One Bar – Chuťový orgasmus v podobě proteinové tyčinky? (Recenze)

Naposledy upraveno: 5. června 2019

Pokud se zajímáte o proteinové tyčinky, jistě víte, že mnohdy bývají velmi dobrou náhradou nezdravých tyčinek ze supermarketu. Zpravidla ale mají tyhle tyčinky dva nedostatky - buď obsahují poměrně dost jednoduchých cukrů a dalších přídavných látek, nebo jsou chuťově opravdu špatné, takže máte kolikrát problém tyčinku vůbec dojíst. V horším případě dokonce obojí.

Když jsem ale vyzkoušel tyčinky ONE, naprosto jsem změnil názor. Jaké tedy byly? Chutnaly mi jednotlivé příchutě? Mají dobré složení, které ocení i sportovci v dietě? Odpovědi na tyto a mnohé další otázky se dozvíte v dnešní recenzi.

One Protein Bar
Publikováno: 5. června 2019
Upraveno: 5. června 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteinové tyčinky
Chuť
9.8/10
Rozpustnost
9.9/10
Stravitelnost
9.9/10
Složení
8.9/10
Cena
8.0/10
Celkové hodnocení
9.3
z 10 bodů

Na úvod zbývá dodat snad jen to, že tyčinky ONE jsou dostupné v 18 různých příchutích, ze kterých si vybere opravdu každý. Já jich vyzkooušel hned několik, a proto se v recenzi můžete těšit nejen na porovnání s ostatními značkami, ale i navzájem mezi jednotlivými příchutěmi.

Iss Research Oh Yeah! ONE Bar

Konečně proteinová tyčinka s naprostým minimem cukrů!

Z mého pohledu má proteinová tyčinka ONE hned několik výrazných benefitů, které stojí za zmínku: 

  • Kvalitní zdroj bílkovin - Velmi častým nedostatkem proteinových tyčinek je používání nekvalitních zdrojů bílkovin-například kaseinátu vápenatého. V proteinové tyčince ONE ale najdete kombinaci syrovátkového proteinového izolátu a mléčného proteinového izolátu, tedy dvou velmi dobře využitelných proteinů, z nichž se každý uvolňuje jinak dlouhou dobu. 
  • Téměř 10g vlákniny v porci - Vláknina je velmi důležitá složka naší potravy, avšak výrobci si většinou s jejím použitím nelámou hlavu. V tyčince ONE ale najdete téměř 10g prebiotické vlákniny rostlinného původu. 
  • Pouze 1g jednoduchých cukrů - Nízký obsah jednoduchých cukrů je něco, co ocení především sportovci držící striktní dietu. Častokrát je pro ně totiž právě množství cukrů tím stěžejním kritériem a existují tyčinky, na nichž výrobci cukrem a glukózovo-fruktózovým sirupem rozhodně nešetřili.

Drobnou nevýhodou pro někoho může být obsah palmového či palmojádrového oleje, který dle mého názoru do kvalitních proteinových tyčinek tak úplně nepatří. Jednak je zdrojem nasycených mastných tuků považovaných za původce civilizačních chorob, ale také se jedná o extrémně levnou surovinu, která přispívá ke kácení deštných pralesů. 

Iss Research Oh Yeah! ONE složení

Snad ta nejchutnější tyčinka, jakou jsem doposud vyzkoušel 

Upřímně řečeno je ONE tyčinka tou nejchutnější tyčinkou, jakou jsem zatím ochutnal. A troufám si tvrdit, že jsem vyzkoušel poměrně dost různých tyčinek od různých výrobců. Určitě potěší každého, kdo nemá rád tyčinky s “práškovou” konzistencí, jakou disponují například Pure Bar od společnosti Prom-IN, které jsme taky recenzovali. I když jsem zatím nevyzkoušel všech 18 příchutí, s těmi, které jsem doposud ochutnal, jsem byl maximálně spokojený a má očekávání vždy splnila na 100%. Konkrétně se jednalo o tyto varianty: 

  • Cookies&Cream mě díky měkké konzistenci opravdu překvapila, obsahovala celé kousky a svojí jemně smetanovou chutí opravdu připomínala cookies. Nebyla zbytečně přeslazená a díky bílé čokoládě na povrchu působila výsledná chuť opravdu dobře. 
  • Chocolate birthday cake byl chuťově taktéž velmi dobrý, kromě bílé čokolády na povrchu byla tyčinka ještě posypaná různě barevným zdobením, takže vypadala opravdu dobře. Chuť “birthday cake” jsem vyzkoušel od mnoha výrobců, ať už jako protein, nebo přímo jako proteinovou tyčinku, ale až ONE mě doopravdy zaujala. 
  • Blueberry cobbler byla snad vůbec nejlepší dostupná příchuť. Obvykle se ovocným příchutím snažím vyhnout, protože mnoho recenzentů si stěžuje na umělou chuť (v případě ONE je to například u varianty “citronový koláč”), nicméně tentokrát byla chuť borůvek výrazná, působila přirozeně a nebyla extrémně sladká, což mi naprosto vyhovovalo. Rovněž byla i měkká a velmi dobře se kousala. 
  • Maple Glazed donut je příchuť, z níž bylo poměrně patrné přidání sušeného mléka. To mi ale vůbec nevadilo, protože příchuť stejně jako ostatní působila přirozeně. Bohužel mi připadala ve srovnání s ostatními variantami o něco sladší. 

Iss Research Oh Yeah! ONE příchutě

Vysoká cena, která kazí celkový dojem 

Hlavní nevýhodou ONE tyčinek je vysoká cena, protože za jednu zaplatíte bezmála 60 Kč. Pro srovnání se hodí říct, že do našeho srovnání nejlepších proteinových tyčinek se kromě ONE dostaly i produkty, které stojí o 20 Kč méně, což už je opravdu znatelný rozdíl.

Samozřejmě záleží na frekvenci, s jakou tyčinky konzumujete. Jestli hledáte jednou za týden záchranu do diety, která vám bude opravdu chutnat a nebudete mít dlouho chuť na nic sladkého,  je to dobrá volba. Jestli proteinové tyčinky používáte jako denní svačinu a nevadí vám pár gramů sacharidů navíc, určitě bych zvolil nějakou levnější alternativu.

Tabulka cen pro One Protein Bar
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

One bar vs. Prom-IN Pure bar

Závěrečné zhodnocení

Myslím, že ONE tyčinky rozhodně patří mezi nejlepší produkty ve své kategorii. Složení je (pokud tedy pomineme palmový olej) velmi dobré, chuť je naprosto famózní, což není pouze můj názor, ale shoduje se na tom naprostá většina recenzentů na jiných webových portálech. Bohužel ale musíte být ochotní do tyčinky investovat relativně dost peněz. Jako občasnou záchranu do diety ji tedy rozhodně můžu doporučit, jako každodenní svačina se vám nejspíš nevyplatí. 

A co vy? Máte s tyčinkou ONE nějaké zkušenosti? Neváhejte se podělit v komentářích, kam můžete mimo to psát i své dotazy. Vždy vám rádi odpovíme! 

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.