Prom-IN Pure Bar - Nejkvalitnější proteinová tyčinka na trhu (Recenze)

Naposledy upraveno: 3. června 2019

Proteinové tyčinky mohou být skvělým zdrojem bílkovin v situacích, kdy zkrátka a dobře nestíháte nebo nemůžete jíst jiné pevné jídlo. Výrobci ale velmi často při jejich výrobě používají nekvalitní zdroje bílkovin (například kaseinát vápenatý) i nekvalitní zdroje sacharidů.

Aby tedy proteinová tyčinka dokázala splnit svůj účel, musí být kvalitní. A jelikož Prom-IN je bezpochyby jedním z nejspolehlivějších výrobců, rozhodl jsem se vyzkoušet i jejich proteinovou tyčinku Pure Bar. Byla ale skutečně tak dobrá? Má dobré složení? Která příchuť je nejlepší? To se dozvíte v následující recenzi.

Prom-IN Pure Bar
Publikováno: 16. ledna 2019
Upraveno: 3. června 2019
Autor recenze: Mirek Dvořák
Kategorie: Proteinové tyčinky
Chuť
9.2/10
Cena
9.4/10
Složení
10.0/10
Kvalita surovin
10.0/10
Konzistence
9.2/10
Celkové hodnocení
9.6
z 10 bodů

Na úvod zbývá připomenout snad už jenom to, že Pure Bar je součástí našeho výběru nejlepších proteinových tyčinek na trhu, tudíž jestli vás zajímá spíše porovnání s konkurencí než jednotlivé aspekty této tyčinky, určitě náš žebříček navštivte. Teď už ale k samotné recenzi. 

Nejkvalitnější vstupní suroviny jsou samozřejmostí 

Jestli je něco, čím se Essential Pure Bar odlišuje od 99% konkurenčních proteinových tyčinek, je to právě skvělým složením, kterého bylo dosaženo díky extrémně kvalitním vstupním surovinám.

Zdrojem bílkovin je pouze micelární kasein a nedenaturovaný (tudíž velmi dobře využitelný) syrovátkový protein, sacharidy z 90% zastupuje rozpustná prebiotická vláknina, která má podstatně nižší obsah kalorií oproti jiným sacharidům a navíc dokáže regulovat hladinu krevní glukózy i zlepšit vstřebávání vápníku a zdrojem tuku jsou mandle, což je bohatý zdroj hořčíku či vitamínu E. 

Kromě těchto kvalitních surovin v Essential Pure Bar nenajdete žádná umělá barviva, konzervanty ani lepek a pouze naprosté minimum laktózy.

Proteinová tyčinka Pure Bar

Nejlepší příchuť? Rozhodně pistáciová! 

Pokud jde o chuť tyčinek Pure Bar, rozhodně nemůžete čekat příliš velké zázraky. Tyčinky mají silně práškovitou konzistenci, což někomu sice může vyhovovat, ale většině lidem to spíše naopak vadí. Na druhou stranu chuť není tak příšerná, že byste tyčinku nedokázali ani dojíst, hlavní je kvalitní složení a fakt, že vás v případě potřeby skvěle zasytí.

Vybírat si můžete hned ze tří příchutí:

  • Pistáciová příchuť - Z mého pohledu asi nejlepší varianta. Jedná se o jedinou příchuť, která je dobarvována pomocí mořských řas a slazena něčím jiným, než stévií (sukralózou a neohesperidinem), což se samozřejmě projeví i na chuti. Je oproti ostatním příchutím o trošku sladší, ale zato je chuť opravdu výrazná. Hodnotím ji proto 8 body z 10. 
  • Vanilková příchuť s arašídy - Působí na můj vkus až příliš nevýrazně. Chuť je sice velmi podobná vanilkovému proteinu od Prom-Inu, ale kvůli práškové konzistenci si tyčinku příliš nevychutnáte. Hodnotím ji proto 6,5 body z 10 možných. 
  • Čokoládová příchuť - V podstatě pro ni platí totéž, co pro vanilkovou příchuť. Sice připomíná čokoládový protein od této společnosti, ale díky práškové konzistenci na mě nepůsobí příliš dobře. Proto hodnotím také 6,5 body z 10. 

Příchutě proteinové tyčinky Pure Bar

Odpovídající cena

Za jednu proteinovou tyčinku Pure Bar zaplatíte 49 Kč, což je samozřejmě poměrně vysoká cena. Je ale důležité si uvědomit, že pouze reflektuje cenu vstupních surovin - přeci jen, pokud by výrobce používal místo mandlí například řepkový olej, místo CFM nedenaturovaného syrovátkového proteinu například kaseinát vápenatý a místo rozpustné vlákniny glukózovo-fruktózový sirup, cena by mohla být podstatně nižší. I zde tedy platí, že za kvalitní produkty musíte být ochotni si připlatit.

Tabulka cen pro Prom-IN Pure Bar
Obchod
Srovnání cen
Odkaz

Kdy se do ní vyplatí investovat?

Z mého pohledu proteinová tyčinka není něčím, do čeho investujete pro pravidelnou konzumaci. Pokud nedokážete přijmout potřebný denní příjem bílkovin pouze ze stravy, daleko vhodnější a především tedy levnější volbou je syrovátkový protein.+

Tyčinky se hodí v případech, kdy opravdu nestíháte nebo nemůžete jíst jinou pevnou stravu či si připravovat proteinový shake. Mohou být ideální třeba v případech, kdy delší dobu cestujete autem nebo se skvěle hodí jako lehká svačina u pěší turistiky.

TIP: 5 případů, kdy je nejlepší čas na proteinovou tyčinku!

Závěrečné zhodnocení

Hodnotit proteinové tyčinky je vždy těžší, než se může na první pohled zdát. Každý má totiž naprosto jinou představu o tom, jak by měla ta nejlepší tyčinka chutnat, jakou by měla mít konzistenci i kolik by měla stát. Pokud ale máte rádi přirozeně působící tyčinky a nevadí vám poněkud práškovitě působící konzistence, troufám si říct, že si Essential Pure Bar naprosto zamilujete.

Jestli ale máte raději sladší tyčinky a nebo si chcete vybírat z nepřeberného množství druhů, můžete se podívat na naše srovnání proteinových tyčinek, o kterém jsem mluvil v úvodu, a tam jistě najdete svého favorita.

Videorecenze:

Komentáře (0)

Máš dotaz? Nebo bys jen rád/a vyjádřil/a svůj názor? Pošli nám komentář.