku. Kdybych si měl ale vybrat jednu variantu, rozhodně by to byla čokoláda, kterou hodnotím 8.5 body z 10. Chuť kakaa je poměrně intenzivní, plná a ve spojení s hustou konzistencí působila opravdu dobře.

Vanilka už byla o poznání horší, a proto ji hodnotím jen 7 body z 10, narozdíl od čokolády u ní byla poměrně patrná pachuť umělých sladidel, která mě poněkud odrazovala. Když se tedy rozhodnete pro čokoládu, určitě nebudete litovat. Vanilka má sice také poměrně pozitivní ohlasy, ale z vlastní zkušenosti bych ji příliš nedoporučil.

Pure Micellar - nejlepší příchuť

Jak a kdy jsem micelární kasein užíval?

Většina lidí má, jak jsem v dnešní recenzi už jednou předeslal, micelární kasein spojený s užíváním před spaním. A i když to samozřejmě je jeho primární opodstatnění, je možné ho užívat i po tréninku, ideálně v kombinaci s kvalitním syrovátkovým proteinem a například ještě vaječným albuminem. Proč? Protože tak doplníte spektrum aminokyseliny po opravdu dlouhou dobu a to maximalizuje vás nárůst svalové hmoty.

Já sám užíval micelární kasein v obou případech, tedy jak po tréninku, tak před spaním, kdy už jsem ho s ničím nekombinoval. Co musím na Pure Micellar rozhodně ocenit, je bezproblémová rozpustnost a nulová pěnivost, díky čemuž protein připravíte bez jakékoliv výraznější námahy.

Pure Micellar - užívání

Cenově velmi dobrá investice

Pokud si koupíte největší dostupné balení, tedy 2250g, zaplatíte za jednu dávku necelých 19 Kč, což je opravdu naprosto bezkonkurenční cena. Pokud byste místo micelárního kaseinu spoléhali na tvaroh, který je samozřejmě podstatně hůře vstřebatelný, zaplatíte za něj cenu velmi podobnou.

Takový poměr ceny a kvality poskytuje jen naprosté minimum konkurenčních doplňků. Pokud vyberete kilové balení, cena bude o něco vyšší, konkrétně 22 Kč za dávku. No a když se rozhodnete pro koupi jednorázového vzorku, cena se rázem vyšplhá až na 31 Kč, proto rozhodně doporučuji zvolit větší balení. Určitě bych se nebál toho, že ho nezvládnete spotřebovat, protože micelární kasein si využití vždycky najde.

Tabulka cen pro Prom-IN Pure Micellar
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Pure Micellar - cena

Závěrečné zhodnocení

Jak již bývá u doplňků od společnosti Prom-IN zvykem, opět se jim povedlo vytvořit efektivní suplement za přijatelnou cenu. Jestli jste zvyklí jíst před spaním tvaroh, Pure Micellar je určitě lepší volba. Jediný problém vidím v tom, že narozdíl od tvarohu vás příliš nezasytí, tudíž případné trable s večerním hladověním u vás nevyřeší. Jinak je to ale dobrá investice, kterou můžu jen a pouze doporučit.

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.